Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!
 
 
SStudio A
 
   
Nokti - Uvod

Ruke su dio tijela, koje u komunikaciji s drugim ljudima imaju iznimno značenje. Iz govora ruku moguće je doznati štošta o osobinama čovjeka. Lijepe ruke uključuju i lijepo njegovane nokte. Nokti kod žene, bilo da su duži ili sasvim kratki, znatno utječu na lijepi izgled ruke. Isto tako i kod muškaraca je njega i urednost noktiju potrebna. Osobito kod osoba oba spola koja imaju ružnu naviku griženja noktiju. Takvi nokti ne samo da su neuredni, već su skloni raznim infekcijama i razvoju gljivica, te je ploča nokta nepravilnog i deformiranog oblika. Tokom godina razvijene su različite metode, tako da se svaka osoba može prepoznati po svom tipu nokta. Prema problemu i tipu nokta,određenom metodom, možemo svakome pomoći da svoj prirodni nokat dovede do savršenog izgleda.

 
01/3820-386
Badalićeva 18a

 

Njega prirodnih noktiju (manikura)

Ova metoda koristi se za uljepšavanje prirodnih noktiju. Koristimo je kod žena i kod muškaraca. Taj tretman uključuje i njegu kožice. Kožicu nije potrebno rezati, već se nanese posebna tekućina koja kožicu omekša i otopi, zatim se drvenim štapićem odstrani i potisne. Ovom metodom ne možemo utjecati na čvrstoću prirodnog nokta. Možemo samo proljepšati izgled i izglačati neravnine na noktu. Zato manikuru najčešće primjenjujemo kod žena koje imaju prirodno savršene nokte.

Postupak

Nokte najprije oblikujemo običnom turpijom. Sve na jednaku dužinu i na jednaki oblik. Jednku dužinu i na jednaki oblik. Vrh nokta i dio uz korjen obradimo mikrokristalnom turpijom (mikrokristali se ugrade u strukturu nokta te sprječavaju listanje nokta). Turpijom br.1 radimo peeling nokta; odstranimo rožnati sloj nokta i poravnamo neravnine na noktu. Peelingom postižemo bolju prokrvljenost tako i ubrzavamo rast. Turpijom br.2 nokat izmasiramo. Turpijom br.3 postižemo vrhunski sjaj.

Na kraju stikom za njegu kožice potisnemo kožicu tako uređen nokat je sjajan, ali se još dodatno može nalaktirati.

 

Učvrščivanje prirodno dugih noktiju gelom

Rijetkost je sresti osobu koja ima savršene nokte; čvrste, nelomljive, sve jednake dužine i oblika te da se ne listaju na krajevima. Kod klijentica koje imaju prirodno duge nokte, a nezadovoljne su jer je vrh nokta žut ili proziran; te se vrh nokta lista i pri jačem udarcu puca. U takvim slučajevima postoji solucija učvrščenja noktiju. Direktno na prirodne nookte stavimo gel (na vrh nokta ispod gela stavimo mliječno bijeli gel kako bi nokat imao bjelinu identičnu prirodnoj ili trajni franch - po želji klijentice). Ovako učvrščen nokat sigurno neće puknuti. Ako ih želite lakirati, možete sa bilo kojim lakom,a lak će vam trajati najmanje 2-3 tjedan. Rješit ćete problem samostalnog manikiraanja kod kuće - nokti će vam biti uredni i lijepi, a kožica uredna. Ponavljanje geliranja nije učestalo kao kod ugradnje Njega se radi svakih 4-8 tjedana odnosno jednom u 2 mjeseca. Nema drastično vidljivog prijelaza.

 

Produženje prirodnih noktiju, gelom

Ova metoda je u našem salonu trenutno najučestalija. Pokazala se kao najbolja za čvrstoću i trajnost noktiju. Omogućuje da se nokat izradi što tanji kako bi potpuno oponašao prirodan oblik i izgled savršenog nokta. Kraći je period da prirodan nokat dosegne željenu dužinu. Već nakon mjesec dana klijentica ima sve prirodne nokte na jednakoj dužini - učvršćene gelom. Kako bi ovu metodu mogli izvesti, klijentica mora imati prirodne nokte na dužini od najmanje 2 mm. Nije nužno da su svi jednake dužine. Postupak je sljedeći; sa prirodnog nokta oduzmemo sjaj kako bi gel bolje prijanjao. Zatim ispod svakog nokta namjestimo šablonu preko koje najprije na vrh nokta stavimo bijeli gel (mliječno bijeli - prirodan, ili kreč bijeli "trajni franch"). Bijeli gel se u lampi polimerizira (stisne) i zatim se preko nokta i bijelog gela stavlja gel u jednom tankom sloju. Kad se i taj gel stisne, nokat se oblikuje i na kraju se lakira trajno sjajni gel. Tako uređeni nokti su vrlo sjajni i izgledaju prirodno. Vrlo su tanki ali puno čvršči od onih napravljenih metodom ugradnje umjetnih noktiju. Njegu je potrebno raditi od 4 - 6 tjedana (ovisno o brzini rasta).

