Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

 

Tutkijoiden ajateltava poliitikkoja pidemmälle

Osa kaikkien tieteentekijöiden etiikkaa on ajatella yhteiskunnan kehitystä pidemmällä tähtäimellä, koska heillä on siihen mahdollisuus. Tutkijoiden ei tulisi rajoittua vain teknisten kysymysten ratkaisemiseen, sanoi nobelisti Richard R. Ernst esitelmöidessään Fysiikan päivillä.

Poliittiset päättäjät ja teollisuusjohtajat tekevät päätöksiä lyhyellä aikavälillä. Tutkijoiden työhön kuuluu velvollisuus katsoa yhteiskuntaa laajemmin yli omien ajankohtaisten tutkimusongelmien. Tätä pidetään usein itsestään selvänä osana tutkimuksen ja opetuksen perusvastuuta, mutta sitä se ei ole, jatkoi Ernst.

Hänen mielestään tarvitaan visionäärisiä ajattelijoita, kun punnitaan globaaleja tulevaisuuden mahdollisuuksia ja uhkia. Kun tutkijat tiedostavat tämän tehtävänsä, voi yliopistoista tulla uudestaan kulttuurisia keskuksia, jotka säteilevät ympäristöönsä hyödyllisellä tavalla.

Tutkijoiden ja yliopistojen myönteinen vaikutus ympäristöön välittyy tutkimustulosten ohella opetuksen kautta, kun useimmat tulevaisuuden päättäjät koulutetaan yliopistoissa, muistutti Ernst.

Sveitsiläinen professori Richard R. Ernst oli yksi 18.–20.3. Oulussa järjestettyjen Fysiikan päivien pääesitelmöitsijöistä.

Hän sai kemian Nobel-palkinnon vuonna 1991 ansioistaan NMR-spektroskopian kehittäjänä. Menetelmä on nykyisin laajasti käytössä fysiikan, kemian, biologian ja lääketieteen tutkimuksessa yliopistoissa, tutkimuslaitoksissa ja teollisuudessa.


    rape fantasies forced oral sex mother and son sex incest movies gay sex animal sex movies sex dog boys in underwear gallery
free web hits counter
free web hits counter

Genry/Male/21-25. Lives in United States/IL/Chicago, speaks English and Italian. Eye color is brown. I am muscular. I am also passive. My interests are bodybulding/swiming.
This is my blogchalk:
United States, IL, Chicago, English, Italian, Genry, Male, 21-25, bodybulding, swiming.