Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

Uutisia 28.11.1998-30.3.1999

• 28.11. Ilves-HPK -ottelu oli Ilveksen puolustaja Veli-Pekka Hårdille 300. SM-liigaottelu. Samassa ottelussa Ilveksen nuori maalivahtilupaus Kristian Antila pelasi ensimmäistä kertaa Ilveksen tolppien välissä. Antila vaihdettiin Vesa Toskalan tilalle ajassa 52.34 tappiotilanteessa 1-6. Hän joutui antautumaan kerran ja torjuntuja kertyi vain yhden vedon verran. Ottelun alussa Ilves juhlisti sen laitahyökkääjä Vesa Viitakoskea, joka sai perheenlisäystä.

• 4.12. TV2:n urheilun ajankohtaisohjelma Illan Finaali väitti 3. joulukuuta, että Ilves olisi vaihtamassa valmentajaa ja uudeksi valmentajaksi tulisi Sakari Pietilä. Tänään kuitenkin Ilves antoi selvän tiedoituksen siitä, ettei valmentajaa ole edes harkittu vaihtaa. Ilves sanoi siis Illan Finaalin olevan väärässä. Myös tänään Radio Alex soitti Sakari Pietilälle ja hän kiisti huhut.

• 4.12. Ilveksen maalivahti Vesa Toskala ja laitahyökkääjä Sami Ahlberg pelaavat A-maajoukkuessa Baltica-turnauksessa Venäjällä, Moskovassa 15.-20.12.1998.

• 5.12. Ilveksen puolustaja Allan Measures saalisti 300. SM-liiga -pisteensä ottelussa Ilves-Ässät tehtyään 5-0 -maalin ylivoimalla.

• 9.12. Eilen illalla Frankfurtissa, Saksassa arvottiin EHL:n puolivälierien otteluparit. Ilvekselle arvonnassa vastaan tuli sveitsiläinen EV Zug. Ottelut pelataan 5. tammikuuta ensin Sveitsissä ja 12. tammikuuta Hakametsässä, eli Ilves aloittaa vieraissa. Jatkoon menee se, kummalla on enemmän pisteitä. Jos Hakametsässä ottelu päättyy varsinaisen peliajan osalta niin, että joukkueet ovat tasapisteissä, pelataan 10 minuutin jatkoaika "maalista poikki" -menetelmällä. Jos sekään ei tuo ratkaisua, mennään rangaistuslaukauskilpailuun.

• 12.12. Ilveksen maalivahti Vesa Toskala valittiin viime viikon parhaaksi SM-liigan pelaajaksi. Toskala torjui Lukon vieraissa ja Ässät kotona loistavilla torjunnoillaan kumoon.

• 12.12. Ilveksen puolustaja Pasi Puistola ja hyökkääjä Mika Arvaja loukkaantuivat Tappara-pelissä. Arvaja loukkasi olkapäänsä ja Puistola sai kiekon suuhunsa ja menetti muutaman hampaan sekä halkaisi huulensa.

• 13.12. Lauantaina loukkaanut Pasi Puistola pääsi pelaamaan sunnuntaina Jokereita vastaan. Puistolan naamaan kohdistuneiden vammojen takia hän joutui pelaamaan kokopleksi kypärässään. Mika Arvaja ei pystynyt sunnuntaina pelaamaan olkapäävammansa takia.

• 13.12. Ilveksen kokenut hyökkääjä Juha Järvenpää palasi Ilveksen kokoonpanoon pelaamaan. Hän oli poissa 29. lokakuuta pelatusta TPS-ottelusta lähtien saatuaan ilmarinnan.

• 14.12. Ilveksen hyökkääjä Juha Hautamaa potee sunnuntain Jokerit-pelistä kylkeensä saamaa kovaa iskua ja nivustaan. Hautamaa joutui jättämään sunnuntaina pelin kesken vammojensa takia. "Hade" saattaa olla pidemmänkin aikaa sairaslomalla. Tilanne selvinnee lähipäivinä. Ilveksen epäonneksi sunnuntain ottelussa päätuomarina ollut Timo Favorin oli jo joulun tunnelmissa ja Jokerit sai sikailla.