 

Ugradnja umjetnih noktiju, nastavci + gel

Ova metoda poznata je većini žena ali mnogima kao jedno jako loše iskustvo. Nokti koji su loše napravljeni ne samo da ružno izgledaju (jako debeli, široki, oblikom u trapez, sa drastično vidljivim prijelazima...). uz to što izgledaju totalno neprirodno, stalno pucaju, tako da osim njege svaka 3 tjedna, morate barem 2 - 3 puta ići na popavke. Mi plastične nastavke koristimo samo u posebnim slučajevima (kad ni jedna od ostalih metoda ne može pomoći da nokat dovedemo do prirodnog izgleda). Kad je prirodni nokat nepravilnog oblika ili je jako izgrižen, onda koristimo nastavak. Pravilno obrađeni nastavaci i dobro napravljen nokat čvrst je i pravilnog izgleda, jednako kao i svakom drugom metodom. Nastavci se ljepe samo prvi put (kod ugradnje) a već na prvoj njezi se noktiobrađuju (produžuju i proširuju) pomoću gela i šablona. Potrebno je samo dočekati da prirodni nokat izraste do određene dužine kako bi se mogla zataknuti šablona. Dakle nastavci, isto kao i šablone, koriste nam kao pomoć za ostvarenje cilja, a cilj je uvijek isti: izvući prirodni nokat da naraste na određenu dužinu, u pravilnom obliku i da je učvrščen gelom. Postupak je sljedeći; nokat pripremimo tako da oduzmemo sjaj, na trećini nokta (na samom vrhu) zaljepimo plastični nastavak. Nastavke odrežemo na željenu dužinu (nikada ne radimo preduge nokte kako ne bi pucali, a poznato je da nokti pod gelom počnu brzo rasti), turpijom nastavakstanjimo do ravnine prirodnog nokta. Na tako obrađen nokat stavljamo gel. Gel se u lampi stisne zatim se obradi u oblik prirodnog nokta. Nakon tjedan dana radimo kontrolu kako bi provjerili stabilnost. Kontrola je besplatna; kao i svaki popravak ukoliko se nešto dogodi u tih tjedan dana. Nokat normalno raste zajedno sa gelom i nastavkom. Nakon ugradnje preporučujemo da se prva njega napravi nešto ranije, nakon 3 - 4 tjedna. Svaka iduća njega radi se ovisno o brzini rasta prirodnog nokta.

 

Njega noktiju gelom

Njegom nazivamo postupak geliranja. Dakle, kad prođe mjesec dana bilo kojeg postupka (ućvrščenje, produženje, i ugradnja noktiju). Njegu je potrebno redovito raditi zato jer u razdoblju od 4 do 6 tjedana (ovisno o brzini rasta nokta) nokti narastu i potrebnoo je ponovo staviti gel kako pod onaj postojeći ne bi ušao zrak. Kad nokat obložen gelom previše naraste, izgleda neuredno i na prijelazu je sklon pucanju. Zato je njega prijeko potrebna.

Postupak: Nokti se skrate po želji (ako je na vrhu plastika, automatski skračujemo taj dio i dolazimo do prirodnog nokta), zatim se stari gel stanji u ravninu s prirodnim. Gel ne skidamo do prirodnog nokta, većsamo onoliko koliko je potrebno da poravnamo neravnine. Nakon togastavljamo gel (od kožice do vrha nokta). Ako je neki nokat puknut, popravljamo ga isključivo šablonama i gelom. Ovaj postupak se ponavlja sve dok klijentica želi imati nokte učvrščene gelom. Ako iz bilo kojeg razloga odlučite više ne stavljati gel - ne smije se skidati na silu, već se obradi i pusti da odraste. Nokte skratimo i gel stanjimo (ne do prirodnog nokta). S vremenom kako raste nokat gel se s skračivanjem odstrani.

Naš je cilj: ljepi, zdravi i prije svega prirodni nokti.

 

Lakiranje i ukrašavanje noktiju

Nokti učvršćeni gelom mogu se lakirati. Koristimo klasične lakove za nokte. Kad je tretman gotov najprije potisnemo kožicu,a zatim nalakiramo bazni lak. Bazni lak štiti i spriječava da nokat požuti od laka. Na bazni lak lakiramo lak u boji, koji na kraju premažemo nadlakom i zapečemo u lampi. Nadlak štiti lak od oštećenja. Tako nalakirani nokti su uredni čak 2-3 tjedna. Lak se ne guli kao na prirodno manikiranim noktima.

