Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

De ce sa apelez la un avocat sector 1?

O lege din anul 204 i.Hr. interzicea avocatilor romani sa perceapa onorarii, dar aceasta lege a fost serios ignorata in practica. Legea referitoare la restrictia asupra onorariilor a fost abolita de imparatul Claudius, care a legalizat avocatura ca profesie si a permis avocatilor romani sa devina primii avocati care puteau practica public dar a impus un onorariu maximal de 10.000 sesterti. Jurisconsultii erau oameni bogati pentru care implicarea in drept reprezenta un hobby intelectual, nu o activitate de baza din care sa traiasca. Ei dadeau opinii juridice (responsa) pe probleme de drept la toti cei carora solicitau astfel de servicii (practica cunoscuta ca publice respondere). in timpul Republicii si, mai tarziu, in timpul imperiului roman, jurisconsultii si avocatii nu aveau o reglementare legala, primii fiind amatori, iar ultimii fiind, tehnic, in ilegalitate. Orice persoana se putea autointitula avocat sau expert in drept, astfel ca numai pe baza reputatia personale a acestuia, oamenii puteau sa-l creada sau nu. Acest lucru s-a schimbat odata cu legalizarea profesiei de avocat facuta de Claudius.

Unde pot gasi un avocat mosteniri?

In fiecare judet si in municipiul Bucuresti exista si functioneaza un barou care este persoana juridica de interes public. Baroul este constituit din toti avocatii inscrisi pe Tabloul avocatilor, care au sediul profesional principal in localitatile de pe raza acestuia. Primii oameni care ar putea fi numiti avocati au fost probabil oratorii din vechia Atena. De altfel, primii oratorii atenieni s-au confruntat cu serioase obstacole structurale. in al doilea rand, un obstacol mult mai serios, pe care oratorii atenieni nu au reusit niciodata sa-l depaseasca complet, a fost regula ca nimeni nu putea percepe un onorariu pentru a pleda in cauza altuia. Aceasta lege a fost ignorata serios in practica, dar nu a fost niciodata abrogata, drept urmare oratorii nu au putut niciodata sa se prezinte ca juristi sau experti.

La inceputul exercitarii profesiei, avocatul efectueaza in mod obligatoriu un stagiu de pregatire profesionala cu durata de 2 ani, timp in care are calitatea de avocat recuperare creante stagiar. Dupa efectuarea stagiului, avocatul stagiar va sustine examenul de definitivare. Este nedemn de a fi avocat cel condamnat definitiv prin hotarare judecatoreasca la pedeapsa cu inchisoare pentru savarsirea unei infractiuni intentionate, de natura sa aduca atingere prestigiului profesiei, cel care a savarsit abuzuri prin care au fost incalcate drepturi si libertati fundamentale ale omului, stabilite prin hotarare judecatoreasca, cel caruia i s-a aplicat pedeapsa interdictiei de a exercita profesia, pe durata stabilita prin hotarare judecatoreasca sau disciplinara si falitul fraudulos, chiar reabilitat. Exercitarea profesiei de avocat este compatibila cu: calitatea de deputat sau senator, consilier in consiliile locale sau judetene, cu activitati si functii didactice in invatamantul juridic superior, cu activitatea literara si publicistica, cu calitatea de arbitru, mediator, conciliator sau negociator, consilier fiscal, consilier in proprietate intelectuala, consilier in proprietate industriala, traducator autorizat, administrator sau lichidator in cadrul procedurilor de reorganizare si lichidare judiciara, in conditiile legii.

avocat drept comercial, avocat recuperare creante , avocat drept civil

Activitate avocat recuperare creante

Scopul exercitarii profesiei de avocat drept comercial il constituie promovarea si apararea drepturilor, libertatilor si intereselor legitime ale persoanelor fizice si persoanelor juridice, de drept public si de drept privat. In exercitarea dreptului la aparare recunoscut si garantat de Constitutie, de lege, de pactele si de tratatele la care Romania este parte, avocatul are dreptul si obligatia de a starui, prin toate mijloacele legale, pentru realizarea liberului acces la justitie, pentru un proces echitabil si solutionat intr-un termen rezonabil, indiferent de natura cauzei sau de calitatea partilor. Un avocat nu poate fi inscris decat intr-un singur barou si nu-si poate exercita concomitent activitatea in doua sau mai multe forme de exercitare a profesiei.