• 17.12. Ilves pelaa joulutauolla ainoan harjoitusottelunsa 19. joulukuuta, ja vastaan sillon tulee Someron jäähallin vihkiäisottelussa TPS.

• 17.12. Juha Hautamaan nivunen tähystettiin maanantaina ja hän pääsee viikon päästä harjoittelemaan. "Hade" pääsee 3-4 viikon päästä pelaamaan. Mika Arvaja parantelee levolla olkapäävammaansa. Hän pystyy kyllä hyvin kaukalossa luistelemaan, muttei pysty käsittelemään mailaa. Lisää kuulumisia Arvajasta tulee joulun jälkeen. Ilveksen puolustaja Mikko Haapakoski aloittaa normaalin harjoittelun. Jos hänen vatsassaan tuntuu vielä kipuja, hän siirtyy leikkauspöydälle.

• 18.12. A-maajoukkueen mukana Moskovassa oleva Ilveksen hyökkääjä Sami Ahlberg teki hattutempun eli kolme maalia Suomen voittaessa Kanadan 5-2. Tämä oli "Horen" ensimmäinen hattutemppu maajoukkueessa. Ilveksen maalivahti Vesa Toskala pelasi Suomen maalilla ja pelasi hyvin. Toskala piti Suomea pystyssä loistavilla torjunnoillaan.

• 27.12. Puolustaja Mikko Haapakoski yritti harjoituksissa joulun alla treenata kovempaa, mutta hänen vatsassaan tuntui vieläkin kipuja. Näin Haapakoski siirtyy leikkauspöydälle ja leikkaus suoritetaan Helsingissä maanantaina. Haapakosken sairasloman pituudeksi on arvailtu viisi viikkoa. Puolustaja Pekka Kangasalustakin oli poissa Tappara-pelistä loukattuaan selkäänsä punttisalilla joulun pyhien aikana. "Parru" kuitenkin pelannee jo 2. tammikuuta, kun Ilves kohtaa HPK:n vieraissa. Ilveksen sairaslistalla on myös hyökkääjä Juha Hautamaa, joka pääsee takaisin pelaamaan noin 2-3 viikon kuluttua. Hyökkääjä Mika Arvaja pääsi pelaamaan jo Tappara-peliin toivuttuaan olkapäävammastaan.

• 2.1. Hyökkääjä Juha Järvenpää loukkaantui Ilveksen harjoituksissa ja ei näin ollen pystynyt pelaamaan 2. tammikuuta HPK:ta vastaan. Järvenpään sairasloman pituudesta ei ole vielä tietoa.

• 10.1. Ilves voitti Ässät Porissa kuuden vuoden, kahdeksan kuukauden ja 28 päivän tauon jälkeen, sillä Ilves voitti tätä voittoa ennen Ässät Porissa 12. maaliskuuta 1992!

• 10.1. Puolustaja Pekka Kangasalusta sai Ässät-ottelussa lievän aivotärähdyksen ja hänet otettiin sivuun kolmannesta erästä. Hän kuitenkin pystyy jo tiistaina pelaamaan EHL-ottelussa EV Zugia vastaan.

• 11.1. EV Zug saapui Tampereelle 12. tammikuuta pelattavaan EHL:n toiseen ja ratkaisevaan puolivälieräotteluun hyvin varamiehisenä. Heiltä puuttuvat miehistöstä kolme puolustajaa ja todennäköisesti kaksi hyökkääjää. Puolustajista Zugilta poissa ovat Patrick Sutter, Andre Künzi ja Dino Kessler flunssan takia. Hyökkääjistä Jevgeni Davidovkin on flunssainen ja Jörg Eberle loukkaantui viikonloppuna kaukalossa ja hänen pelaamisensa on epävarmaa.

• 12.1. Hyökkääjä Juha Hautamaa palasi kaukaloon EHL:n toiseen puolivälieräotteluun Ilves-EV Zug toivuttuaan nivusvammoistaan.

