Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

Hoitajien tehtävätToivon, että jokainen hoitaja lukee nämä säännöt. Ratsastuskoulu Piruetin hoitajien tehtäviin kuuluu:

Hoitohevosen hoito

Hoitohevosen hoitoon sisältyy tietenkin harjaus. Hevonen pitää harjata joka päivä kun on tallilla. Hevosen tunnille varustaminen kuuluu myös hoitoon. Hoitajan pitää pistää hevonen tunnille kuntoon, jos se sellaiselle menee. Tietenkin on eri asia, jos ratsastaja itse haluaa hoitaa hevosensa, silloin hoitaja voi olla avustamassa ja antamassa neuvoja.

Karsinan putsaaminen

Myös karsinan putsaaminen kuuluu hoitotehtäviin. Hoitajan kuuluu pestä ruokakuppi ja juomakuppi, silloin kun ne on likaiset, paras olisi siivota ne joka päivä. Myös lantojen luonti olisi mukavaa. Se ei ole kumminkaan pakollista, sillä tallin henkilökunta huolehtii siitä aamuisin.

Ulkoiluttaminen

Hoitajan pitää ulkoiluttaa hevosta, esim. taluttelemalla pihalla, jos hevonen ei mene tunnille sinä päivänä, kun hoitaja on paikalla. Hoitaja voi myös viedä hevosen vapaaseen tarhaan, jos siellä ei ole ketään, ja jos hevonen ei mene tunnille.

Muuta tiedotettavaa

Hevosilla on vapaapäivä sunnuntaina, jolloin ei pidetä lainkaan tunteja. Silloin ei myöskään hoitajat tule tallille.
Hevosille ei saa antaa mielinmäärin namupaloja, sillä niiden vatsat menee herkästi sekaisin. Yksi namipala per päivä riittää mainiosti, joskin sitäkään ei tarvitse antaa.

Tausta: © LayoutLand.net
Kuva: © Mira R.