Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

Activitate avocat recuperare creante

In tara noastra, avocatul este persoana licentiata in stiinte juridice care, ulterior, este admisa in profesie, in baza unui examen organizat de baroul in care intentioneaza sa profeseze. Dupa admiterea in profesie, avocatul poarta titlul profesional de avocat stagiar, urmand a fi inscris pe Tabloul avocatilor stagiari. Avocatul, prin natura activitatii sale, reprezinta una din cele mai importante institutii de aparare a drepturilor persoanei, un partener al Justitiei intr-un stat de drept. Avocatul, ca membru al societatii civile, se caracterizeaza prin onestitate, demnitate, loialitate, un comportament responsabil si dedicat muncii sale si celor din jurul sau.

Stiti unde gasesc un avocat drept civil?

Principiul libertatii Avocatul poate actiona doar in limitele contractului incheiat cu clientul sau, in limita mandatului oferit, cu exceptia cazurilor prevazute de lege. Principiul independentei Libertatea si independenta profesiei de avocat sunt atribute exclusive ale avocatului in reprezentarea, promovarea si apararea drepturilor, libertatilor si intereselor legitime ale clientilor sai, in conformitate cu legea si statutul profesiei. Avocatul poate asigura asistenta si reprezentare juridica in fata instantelor judecatoresti precum si in fata altor autoritati cu atributii jurisdictionale, in fata notarilor publici, a executorilor judecatoresti, a organelor administratiei publice, a institutiilor si a altor persoane fizice sau juridice juridice. Lumea in general, ar trebui sa stie ca avocatura nu este o meserie, ci o profesie. Mai mult decat atat, pe langa faptul ca exercitarea acestei activitati, reprezinta o profesie NOBiLA, in fapt, avocatura este un mod de viata.

Cabinetele individuale se pot asocia in scopul exercitarii in comun a profesiei; drepturile si obligatiile avocatilor titulari ai unor cabinete asociate isi pastreaza caracterul personal si nu pot fi cedate. in mod corespunzator cabinetele individuale se pot asocia si cu societatile civile profesionale. Societatea civila profesionala se constituie din 2 sau mai multi avocati definitivi. in societatea civila profesionala isi pot exercita profesia si avocati colaboratori sau avocati salarizati. Societatea civila profesionala si avocatii care profeseaza in cadrul ei nu pot acorda asistenta juridica persoanelor cu interese contrare. De asemenea, legea interzice exercitarea oricarei activitati specifice profesiei de avocat de catre o persoana fizica ce nu are calitatea de avocat inscris intr-un barou si pe Tabloul avocatilor sau de catre o alta persoana juridica cu exceptia societatii civile profesionale de avocati cu raspundere limitata.

avocat drept civil, avocat drept comercial , avocat mosteniri

De ce am nevoie de un avocat drept comercial?

Scopul exercitarii profesiei de avocat drept comercial il constituie promovarea si apararea drepturilor, libertatilor si intereselor legitime ale persoanelor fizice si persoanelor juridice, de drept public si de drept privat. Profesia de avocat se exercita numai de avocatii inscrisi in Tabloul avocatilor intocmit de baroul din care fac parte. Un avocat nu poate fi inscris decat intr-un singur barou si nu-si poate exercita concomitent activitatea in doua sau mai multe forme de exercitare a profesiei.

Serviciile oferite de un avocat drept civil

In exercitarea dreptului de aparare avocatul are dreptul si obligatia de a starui pentru realizarea liberului acces la justitie, pentru un proces echitabil si intr-un termen rezonabil. in exercitarea profesiei si in legatura cu aceasta avocatul este protejat de lege. Pentru activitatea sa profesionala avocatul are dreptul la onorariu si la acoperirea tuturor cheltuielilor facute in interesul procesual al clientului sau. Pentru asigurarea secretului profesional, actele si lucrarile cu caracter profesional aflate asupra avocatului sau in cabinetul sau sunt inviolabile. in exercitarea profesiei avocatii sunt ocrotiti de lege, fara a putea fi asimilati functionarului public sau altui salariat.

De ce sa apelez la un avocat sector 1?

In Romania, avocatul este persoana licentiata in stiinte juridice care, ulterior, este admisa in profesie, in baza unui examen organizat de baroul in care intentioneaza sa profeseze. Dupa admiterea in profesie, avocatul poarta titlul profesional de avocat stagiar, urmand a fi inscris pe Tabloul avocatilor stagiari. La inscrierea in barou, avocatul depune un juramant intr-un cadru solemn. Dupa efectuarea stagiului obligatoriu de 2 ani, avocatul stagiar trebuie sa sustina un examen de definitivat organizat de barou, in urma caruia avocatul este inscris pe Tabloul avocatilor definitivi. Desi avocatii au o formare juridica generala, complexitatea tot mai mare a aspectelor de drept, generata de evolutia societatii, a impus specializarea acestora pe diferite ramuri de drept (drept comercial, drept civil, drept penal, drept fiscal etc).

Obligatia de a pastra secretul profesional, este absoluta si nelimitata in timp. Obligatia se intinde asupra tuturor activitatile avocatului, ale asociatilor sai, ale avocatilor colaboratori, ale avocatilor salarizati din cadrul formei de exercitare a profesiei, inclusiv asupra raporturilor cu alti avocati. Obligatia de a pastra secretul profesional revine si persoanelor cu care avocatul conlucreaza in exercitarea profesiei, precum si salariatilor sai. Avocatul este dator sa le aduca la cunostinta aceasta obligatie. Avocatii care se gasesc in unul dintre cazurile de nedemnitate prevazute de Lege sunt obligati sa prezinte baroului hotararile judecatoresti prin care au fost condamnati definitiv, prin care li s-a aplicat pedeapsa interdictiei de a exercita profesia, prin care au fost declarati faliti fraudulosi sau prin care au fost condamnati definitiv pentru fapte savarsite in legatura cu exercitarea profesiei.

in toate tarile civilizate, avocatura a fost organizata cu scopul de a asigura persoanelor implicate intr-un proces o aparare corespunzatoare. in Europa, profesiunea de avocat a capatat un interes la nivel supranational si transnational. Dispozitiile Tratatului de la Roma, care stipuleaza libera circulatie a prestatorilor de servicii si dreptul de stabilire, ambele intarite de Directivele din 1977, tind sa faciliteze exercitarea efectiva a prestatiilor avocatilor si fac dovada evidenta a caracterului international al rolului pe care il indeplineste avocatul. Exercitarea profesiei de avocat in spatiul comunitar presupune existenta unei profesiuni liberale si independente, care sa le poata pune in slujba serviciilor publice ale justitiei. in 1988 reprezentantii a 12 barouri din cadrul Comunitaii Europene au adoptat in unanimitate Codul Deontologic al Avocatilor din Uniunea Europeana.

Tag: avocat drept civil avocat drept comercial avocat mosteniri