• 13.1. Hermeksessä lainassa ollut maalivahti Markus Korhonen palaa Ilvekseen. Korhonen pelaa Ilveksen maalissa heti JYP:ä vastaan 14. tammikuuta.

• 13.1. EHL:n välieräturnauksien pelipaikat ja lohkot julkaistiin. Ilveksen lohkossa sen lisäksi pelaa HIFK ja venäläinen Metallurg Magnitogorsk. Pelipaikkana on Helsingin Nordenskiöldinkadun jäähalli eli HIFK:n kotihalli. Ilveksen otteluohjelma: pe 22.1. HIFK-Ilves, la 23.1. Ilves-Magnitogorsk.

• 14.1. EHL:n välieräturnauksen takia kaksi ottelua joudutaan siirtämään. Ilves-Tappara -ottelu siirtyy tiistaille 2.2. ja Blues-Ilves maanantaille 8.2.

• 19.1. Ilves-Jokerit -ottelu oli Sami Ahlbergin 300. liigaottelu ja Juha Hautamaan 200. liigaottelu.

• 22.1. Ilves sai EHL:ltä sakot siitä, kun Ilveksen maalivahdin Vesa Toskalan polvisuojissa ja kilpikädessä oli väärät mainokset.

• 23.1. Tässä välissä pistän yhteen joukkueen terveystilanteen ja kokoonpanokysymykset. Juha Järvenpään sairasloman pituudesta ei ole tihkunut tietoja. Hän loukkaantui 2. tammikuuta, eikä häntä ole merkitty loukkaantuneeksi mihinkään otteluennakkoon tms. Melko varmaa on se, että hän ei mahdu Ilveksen kokoonpanoon. Riku Niemelä on ollut poissa kokoonpanosta 10. tammikuuta lähtien. Hänestäkään tietoja ei ole kuulunut. Mikko Haapakoski on vielä poissa noin 1-2 viikkoa. Juha Hautamaa jätti pelin kesken 23. tammikuuta Magnitogorskia vastaan. Hautamaa sai kiekon kovaa ranteeseensa ja poistui tuskaisena kentältä. Hän kuitenkin pelannee torstaina 28. tammikuuta TPS:ää vastaan.

• 25.1. HIFK:n Niklas Hagmanin ja sen valmennusjohdon välit ovat menneet huonoiksi ja Hagmanille etsitään uutta pelipaikkaa muualta. Yhtenä mahdollisuutena on pidetty Ilvestä.

• 26.1. Moskova valittiin EHL:n finaaliturnauksen isännäksi. Ilves kohtaa lauantaina 13. helmikuuta isäntäjoukkue Moskovan Dynamon välieräottelussa eli ottelun voittaja menee finaaliin, häviäjä pronssiotteluun.

• 28.1. Puolustaja Mikko Haapakoski on toipunut loukkaantumisestaan pelikuntoon ja pelaa sunnuntaina 31. tammikuuta KalPaa vastaan Kuopiossa. Näin Ilveksen kaikki pelaajat ovat pelikunnossa.

• 31.1. Hyökkääjä Timo Peltomaa saalisti 200. SM-liiga -pisteensä Kuopiossa KalPaa vastaan.

• 1.2. Ilves pelaa kauden loppuun asti näillä pelaajilla, mitkä ovat olleet kauden alusta alkaen. Siirtoaika päättyi 31. tammikuuta, eikä Ilves muuttanut pelaajarinkiään.

• 1.2. Ilves-HPK -ottelu, joka oli tarkoitettu pelattavaksi 16. helmikuuta siirtyy 2. maaliskuuta. Siirron aiheuttaa se, että Ilves selviytyi EHL:ssä finaaliturnaukseen.

• 2.2. Tiistaina 9. helmikuuta järjestettävään SM-liigan All Star -otteluun valittiin Ilveksestä maalivahti Vesa Toskala, puolustajat Pasi Saarinen ja Oscar Ackerström, hyökkääjät Sami Ahlberg, Raimo Helminen ja Peter Larsson.

• 2.2. Kapteeni Hannu Mattila pelasi 400. liigaottelunsa ottelussa Tapparaa vastaan.