U lak se ispod nadlaka mogu staviti različiti ukrasi (cirkoni, naljepnice, rinčice i sl.) Danas je vrlo popularno na nokte lakirati tvz. Franch manikuru. Na spomenuti bazni lak stavljamo bijeli lak, ali samo na vrh kako bismo istaknuli prirodnost. Preko bijelog laka lakira se nježno rozi ili bež lak kako bi se ublažio kontrast. Tako nalakirani nokti još se prelakiraju nadlakom.

Trajni French i trajni sjaj

Francuska manikura osim s lakom može se napraviti s gelom. Tada je to trajnije i nemoguće je oštetiti prilikom sušenja. Bijeli gel se stavlja za vrijeme tretmana, ispod gela. Zapeče se u lampi, a preko bijelog stavlja se sjajni gel. Koji dolazi u tri nijanse:mliječno bijeli, rozi i prirodnikad se i sjajni gel polimerizira noktise pobrišu. Potisne se kožica tretman je gotov. Tako izrađena franch manikuratraje čitav mjesec, a bijeli i sjajni gel rastu zajedno s noktom. Preko trajnog francha može se lakirati bilo koji klasični lak. Ovisno o želji kad se klasični lak skine odstranjivačem nokti ostaju s trajnim franchem i sjajem.

 

Izgriženi nokti kod žene

Metoda kojom djelujemo: ugradnja umjetnih noktiju (rijetko) produženje noktiju gelom u prvom tretmanu se klijentici sa ovim problemom rade kratki nokti, kako ne bi popucali.

Tjedan dana nakon ugradnje klijentica dolazi na kontrolu (kontrola je besplatna). Tada određujemo dalji tijek tretmana. Tri tjedna od ugradnje radi se njega noktiju. Nakon prve njege klijentica može pustiti nokte na dužinu koju želi. Svaku sljedeću njegu radimo ovisno o brzini rasta prirodnog nokta. Najčešći period je svaka 4 tjedna. Želja za griženjem nestaje jer taj gel je toliko tvrd da i oni najuporniji s vremenom odustaju. Dva mjeseca od ugradnje klijentica ima svoje prirodne nokte. Povećava se ploća nokta, tako da se nemože niti naslutiti prethodna loša navika.

 

Izgriženi nokti kod muškaraca

Muškarcima nikada ne ugrađujemo nastavke! Postupak je nešto drugačiji od učvrščenja prirodnih noktiju kod žena. Najčešče gel nanosimo direktno na prirodni nokat ili šablonama produžimo nokat 1 - 2 mm. Kako bi postigli izgled i pravilni oblik muškog nokta. Takav nokat je vrlo čvrst i gotovo ga je nemoguće pregristi. Nakon tjedan dana klijent dolazi na besplatnu kontrolu kako bismo utvrdili stabilnost nokta. Dva tjedna od prvog tretmana potrebno je ponoviti geliranje. Na njezi se već nadzire prirodan nokat. Tek tada možemo šablonama nokatu proširiti rubove i postići pravilan oblik muškog nokta. Takve njege ponavljamo svaka 2 - 3 tjedna u prvih 2 mjeseca nakon dva mjeseca i najizdeformiraniji nokti dosegnu savršen oblik. Poveća se ploča nokta. Dalje je na klijentu da li će nastaviti sa stavljanjem gela svaka 4 tjedna gel svakako pomaže svojom čvrstočom i "udaljava" nokte od zubi. Nokti sa gelom izgledaju potpuno prirodno. I tko nezna, ne može niti naslutuiti da imate gel na noktima

 

Tanki lomljivi nokti

Ukoliko klijentica ima nokte kraće od 1 mm ljepimo na vrh ploče nokta nastavak. Ako su prirodni nokti dugi barem 2 - 3 mm možemo primjeniti metodu produženja pomoću gela. Kod ovakvih noktiju, često puta je bolje u prvom tretmanu ljepiti nastavke. Jer ako je oblik nepravilan, nastavak usmjeri nokat u pravilnom smjeru. Što se sa šablonom teško postiže. Kad koristimo nastavke, kontrola se radi u prvih tjedan dana, kako bi uspjeli spriječiti moguće pucanje na rubovima. Njegu noktiju radimo nakon 3 - 4 tjedna. Tada se ne ljepe nastavci već se svi popravci rade pomoću šablona. Dva mjeseca od ugradnje, prirodni nokti dosegnu željenu dužinu i učvrščeni su samo gelom.

 

Listanje na vrhovima

U ovom slučaju gotovo uvijek produžujemo mokte gelom. Nokti moraju biti 2 - 3 mm dugački kako bi se šablona što uspješnije mogla postaviti. Prva njega se radi nakon 4 tjedna. Sve ostale njege klijentica obavlja ovisno o brzini rasta noktiju (4 - 6 tjedana). Već nakon prve njege su svi prirodni nokti jednake dužine i učvrščeni gelom.

Ako se nokti ne ustaju i ne želite klasični gel radimo trajni franch, trajni sjaj ili samo klasičnu manikuru.