Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

De ce am nevoie de un avocat drept comercial?

In tara noastra, avocatul este persoana licentiata in stiinte juridice care, ulterior, este admisa in profesie, in baza unui examen organizat de baroul in care intentioneaza sa profeseze. Dupa admiterea in profesie, avocatul poarta titlul profesional de avocat stagiar, urmand a fi inscris pe Tabloul avocatilor stagiari. La inscrierea in barou, avocatul depune un juramant intr-un cadru solemn. Dupa efectuarea stagiului obligatoriu de 2 ani, avocatul stagiar trebuie sa sustina un examen de definitivat organizat de barou, in urma caruia avocatul este inscris pe Tabloul avocatilor definitivi. Avocatul, ca membru al societatii civile, se caracterizeaza prin onestitate, demnitate, loialitate, un comportament responsabil si dedicat muncii sale si celor din jurul sau.

Unde gasesc un avocat sector 1?

Cabinetele individuale se pot asocia in scopul exercitarii in comun a profesiei; drepturile si obligatiile avocatilor titulari ai unor cabinete asociate isi pastreaza caracterul personal si nu pot fi cedate. in mod corespunzator cabinetele individuale se pot asocia si cu societatile civile profesionale. Societatea civila profesionala se constituie din 2 sau mai multi avocati definitivi. in societatea civila profesionala isi pot exercita profesia si avocati colaboratori sau avocati salarizati. Societatea civila profesionala si avocatii care profeseaza in cadrul ei nu pot acorda asistenta juridica persoanelor cu interese contrare. De asemenea, legea interzice exercitarea oricarei activitati specifice profesiei de avocat de catre o persoana fizica ce nu are calitatea de avocat inscris intr-un barou si pe Tabloul avocatilor sau de catre o alta persoana juridica cu exceptia societatii civile profesionale de avocati cu raspundere limitata.

Avocatura a devenit astfel o profesie libera in mod absolut, adica lipsita de conditii profesionale si de orice control public. Justitiabilul francez era liber sa-si aleaga un aparator din randul oricaror categorii de cetateni si chiar fara nici o pregatire profesionala. Luand in considerare si rolul esential al avocaturii in administrarea justitiei, s-a evocat si posibilitatea organizarii unei magistraturi avocatiale similare ordinului judecatoresc. in reglementarile actuale (Codul etic al avocatului) sustine munca sa de profesionist cu acest prilej de aflare a adevarului, chiar daca el apara un om vinovat.

avocat recuperare creante, avocat sector 1 , avocat drept comercial

Servicii profesionale avocat drept comercial

In Romania, avocatul este persoana licentiata in stiinte juridice care, ulterior, este admisa in profesie, in baza unui examen organizat de baroul in care intentioneaza sa profeseze. Dupa admiterea in profesie, avocatul poarta titlul profesional de avocat stagiar, urmand a fi inscris pe Tabloul avocatilor stagiari. In principal, activitatea avocatului se realizeaza prin consultatii cu caracter juridic si prin asistenta sau reprezentare in fata instantelor judecatoresti sau a altor organe de jurisdictie.Desi avocatii au o formare juridica generala, complexitatea tot mai mare a aspectelor de drept, generata de evolutia societatii, a impus specializarea acestora pe diferite ramuri de drept (drept comercial, drept civil, drept penal, drept fiscal etc).

De ce sa apelez la un avocat sector 1?

In exercitarea dreptului de aparare avocatul are dreptul si obligatia de a starui pentru realizarea liberului acces la justitie, pentru un proces echitabil si intr-un termen rezonabil. in exercitarea profesiei si in legatura cu aceasta avocatul este protejat de lege. Pentru activitatea sa profesionala avocatul are dreptul la onorariu si la acoperirea tuturor cheltuielilor facute in interesul procesual al clientului sau. Pentru asigurarea secretului profesional, actele si lucrarile cu caracter profesional aflate asupra avocatului sau in cabinetul sau sunt inviolabile. in exercitarea profesiei avocatii sunt ocrotiti de lege, fara a putea fi asimilati functionarului public sau altui salariat.

Caut avocat mosteniri

Instantele civile din Anglia au aderat, de asemenea, la acest trend de profesionalizare; in 1275 a intrat in vigoare un statut care prevedea pedepse pentru avocatii vinovati de frauda, iar in 1280 presedintele tribunalului din Londra a promulgat regulamente referitoare la procedurile de admitere in profesie, incluzand depunerea unui juramant Avocatul, ca membru al societatii civile, se caracterizeaza prin onestitate, demnitate, loialitate, un comportament responsabil si dedicat muncii sale si celor din jurul sau. Principiul legalitatii Prerogativa avocatului de a asista, a reprezenta ori a exercita orice alte activitati specifice profesiei in interesul clientului deriva din contractul de asistenta juridica, incheiat in forma scrisa, intre avocat si client ori mandatarul/reprezentantul acestuia.

Scopul exercitarii profesiei de avocat il constituie promovarea si apararea drepturilor, libertatilor si intereselor legitime ale persoanelor fizice si persoanelor juridice, de drept public si de drept privat. in exercitarea profesiei avocatul este independent si se supune numai legii, prezentului statut si codului deontologic. Un avocat nu poate fi inscris decat intr-un singur barou si nu isi poate exercita concomitent activitatea in doua sau mai multe forme de exercitare a profesiei.Este interzisa, sub sanctiunile prevazute de Lege, exercitarea oricarei activitati specifice profesiei de avocat de catre o persoana fizica ce nu are calitatea de avocat sector 1 inscris intr-un barou si in tabloul avocatilor sau, dupa caz, de catre orice persoana juridica, cu exceptia societatii profesionale de avocati cu raspundere limitata.

Pretentii, actiuni posesorii, revendicari, obligatii de a face, succesiuni si partaje, iesire din indiviziune, evacuari, granituiri, cadastru, intabulare, radiere ipoteci, contracte vanzare-cumpare, donatii, schimb, inchiriere, comodat, gaj, imprumut,etc., pretentii impotriva companiilor de asigurare/reasigurare. Recuperarea imobilelor constructii sau terenuri preluate abuziv in perioada anilor 1945-1989 (Legea 10/2001). Profesia de avocat este libera si independenta, cu organizare, functionare si conducere autonome, stabilite in conditiile prevazute de Legea nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat drept comercial, republicata, astfel cum a fost modificata si completata pana la data adoptarii prezentului statut, denumita in continuare Lege si ale prezentului statut.

Tag: avocat recuperare creante avocat sector 1 avocat drept comercial