• 4.2. Torstai-aamuna tehdyssä magneettikuvauksessa huomattiin, että maalivahti Vesa Toskalan polven kierukassa on vikaa. Sairasloman pituus on noin 5-6 viikkoa. Toskala loukkasi polveaan viime ottelussa Tapparaa vastaan toisessa erässä. Juuri kun EHL:n finaaliturnaus on jo lähellä tapahtuu tällainen harmittava takaisku. Myös All Star -ottelu jää häneltä pelaamatta. "Veskuhan" on ollut peleissä huippukunnossa torjuen kaksi peräkkäistä nollapeliä. Näin ykkösmaalivahdin paikan ottaa Markus Korhonen ja A-junioreista kakkosvahdiksi nostetaan Kristian Antila.

• 6.2. Mika Arvaja teki 200. SM-liiga -pisteensä ja Peter Larsson sai 100. SM-liiga -syöttöpisteensä ottelussa HIFK:ta vastaan.

• 8.2. Ilvekseltä Blues-ottelusta on poissa mahataudissa oleva Mikko Peltola, pelikiellossa olevat Tomi Hirvonen ja Timo Willman sekä vielä Vesa Toskala potee edelleen polven kierukkaansa. Peltola, Hirvonen ja Willman huilaavat vain Blues-ottelun, mutta Toskala on poissa vielä viikkoja. Pekka Kangasalusta vapautui pelikiellostaan ja korvaa Willmanin puolustuksessa. Kauan poissa olleet Juha Järvenpää ja Riku Niemelä korvaavat Hirvosen ja Peltolan hyökkäyksessä.

• 9.2. Myös Vesa Viitakoski pääsi pelaamaan All Star -otteluun. Hän korvasi ottelussa Bluesin loukkaantuneen Joonas Jääskeläisen. Ottelussa ainoat Ilves-tehot merkkautti Raimo Helminen ja Viitakoski, jotka kummatkin saalistivat yhden syöttöpisteen. Taitokilpailuissa Oscar Ackerström oli nopein luistelija.

• 12.2. Perjantai-iltana EHL:n finaaliturnauksen välieräottelun aattona kantautui jälleen ikävä tieto Ilves-leiristä. Flunssavirus on iskenyt Ilveksen joukkueeseen ja ainakin Peter Larssonin, Timo Peltomaan ja Mikko Peltolan pelaaminen epävarmaa. Ilves lennättää Moskovaan lisäpelaajia mahdollisten poissaolojen takia.

• 13.2. Ilveksen naisjoukkue voitti SM-pronssia lyömällä Kärppien naisjoukkueen Oulussa jatkoajalla numeroin 1-2 (1-0, 0-1, 0-0, 0-1). Jatkoaikamaalin viimeisteli Marianne Ihalainen ajassa 61.14.

• 13.2. Flunssaviruksesta ei tullut mitään pahaa haittaa Ilvekselle, sillä kukaan pelaajista ei joutunut jättämään Dynamo-peliä pelaamatta, paitsi Vesa Toskala, joka on loukkaantunut. Peter Larsson ei kuitenkaan ollut parhaimmillaan lievästä flunssasta johtuen. Dynamo pudotti Ilveksen pronssipeliin numeroin 3-1 (0-1, 1-0, 2-0), jossa vastaan tulee Eisbären Berlin.

• 14.2. Ilves hävisi Moskovassa EHL:n pronssiottelussa Eisbären Berlinille 1-4 (1-1, 0-1, 0-2) ja jäi EHL:ssä lopulta neljänneksi.

• 16.2. Suomen maajoukkueen päävalmentaja Hannu Aravirta valitsi etuajassa kahdeksan pelaajaa Norjan jääkiekon MM-kisoihin, jotka pelataan 1.-16. toukokuuta. Yksi niistä oli Ilveksen hyökkääjä Raimo Helminen. Aravirta valitsee noin kuukauden kuluttua lisää pelaajia MM-kisoihin.

