Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!


Gâteaux
Je danse donc j'ennuieOpgegroeid in de stadskern van Leisels kwam Taart'n Gâteaux snel in contact met virtuoze artiesten uit Alveringem en haar deelgemeenten en vastberaden besloot hij om zelf ook deel uit te maken van de Alveringemse muzieksien. De lokale fanfare "St-Cecilia" sprak hem echter niet bepaald aan, zodoende werd hij met behulp van zijn geleende (en nooit meer teruggebrachte) Casiootje een echte autodidact.

De saga begon pas echt met "Goatniewelnint?", de baanbrekende single uitgebracht onder z'n eerste pseudoniem 'Eskiman'. Het success resulteerde in verschillende remixen van diverse gerenommeerde artiesten als Underworld, DJ Physics van Da Vett'n Os, The Chemical Brothers, Virlyn en DJ Rafke. Zo volgden aanbiedingen van onder andere Kosheen, DJ Physics, Daft Punk, Leyers, Michiels & Soulsister en Cassius om hun nummers te remixen. Ook Eddy Wally dingde naar Eskimans gunsten maar Eskiman wou de nummers van de levende legende, die sowieso al de perfectie benaderen niet remixen uit respect voor The voice Of Europe's indrukwekkende repertoire. Eskiman besloot om een eigen label te starten om enkele lokale artiesten waaronder zichzelf te herbergen. The Fruitcake Studios were born! Eigen werk en remixen verspreid over 5 jaar werden uitgebracht op de compilatie-cd/lp/mc/md "Early Works". U hebt hem vast wel ergens liggen. De eerste uitgave van Fruitcake Studios bleek meteen een schot in de roos. Maar liefst 5 exemplaren gingen over de toonbank.

Het publiek wou naast de vele remixen van "Goatniewelnint?" ook het origineel aan hun collectie toevoegen. Daarom besloot Eskiman om een eerste full-cd uit te brengen die "Vis By Night" gedoopt werd. Eskiman wou van dat domme pseudoniem af maar besloot de fans te waarschuwen voor een nakende naamsverandering door de cd te releasen onder de naam "Da Mutt'n Formerly Known As Eskiman", wat achteraf gezien een slimme zet bleek te zijn geweest. Het werd een mélange van diverse stijlen en DMFKAE werd bijgestaan door diverse nationale, internationale en interplanetaire beroemdheden als, Hugo Matthysen, Mike Myers en Da Brainsucking Alien. Ook Eddy Wally bood zijn diensten aan, maar Da Mutt'n Formerly Known As Eskiman wou niet op het succes van Eddy "it's a pruikske" Wally teren. Het album overtrof nipt het succes van Early Works met 6 verkochte exemplaren. In tweede instantie hadden we Eddy Wally beter toch laten meewerken.

De Gâteaux-manie raasde voort, en zodoende liet de release van zijn tweede langspeler, "Ceci n'est pas musique" als Gâteaux, niet lang op zich wachten. Het album bezorgde onze held een felbegeerde plaats op het Fruitpop festival in Leisels, waar trouwens diverse Fruitcake Studios-artiesten ten dans speelden. Van het optreden zijn geen officiële opnames uitgegeven, als zwarte medemensen je zulke cd's zouden aanbieden, dan zijn het illegale bootlegs, wees dus op uw hoede! Op dit album wordt Gâteaux tot tweemaal toe bijgestaan door Fiegeluus uit Transylvanië, die muzikaal, maar vooral vocaal zijn stempel op het album drukt door middel van gevleugelde woorden als "Barbie, I wanna fuck you" en "I fart on your face" op respectievelijk "F To Da Mothafuckin' G" en "Facefarter Fiegeluus". De single "Gif Mie Zere E Piente" heeft door zijn hypnotiserende tekst in menig café de bieromzet verdubbeld en de aandelen van Interbrew met ongeveer 10% doen stijgen en is ondertussen zowat uitgegroeid tot hét anthem van de West-Vlaamse jeugd, en van al wie pinten drinkt. Zowel Virlyn als DJ Physics beloofden het te remixen voor de 12" maar blijkbaar waren beide zich bewust, dat het origineel reeds de overtreffende trap was, en zo belde Physics af met het flauwe excuus "ik moet mijn vissen nog eten geven (dit jaar)", en leverde Virlyn een onafgewerkte remix af.

Ondertussen zijn de eerste nummers voor het derde studioalbum geschreven, de werktitel is "Je danse donc j'ennuie" en deze vlag zal normaalgezien heel goed de lading dekken. We wachten alvast in spanning...
© 2OO3 FruitWeb, a division of Fruitcake Studios Ltd. Leisels