Unde gasesc un avocat sector 1?

Relatiile dintre avocat si clientii sai se bazeaza pe onestitate, probitate, corectitudine, sinceritate, loialitate si confidentialitate. Drepturile si obligatiile avocatului sunt prevazute de Lege, prezentul statut, codul deontologic si de contractul de asistenta juridica legal incheiat. Avocatul are indatorirea de a-si indeplini cu constiinciozitate, onoare si probitate profesionala obligatiile fata de client, in raporturile cu persoanele fizice, cu autoritatile si institutiile publice sau private, cu alte persoane juridice, cu ceilalti avocati, precum si in relatia sa cu publicul in general. In exercitarea profesiei, avocatul nu poate fi supus niciunei restrictii, presiuni, constrangeri sau intimidari din partea autoritatilor sau institutiilor publice ori a altor persoane fizice sau persoane juridice. Libertatea si independenta avocatului sunt garantate de lege .

De ce am nevoie de un avocat drept comercial?

In Romania, avocatul este persoana licentiata in stiinte juridice care, ulterior, este admisa in profesie, in baza unui examen organizat de baroul in care intentioneaza sa profeseze. Dupa admiterea in profesie, avocatul poarta titlul profesional de avocat stagiar, urmand a fi inscris pe Tabloul avocatilor stagiari. In exercitarea profesiei, avocatul este independent si se supune numai legii, statutului profesiei si codului deontologic. El promoveaza si apara drepturile, libertatile si interesele legitime ale omului. Desi avocatii au o formare juridica generala, complexitatea tot mai mare a aspectelor de drept, generata de evolutia societatii, a impus specializarea acestora pe diferite ramuri de drept (drept comercial, drept civil, drept penal, drept fiscal etc).

Scopul exercitarii profesiei de avocat il constituie promovarea si apararea drepturilor, libertatilor si intereselor legitime ale persoanelor fizice si persoanelor juridice, de drept public si de drept privat. in exercitarea profesiei avocatul este independent si se supune numai legii, prezentului statut si codului deontologic. Un avocat nu poate fi inscris decat intr-un singur barou si nu isi poate exercita concomitent activitatea in doua sau mai multe forme de exercitare a profesiei.Este interzisa, sub sanctiunile prevazute de Lege, exercitarea oricarei activitati specifice profesiei de avocat de catre o persoana fizica ce nu are calitatea de avocat sector 1 inscris intr-un barou si in tabloul avocatilor sau, dupa caz, de catre orice persoana juridica, cu exceptia societatii profesionale de avocati cu raspundere limitata.

Odata cu inceputul imperiului Bizantin, profesia juridica a fost bine infiintata, reglementata in detaliu si precis stratificata. Centralizarea si birocratizarea profesiei a fost aparent graduala la inceput, dar accelerata in timpul imparatului Hadrian. De asemenea, jurisconsultii au intrat in declin in perioada imperiului.Dupa caderea imperiului Roman de Vest si la inceputul instaurarii Evului Mediu, profesia de avocat in Europa de Vest a decazut. Astfel cum James Brundage a explicat: Pana in anii 1140, nimeni nu putea fi descris corespunzator ca un avocat care exercita aceasta indeletnicire ca profesie in sesul modern al termenului de profesie. Din 1250 un nucleu al profesie a fost clar stabilit. Noul trend spre profesionalizare a culminat intr-o propunere la Al doilea Conciliu de la Lion din 1275 ca toate instantele bisericesti sa ceara un juramand de admitere in profesie. Desi nu a fost adoptata de catre conciliu, a avut mare influenta in multe instante bisericesti din toata Europa.

Tag: avocat drept comercial avocat recuperare creante avocat drept civil