• 20.2. Timo Peltomaa ei pystynyt pelaamaan Lukkoa vastaan nivusvammansa takia. Myös Vesa Toskala, Pasi Puistola ja Juha Hautamaa olivat poissa Lukko-pelistä. Toskala potee edelleen polven kierukkaansa ja pääsee noin kuukauden päästä takaisin pelikentille, Hautamaalla oli ranne kipeä ja Puistola ei vain mahtununut kokoonpanoon. Tässä Lukko-ottelussa Sami Ahlberg joutui Lukko-pelaajan pahan taklauksen uhriksi, loukkaantui taklauksesta ja on ensimmäisten arvioiden mukaan kaksi, jopa kolme viikkoa poissa pelikentiltä. Tarkempi arvio saadaan maanantaina, kun Ahlberg käy kuvauttamassa olkapäänsä. Ahlbergiltä meni olkapää paikoiltaan.

• 22.2. Sami Ahlberg kävi kuvauttamassa loukkaantuneen olkapäänsä. Tulos oli, että Ahlberg joutuu olemaan 4-5 viikkoa pois pelikentiltä, koska solisluun ja olkalisäkkeen välinen nivel on vauriotunut.

• 22.2. Ilveksen hyökkääjän Sami Ahlbergin sopimusneuvottelut ovat edenneet hyvin ja mies jatkanee Ilveksessä vielä ainakin kaksi seuraavaa kautta.

• 23.2. Neljättä kauttaan Ilveksen päävalmentajana toimiva Vladimir Jursinov junior ei jatka Ilveksessä enää tämän kauden jälkeen. Kaudella 1994-95 Ilves sijoittui 12. eli viimeiseksi ja pysyi SM-liigassa karsintojen kautta. Kauden 1994-95 jälkeen Ilves palkkasi päävalmentajaksi Jursinovin. Kaudella 1995-96 alkanut Jursinovin ura Ilveksessä alkoi seitsemällä perättäisellä tappiolla, mutta hän sai joukkueen pelaamaan melko hyvin ja Ilves sijoittui kahdeksanneksi. Kaudella 1996-97 Ilves meni jälleen eteenpäin, kun Jursinov luotsasi Ilveksen neljänneksi. Sitten kaudella 1997-98 Ilves otti jo hopeaa ja nousi kärkikamppailuihin mukaan. Näin kaudella 1998-99 Ilves pääsi pelaamaan hopean myötä EHL:ssä, jossa Ilves selvisi upeasti finaaliturnaukseen, jossa se jäi neljänneksi. Jursinov haluaa hyvästellä Ilveksen ammattimiehen tavoin. Joukkueen tavoitteena on voittaa Suomen mestaruus.

• 23.2. Hyökkääjä Juha Hautamaan ranne tulee koko ajan kipeämmäksi. Hautamaan sairasloman pituus on arviolta noin 1-2 viikkoa, mutta on mahdollista, että hän pääsee pelaamaan jo JYP-peliin. Maalivahti Vesa Toskalan kuntoutuminen tapahtuu ajassaan ja mies nostelee jo puntteja. Timo Peltomaan nivusvamma pitää miehen pelikentiltä poissa ainakin tämän viikon, ehkä pidempäänkin.

• 24.2. Kun Vladimir Jursinov junior jättää Ilveksen tämän kauden jälkeen, on mahdollista, että Ilveksestä kesken kauden 1996-97 lähtenyt hyökkääjä Jarno Peltonen palaa Ilvekseen. Peltonen lähti Ilveksestä tiputtuaan ykköskentän sentteristä neloskentän sentteriksi. Siitä Peltonen raivostui Jursinov juniorille ja jätti Ilveksen. Hän on sanonut lähtönsä jälkeen, ettei hän palaa Ilvekseen ennen kuin Jursinov junior lähtee.

• 25.2. Hyökkääjä Mikko Peltola saalisti 100. SM-liiga -syöttöpisteensä vierasottelussa JYP:iä vastaan.

• 27.2. Ilveksen tähtihyökkääjä Peter Larssonille ei olla enää tarjoamassa jatkosopimusta, joten Larssonia tuskin nähdään ensi kaudella Ilveksessä. Puolustajista ovat ilman jatkosopimusta Oscar Ackeström, Martti Järventie, Pasi Puistola ja Timo Willman.

