Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

Katter

Munnen og smaken:

En katt har kresen smak. Det kan være vanskelig å putte medisin i maten til en katt. Det hender ofte at katten oppdager medisinen. I motsetning til hunder liker ikke katter søtsaker.

Ørene og hørselen:

Katter har veldig god hørsel. Og kan høre lyder som er så høye at ingen mennesker kan høre dem. Katter kan læres opp til å kjenne igjen, og reagere på navnet sitt.

Værhår og berøring:

Katter er veldig vare. Det er ikke å liste seg innpå en katt uten at den merker det.

Nesen og luktesansen:

Kattene er veldig glade i det stedet der de bor. For at andre katter skal holde seg unna deres område markerer de det med sin egen lukt. Katter har sitt eget lukteorgan (Jacobsens organ) som gjør at de kan lukte bedre.

Øynene og synet:

Katter ser bare noen farger; hvit, svart, grå og rød, men øynene til katten er laget sånn at de ser alt lys. De kan også se veldig godt i mørket, og har et mye større synsfelt enn mennesket. Derfor kan de oppdage ørsmå bevegelser. Når pupillen utvides betyr det at katten har dårlig lys. Når pupillen blir smalere betyr det at katten har for lite lys.

Hopp og balanse:

En katt kan hoppe opptil fem ganger sin egen høyde. Den ser seg alltid om før den hopper.

Kontakt:

Når katten gnir seg inntil folk tror vi det bare er fordi den skal være hyggelig, men det er også for at den skal vise at den bor her, og at den vil bestemme.

Maling:

Maling er en dyp lyd som ikke lages av stemmebåndet, men et sted dypt inne i kattebrystet. Kattene maler når de er glade for eksempel når vi koser med dem.

Katten som kjeledyr:

Katter blir mer og mer populære. Nå finnes det ca. 100 mill. katter i den vestlige verden, og det blir flere og flere katter. Det er mange grunner til at katter er populære. Katter krever mindre tid, de er billige og de er veldig renslige. De holder også mus og andre skadedyr borte fra huset. Katter er valdig trofaste venner. Særlig for barn og eldre.

Katter verden over:

I Nord-Amerika og Storbritannia er det nå nesten like mange katter som hunder. I Norge er det bare 0,45 mill. katter.

Øyetyper:

Katte øyne er delt i tre grupper, runde, skrå og mandel formede. Fargene er som oftes grønne, gule eller gyllne, og til og med noen ganger blå.

Tilbake til hovedsiden