Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

Centrale termice in condensatie

O noutate pe care nu o cunoaste fiecare o reprezinta asa numitii peleti, care se fabrica in mod asemanator cu cel al brichetelor din lemn, adica prin presarea reziduurilor lemnoase (rumegus si talas), fara nici un fel de aglutinare sub presiune mare. La ora actuala apar insa producatori care adauga in peleti aglutinanti biologici pentru o stabilitate mai mare, mai ales pentru transportul pneumatic. Acesti peleti pot fi arsi dar este necesar sa se ia in considerare un continut mai mare de cenusa si o ardere incompleta. in arzatoarele fabricate de firma noastra se pot arde acesti peleti, camera de ardere a arzatorului trebuie insa curatata o data pe zi. in cazul arderii unor peleti de calitate fara aglutinanti si scoarta efectuam curatarea camerei de ardere a arzatorului o data la 7 pana la 30 de zile.

Incalzire prin cazane pe peleti Sibiu

Ar fi bine ca lemnul sa aiba o buna capacitate calorica. De asemenea, este obligatoriu ca lemnele sa fie foarte bine uscate, cu o umiditate mai mica decat 15- 20%. Atentie, nu se foloseste rumegus, si sunt interezisi peletii, brichestii sau reziduurile lemnoase! Cazanele cu conbustibili solizi reprezinta o solutie mai economica si mai ecologica decat consumul de gaze naturale. Se pot folosi lemne, peleti si brichete din rumegus, paie si alte resturi vegetale. Un cazan pe combustibil solid are la baza functionarii sale, principiul gazeificarii (sau cel al distilarii) lemnelor. Combustibilul solid, pus in incaperea superioara a centralei(magazia de lemne), in contact cu jarul produs pe gratar da nastere la gaze care prin combinare cu aerul comburant (aerul primar) creeaza un amestec combustibil. Acest amestec este aspirat prin despicaturile gratarului in zona inferioara a focarului (zona de schimb), unde va crea caracteristica flacara rasturnata. Functioneaza pe gazogen, permitand obtinerea unui rezultat termic maxim al combustiei lemnului, limitand emisia fumului si a substantelor poluante, a dispersiei de caldura si deci a costurilor.

Boilerele electrice reprezinta o varianta demna de luat in seama la incalzirea apei menajere. Pot fi montate pe diverse suprafete, sunt rezistente si eficiente si, in plus, iti ofera posibilitatea de a nu iti incarca excesiv factura la intretinere pe timp de iarna. Un boiler electric incalzeste si mentine apa la o temperatura anume, apeland la un element de incalzire si un termostat, totul in conditiile unui consum redus de energie electrica. Principiul de functionare este cel al presiunii. Astfel, in rezervor exista o presiune permanenta de apa care, provenind din instalatia de apa rece a locuintei, se scurge prin partea superioara la deschiderea robinetului de apa calda. Datorita presiunii, apa calda poate fi folosita si in alta incapere decat cea in care se afla montat boilerul electric.

Puffere cu 2 serpentine pentru incalzire

De regula, centrala termica pe combustibil este amplasata intr-o incapere separata ce trebuie sa respecte anumite norme legale: aceasta trebuie prevazuta cu o priza de aspiratie aer si una de ventilatie, o usa metalica cu deschidere spre exterior precum si cu un cos de fum la care se racordeaza cazanul pe lemne. Este bine sa stii ca sistemele cu tiraj natural se pot instala doar in urmatoarele conditii - pe hol, casa scarii, pivnita sau bucatarie, in spatii care sa aiba un volum minim de 18 mc, cu o fereastra de 0,9 mp, priza de aer proaspat neopturabila si cos de fum. Pe de alta parte, centralele termice in condensatie utilizeaza caldura vaporilor de apa continuti de gazele arse eliminate. Acest lucru duce la reducerea consumului de gaz si implicit la reducerea emisiilor de noxe astfel ca pot fi montate si in camere mai mici.

Unde gasesc centrale termice Sibiu?