• 3.3. Ilveksen A-juniorit selvisivät nuorten SM-liigan playoffseihin ja kohtasivat tänään välieräottelussa TPS:n Turussa. Ilves otti Turusta vierasvoiton numeroin 1-3 (0-1, 0-0, 1-2). Ilkka Laitinen vei Ilveksen ensimmäisessä erässä johtoon, kolmannen erän alussa TPS:n Mika Viinanen tasoitti, mutta ottelun 56. minuutilla Ilveksen Antti Nieminen vei Ilveksen 1-2 -johtoon ja Pasi Puistola teki tyhjään TPS-maaliin loppunumerot 1-3 Ilvekselle. Kristian Antila merkkautti Ilveksen maalilla 9+12+14=35 torjuntaa. Ilves johtaa välieräsarjaa otteluvoitoin 0-1 ja kolmella voitolla selviää finaaliin. Seuraavan kerran Ilves ja TPS kohtaavat lauantaina 6. maaliskuuta Hakametsässä kello 12.15 alkaen.

• 5.3. Puolustaja Pekka Kangasalusta joutuu olemaan pelikentiltä noin viikon poissa selkävaivansa takia. Maalivahti Kristian Antila on poissa Tappara-pelistä, koska hän on A-junioreiden mukana pelaamassa TPS:ää vastaan nuorten SM-liigan välierissä. Sen sijaan hyökkääjä Timo Peltomaa palannee pelikentille.

• 6.3. Ilveksen A-juniorit hävisivät Tampereella nuorten SM-liigan toisessa välieräottelussa TPS:lle 2-3 (0-1, 0-1, 2-1). Näin otteluvoitot tasoittuivat 1-1:een. Avauserässä TPS:n Janne Hauhtonen vei vieraat 0-1 -johtoon. Toisessä erässä Hermanni Vidman lisäsi johdon 0-2:een ja kolmannen erän alussa Vidman teki vielä 0-3. Kahdeksan minuuttia ennen kolmannen erän loppua Ilveksen Kari Laitinen kavensi alivoimalla 1-3:een ja minuutti ennen loppua Tero Selkee teki 2-3 -kavennusmaalin ylivoimalla ilman maalivahtia. 2-3 -numerot jäivät kuitenkin loppunumeroiksi. Huomenna TPS ja Ilves kohtaavat toisensa kolmannessa välieräottelussa Turussa.

• 6.3. Ilvekseltä puuttuu Blues-ottelusta liuta avainpelaajia. Vesa Toskala on poissa vielä kaksi viikkoa, Sami Ahlberg kolme viikkoa, Pekka Kangasalusta viikon, Timo Peltomaan pelaaminen on epävarmaa, Raimo Helminen otti Tappara-ottelussa kympit täyteen ja joutuu huilaamaan Blues-ottelun sekä Vesa Viitakoski, Mikko Haapakoski ja Juha Järvenpää ovat A-viruksen kourissa. Ilveksen päävalmentaja Vladimir Jursinov junior kertoi Tappara-ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa, että Ilves nostaa A-junioreista pelaajia siitä huolimatta, että Ilves pelaa A-junioreissa samaan aikaan tärkeää välieräottelua TPS:ää vastaan.

• 7.3. Ilkka Laitinen iski uransa ensimmäisen SM-liiga -maalinsa Bluesia vastaan.

• 7.3. Ilveksen A-juniorit hävisivät Turussa TPS:lle nuorten SM-liigan kolmannessa välieräottelussa 3-1 (0-0, 0-1, 3-0) ja TPS johtaa otteluvoitoin 2-1. TPS voi katkaista välieräsarjan jo seuraavassa kohtaamisessa, koska finaalipaikkaan tarvitaan kolme voittoa. Teemu Lähteenmäki vei Ilveksen 0-1 -johtoon toisessa erässä, mutta TPS tasoitti ottelun ylivoimalla kolmannessa erässä Hermanni Vidmanin toimesta. Antti Eskelinen vei turkulaiset johtoon ja Vikki Tammelin teki loppunumeroiksi 3-1 TPS:lle. Seuraavaaksi Ilves kohtaa TPS:n Tampereella 9. maaliskuuta.

