Martins Hamburger Index

             MVC-638F.JPG (108980 byte)

 

Testpatrullen tagen på bar gärning (foto Anna Mybeck)

Denna sida är enbart till för finsmakaren, du som sätter stort värde i en vällagad och näringsrik hamburgare! Mitt index är resultatet av en randomiserad prospektiv jämförelse mellan olika hamburgare serverade vid olika regattor!

Att observera, jag är totalt omutbar (försöka duger) och dyker upp när ni minst anar det...

Klubb Tillagning Storlek Tillbehör Dressing Omdöme Betyg
Billdals Grillkol 150 g Allt (sallad, tomat, gurka, samt rå lök!) Lagom kladdig och syrlig här fuskar man inte med råvarorna! Inga "light" grejor utan rekorderlig dressing baserad på majonäs! Fortfarande en favorit, många har försökt överträffa denna utsökta hamburgare ingen har lyckats. Finsmakaren ser givetvis till att hålla sig framme då grillen är nytänd då den rätta aromen av tändvätska lämnar en typisk touch av en lyckad grillkväll vid radhuset! Och vilken storlek! Jag blir mätt av en hamburgare!
RÅSS

Höstregatta

14/9 2002

Rejäla grillar laddad med briketter och antänd med hederlig tändvätska, precis som det skall vara! 90 g Finhackad rå lök, rostad lök, fräsch sallad, gurka och tomat Perfekt storköks dressing (Martin Olsson) med små gurkbitar - helt perfekt! Ojoj, ett sånt lyft, nu finns alla tillbehören, grillen är helt perfekt. Tillbehören placerade dubbelt på två bord, ingen kö här inte! Oset perfekt, vem blir inte sugen av en osande grill laddad med briketter. Jag har väldigt svårt att undvika full pott, om det inte vore för en sak - stroleken. Fortfarande får jag hålla Billdal som min personliga favorit, men det blir svårare och svårare att inte sätta högsta betyg!

++++

Lerum 

Regionkval

8/9 2002

 

 

Gasolgrill 90 g Sallad, tomat, rostad och  rå lök   Grillade med omsorg (till och med penslade med grillolja) blev de ändå en positiv överraskning med alla de rätta tillbehören. Jag ger betyget 4 hamburgare med ett plus för de trevliga tjejerna som serverade och tog betalt. +

Bedömningen gjord av Ulf Johansson, KKKK (på uppdrag av Martin) med följande tillägg;

Är det någon mer än jag som längtar efter någonting annat under säsongens alla seglingar? När får vi se en heltstekt spädgris, lamm från Österlen eller färsk kyckling uppfödd på majs?

Alingsås

Atlantica Cup

1/9 2002

Grillbriketter 90 g Sallad, rostad lök, inlagd gurka, tomat,  dressing,  ketchup och senap Rydbergs storköksdressing ligger i samma kulinariska klass som Martin Olssons, alltså fullt godkänd! Att sleva upp en rejäl klick ger en härlig känsla! En sådan härlig grill, ett itu sågat oljefat fylld med briketter, antänd av hederlig tändvätska, är en helt oslagbar kombination. Den inlagda gurkan och de färska tomaterna i kombination med en fräsch sallad och Rydbergs dressing gjorde denna hamburgare till en delikatess. Det enda som jag kan anmärka på är avsaknaden av rå lök och storleken som i dessa sammanhang faktiskt har betydelse. Jag kompenserade dock detta med två hamburgare! +
SS Vendels

Frillesås

21/7 2002

 

Grillbriketter 90 g Allt (sallad, tomat, gurka, samt rå lök!) Dressing i tub, inte alls fel! Jag saknar dock möjligheten att sleva upp en rejäl klick och smeta ut den på hamburgaren. Tuben ger Kalles kaviarkänsla! Hamburgaren grillad på tomfatsgrill, härligt! Dessvärre hade grillen varit tänd något för länge varför den rätta aromen av tändvätska saknades. Annars mycket bra smak, ett stort urval av tillbehör gjorde detta till nära nog Billdalsklass! Minus dock för storleken. + +
Lerum

Sensommarregattan

31/8 2002

Gasolgrill 90 g Sallad, tomat och rå lök Storköksdressing med en lagom kladdig konsistens, inga "light" alternativ visar på en omsorg för oss finsmakare! Trots avsaknaden av tändvätska som ger den extra fina aromen så får jag säga att LESS lyckats denna gång, gasolgrillen ger dock inte den rätta känslan men smaken blev riktigt bra ändå!

Med risk för att vara dubbelt partisk (min fru stekte hamburgarna) ger jag LESS ett klart godkänt betyg, nästa gång plockar man nog fram oljefaten och fyller dessa med träkol eller bricketter och tänder med hederlig T-Gul

++
Långedrag Gasolgrill 90 g Sallad och rå lök Lagom kladdig och god! I klass med Billdal! Var fanns tomaten och gurkan? Hade dessa ingredienser funnits hade betyget blivit bättre!
Kullavik Ny bedömning kommer          
Rådasjön

Rådasjön Runt 2002

 

Rejäl grill laddad med briketter och antänd med hederlig tändvätska, precis som det skall vara! 90 g (Martin Olsson) Finskuren sallad, skivad rå och rostad lök samt TOMAT senap och ketchup! Perfekt storköks dressing (Martin Olsson) med små gurkbitar - helt perfekt! Inga light grejor här! Ett lyft, nu har jag inga större svårigheter att ge en eloge åt tillbehören, men storleken har betydelse! 90 gram i stora bröd och avsaknaden av gurka gör att omdömet blir bättre än sist och RÅSS är på god väg att nå Billdal standard, vilket inte säger lite!

Med +

Rådasjön

Vårregattan 2002

 

Rejäl grill laddad med briketter och antänd med hederlig tändvätska, precis som det skall vara! 90 g Sallad, rå och rostad lök samt ketchup Perfekt storköks dressing (Martin Olsson) med små gurkbitar - helt perfekt! Inga light grejor här!

 

Att tillaga den perfekta hamburgaren är en konst som få behärskar till fulländning, här måste jag ge grillmästarna många pluspoäng. Grillens råa och något sotiga yta gav hamburgaren en fin och väl avstämd smak. (För guds skull, skaffa ingen ny grill!) Minus för storleken (90 g) och avsaknaden av tomat och gurka (gärna saltgurka). Priset 20 kronor, får väl anses vara helt OK!

Någon efterlyste vegetariska hamburgare, inget för mig men kanske inte en dum idé!

Varberg (serverad under JSM) Stekta! 90 g Allt Trist En synnerligen trist hamburgare tillagad utan känsla, en steril trist hamburgare som man lika gärna kunde köpa på McDonalds
Stenungsund (serverad under Lag SM) Grillkol 90 g Allt förutom rå lök! Odefinierbar smak, kan vara hemlagad vilket alltid är en risk! Ett gott försök, den rätta aromen av T-gul! En något större hamburgare serverad med rå lök och en godare dressing hade gjort betyget bättre!