kslog.jpg (4530 bytes)

KIZIKSPOR

top2.gif (19562 bytes)

 

2000 - 2001 Futbol Sezonu

Bolu 2. Amatör Küme "B GRUBU"

 

13 Mayıs 2001

KIZIKSPOR :  2    SEBENSPOR : 2

 

Hakemler : Levent Sinan** Hasan Bınar*** Barış Özgür Çetin***

KIZIKSPOR : Sercan*** Önder *** Fazıl***(Cemil***) İsmail*** Emin**** Nihat*** Arif**** Gökhan*** Hakan*** Alper**** Erhan***(Yavuz***)

Yedekler: Özgür, Yavuz, Cemil, Sercan, Seyhat, Murat, Yusuf

Antrenör: Mustafa Ayerlikaya

Yaş Ort. : 21,5

 

SEBENSPOR: Mutlu**** Mutlu A*** Turgut*** Erol*** İsmail*** Hayri*** Atıf*** Suat*** Kahir*** Canip*** Hidayet***

Yedekler: Serkan, Gökhan, Serdar

Antrenör: Rıdvan Terzi

 

Goller :

Erol 5. dak. Hayri 17. dak (Seben)

Arif 70. dak. Cemil 74. dak (Kızık)

Sarı kartlar: Atıf, Erol (Seben), Arif (Kızık)

 

***

İZLENİMLER

Futbol oynamaya elverişli olmayan alanda 90 dakikayı 4 golle süsleyen her iki takım oyuncularını kutluyoruz. İlk maçta zaten bataklığa dönen sahanın ikinci maç için uygun olmayacağı bilinirken, maçın hakeminin maçı iptal etmeyip, Kızıkspor-Sebenspor maçını da saha değil BATAKLIKTA oynatması, amatör futbolun bilinen kötü kaderiydi.

Kızıkspor, play-off'a gitmeyi garantilediğinden sahaya rahat çıktı. Önceki maçlarını izleyenlere, bataklık sahaya rağmen güzel futbolunu sürdürmenin çabası içinde olacaktı ve öyle oldu.

Sebenspor, play-off'a katılmak için bu maçı mutlaka kazanmasıı gerekiyordu. 2-0 ilk devreyi galip bitirmelerine rağmen, son 20 dakika da genç Kızıkspor'un atakları karşısında, tecrübeli olmalarına rağmen çaresiz kaldılar. Mağlup olmaktan da kurtuldular diyebiliriz.

***

4. dakikada Erol'un serbest vuruşunda Kızık defansı ve kalecinin topa seyirci kalması sonrasında top filelerle buluştu ve Seben oyunun başında (0-1) galip duruma geçti.

9. dakikada Alper'in güzel şutu az farkla auta çıktı. Sebenspor, 17. dakikada Hayri'nin golüyle durumu (0-2) yaptı. İlk devre karşılıklı ataklarla devam etti ve bu skorla kapandı.

İkinci devre, Sebenspor forma değistirerek sahaya çıkarken, Kızıkspor ise, çamurlu ve ıslak forma ile sahaya çıktı. (Geçen haftadaki ihmalliğimizi ne yazık ki bu sefer de sürdürdük.)

Fazıl'ın yerine tecrübeli oyuncu Cemil'in oyuna girmesiyle Kızıkspor atak üzerine atak geliştirdi. Kızıkspor gol atma çabası içinde olurken, hakemin Kızık ceza sahası içindeki hareketi penaltıyla değerlendirmesi izleyenleri şaşkına çevirdi. Sebenspor, üçüncü gole çok yaklaşmıştı. Kahir topu filelerle buluşturamadı ve üstten auta attı.

Kızıkspor, penaltı atışının gol olmamasıyla moral buldu. Zaten atak üzerine atak geliştirmeye çalıyordu. Bu ataklardan birinde, 70. dakikada genç Arif Kızıkspor'un ilk golünü attı. (1-2)

Golle iyice morali düzelen Kızıkspor ikinci golü bulmak için fazla beklemedi ve 74. dakikada Cemil beraberliği sağladı. (2-2)

Beraberliği sağlayan Kızıkspor, galibiyet için çok uğraşsa da sahanın elverişsiz olması başka gole izin vermedi. Karşılaşma her iki devrede atılan ikişer gollerle berabere biterken, Sebenspor play-off'a katılma şansını ligin bitime bir hafta kala yitirdi.