• 9.3. Ilveksen A-juniorit tasoittivat nuorten SM-liigan neljännessä välieräottelussa otteluvoitot 2-2:een voittaen TPS:n Tampereella 5-3 (1-1, 1-1, 3-1). Näin finaalipaikka ratkaistaan viidennessä ottelussa Turussa ensi torstaina 11. maaliskuuta ja kumpi sen ottelun voittaa, menee finaaleihin Jokereita vastaan, häviäjä pronssiotteluun Bluesia vastaan. Ensimmäisessä erässä Markku Paukkunen vei vieraat ylivoimalla johtoon, mutta Ilveksen Pasi Puistola tasoitti ottelun ylivoimalla. Toisessa erässä TPS siirtyi jälleen johtoon Mika Viinasen osumalla. Samassa erässä Sakari Korpilauri pääsi tasoittamaan 2-2:een. Kolmannessa erässä Kimmo Happo vei turkulaiset 2-3 -johtoon ja Teemu Lähteenmäki tasoitti 3-3:een. Jose Nippala vei Ilveksen ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon ja Harri Perämäki teki loppunumerot 5-3 Ilvekselle tyhjään maaliin. Kristian Antilaa Ilves-maalilla tuurannut Juha Pitkämäki torjui 18+12+5=35 laukausta.

• 9.3. Ilveksen nuori maalivahtilupaus Kristian Antila pelasi ensimmäisen täyden ottelunsa, kun Ilves kohtasi Turussa TPS:n. Antila merkkautti Ilveksen maalilla hienosti 14+6+6=26 torjuntaa ja joutui antautumaan kolmesti, kun Ilves hävisi TPS:lle 3-1.

• 11.3. Ilveksen A-juniorit kaatoivat Turussa TPS:n 1-3 (0-1, 0-1, 1-1) ja menivät nuorten SM-liigan finaaleihin otteluvoitoin 2-3! Ensimmäisessä erässä ajassa 10.05 Antti Nieminen vei Ilveksen johtoon Ismo Sirenin syötöstä. Toisessa erässä ajassa 35.25 Ville Hirvonen lisäsi Teemu Lähteenmäen ja Pasi Puistolan syötöistä johdon jo 0-2:een. Kolmannen erän lopussa TPS haki raivokkaasti kavennusta, mutta ajassa 57.57 Hirvonen iski Sirenin syötöstä tyhjään maaliin 0-3 Ilvekselle. Hetkeä myöhemmin ajassa 58.52 pääsi TPS:n Kalle Mattila rikkomaan turkulaisten kuparisen tekemällä loppunumeroiksi 1-3. Ilveksen maalilla Juha Pitkämäki torjui 5+17+14=36 laukausta. Finaaleissa vastaan tulee Jokerit. Ensimmäinen finaali pelataan lauantaina 13. maaliskuuta Helsingissä.

• 11.3. Ilves-KalPa -ottelu oli hyökkääjä Timo Peltomaan ja puolustaja Mikko Haapakosken 400. SM-liiga -ottelu.

• 12.3. Huhuja: Ari-Pekka Selin siirtyisi SaPKosta Ilvekseen kakkosvalmentajaksi. Päävalmentajaksi tulisi SaiPasta Heikki Mälkiä. Sen sijaan Ilveksestä pois olisi menossa Oscar Ackerström. Ackerström on hyvin haluttu mies siirtomarkkinoilla. Todennäköisimpinä vaihtoehtoina on pidetty HIFK:ta ja Lukkoa.