Capacitatea de stocare a apei a unui boiler poate varia considerabil, iar alegerea ta va trebui sa tina cont de necesitatile personale sau ale familiei. In situatia in care ai nevoie de un volum mare de apa calda, devine evident faptul ca un boiler cu o capacitate cat mai mare (spre exemplu, 200 litri) iti va fi cat se poate de util. impul de incalzire al apei va fi cu atat mai ridicat cu cat capacitatea de stocare este mai mare. Astfel, in cazul unui boiler cu capacitate mica (maxim 30 litri), apa se va incalzi la o temperatura de 45 C intr-un interval de pana la 70 minute. Boilerele electrice realizeaza incalzirea apei calde cu ajutorul energiei electrice. Aceste boilere electrice Sibiu reprezinta o solutie rapida, usor de instalat si de folosit.Boilerele cu acumulare sunt avantajoase deoarece veti avea tot timpul o rezerva de apa calda pe care sa o folositi.

Caldura oferita de Puffere cu serpentina

Totul este gestionat cu ajutorul unei unitati electronice de control (minicentrala electronica).Minicentrala, dotata cu display, este conectata la doi senzori de temperatura pentru a masura si controla in permanenta temperatura apei in partea de jos si de sus a rezervorului si are urmatoarele functii:permite programarea a doua intervale orare zilnice de functionare (posibilitatea beneficierii de tariful de energie bi-orar); Gama de boilere electrice este intr-o varietate foarte larga. Acest tip de boilere termoelectrice Sibiu sunt folosite in special pentru locuinte, insa se pot instala si in spatii mai mari, de tipul restaurantelor. Modelele de boilere cu acumulare sunt si ele o alegere buna. Datorita sistemului de acumulare a apei, aceste boilere garanteaza ca veti avea apa calda menajera de fiecare data cand doriti.

Exploatare confortabila: autonomie de ardere 3-5 zile, fata de 3-4 ore la cazanele clasice sau 8-10 ore la Cazane cu gazeificare ; intretinere (curatare) mai usoara decat cazanele pe lemne Cazanele pe peleti: in general sunt cazane pe combustibil solid clasice (fara gazeificare) la care se monteaza un arzator pe peleti si un buncar (rezervor) de peleti. Exista modele de cazane clasice cu kit de transformare reversibil (usa dubla) care permit trecerea rapida de pe peleti pe lemne si invers, fara a fi necesara demontarea arzatorului. Spre deosebire de cazanul pe lemne clasic sau cu cazane cu gazeificare Sibiu, datorita autonomiei de 3-5 zile, cazanul pe peleti permite proprietarului sa lase imobilul nelocuit cateva zile (peste week-end, cateva zile de concediu etc.) fara a exista pericolul inghetului iarna. Termosemineele pe peleti sunt centrale termice pe peleti complet echipate (pompa, vas de expansiune, termostate,presostate etc). Incalzesc prin radiatie camera in care sunt montate, iar restul camerelor prin circuitul de radiatoare la care se conecteaza

cazane pe peleti Sibiu sunt concepute pentru arderea biomasei granulare sub forma de peleti si utilizarea energiei termice rezultate atat la incalzirea imobilelor cat si la obtinerea apei calde menajere. Cazan pe peleti din otel de inalta calitate cu boiler pentru acm incorporat. Boilerul de acm imersat in apa cazanului face acest produs interesant deoarece garanteaza o temperatura constanta a acm. Functionarea automata a acestui mini sistem de incalzire cu peleti ofera un inalt grad de confort utilizatorului final. Din punct de vedere al confortului acest tip de cazan este comparabil cu un cazan pe gaz sau pe motorina. Peletii reprezinta un produs natural, obtinut prin compactarea rumegusului din lemn, care este transformat apoi in granule de forma cilindrica cu dimensiunile maxime aproximative 6 mm (diametru) 35 mm (lungime). Nu contin aditivi chimici, lianti sau excipienti, sunt 100% din lemn.

Tag: Programul rabla centrale Puffere cu serpentina Centrale termice in condensatie