• 13.3. Ilveksen A-juniorit hakivat vierasvoiton A-nuorten ensimmäisestä SM-finaalista! Ilves voitti Jokerit Helsingissä jatkoerässä numeroin 1-2 (1-0, 0-1, 0-0, 0-1). Ensimmäisessä erässä ajassa 9.57 Eero Somervuori vei Tommi Santalan ja Teemu Kuusiston syötöistä Jokerit johtoon. Toisessa erässä ajassa 22.15 Antti Hilden tasoitti ottelun 1-1:een Tuomas Vuorion esityöstä. Ratkaisua jouduttiin lopulta hakemaan jatkoerällä, jolloin ratkaisu tuli lopulta ajassa 73.12, kun Teemu Lähteenmäki onnistui ohittamaan Jokeri-vahti Joni Hallikaisen Ismo Sirenin syötöstä. Suuret kiitokset voitosta kuuluu ehdottomasti myös hurjat 20+14+15+10=59 laukausta torjuneelle Ilves-vahti Juha Pitkämäelle, joka on yltynyt hurjaan vireeseen. Näin Ilves johtaa sarjaa otteluvoitoin 0-1 ja tarvitsee kaksi voittoa voittaakseen Suomenmestaruuden. Finaalisarjaa jatketaan huomenna sunnuntaina 14. maaliskuuta alkaen kello 16, kun Ilves kohtaa Jokerit Hakametsässä.

• 13.3. Ilveksen C-juniorit hävisivät C-nuorten pronssiottelun Tapparalle jatkoerässä numeroin 3-4 (0-1, 3-1, 0-1, 0-1) ja jäivät lopulta neljänneksi. Ratkaisumaalin iski Tapparan Juho Nyyssönen ajassa 67.38.

• 14.3. Jokerit tasoittivat A-nuorten SM-finaalien otteluvoitot 1-1:een voittamalla Ilveksen Tampereella numeroin 0-3 (0-0, 0-0, 0-3). Ensimmäinen ja toinen erä olivat maalittomia, mutta kolmannessa tehtiin maaleja. Ajassa 41.14 Toni Dahlman vei Henri Ekholmin syötöstä Jokerit 0-1 -johtoon. Ajassa 49.49 Heikki Löfman kasvatti ylivoimalla johdon 0-2:een Ekholmin ja Jari Eerikäisen syötöistä. Vielä ajassa 57.48 Eero Somervuori teki loppunumeroiksi 0-3 Jokereille Samuli Jalkasen ja Matias Schantzin syötöistä. Lisäksi Ilvekseltä hylättiin yksi maali. Finaalisarja jatkuu ensi keskiviikkona 17. maaliskuuta Helsingissä.

• 15.3. Vielä Veli-Pekka Hård, Tomi Hirvonen, Sami Ahlberg ja Vesa Toskala ovat poissa pelikentiltä. Hårdin selkä on mennyt pahasti jumiin, Hirvonen iski jalkansa pahasti maalitolppaan ja hänen isovarpaansa on todennäköisesti murtunut. Hårdin ja Hirvosen sairaslomista ei ole tarkkaa tietoa. Ahlberg pääsee mahdollisesti pelaamaan loppuviikosta, mutta Toskala on arvoitus. Toskalan parantuminen ei ole edennyt viime aikoina odotusten mukaisesti ja on epävarmaa, koska hän pääsee takaisin pelikentille. Sen sijaan Ilkka Laitinen ja Martti Järventie vapautuivat pelikiellosta ja pelaavat heti seuraavassa ottelussa Tampereella Ässiä vastaan.

• 16.3. Huhuja: Timo Willman on lähdössä pois Ilveksestä. Willmanin uutena joukkueena on pidetty Ässiä.

• 17.3. Ilveksen sairastupa tyhjenee huomattavasti. Pelikiellosta palaavien Ilkka Laitisen ja Martti Järventien lisäksi myös Sami Ahlberg, Tomi Hirvonen ja Veli-Pekka Hård pelaavat torstaina Ässiä vastaan. Näin loukkaantuneena on enää Vesa Toskala, joka sai lääkäreiltä luvan aloittaa täysipainoisen harjoittelun. Näin Toskalakin pääsee takaisin pelikentille ehkä jo loppuviikosta tai play offseihin mennessä.

• 17.3. Ilveksen A-juniorit kärsivät katkeran tappion Helsingissä Jokereille 4-3 (0-0, 3-2, 1-1) A-nuorten kolmannessa SM-finaalissa. Erityisen katkeran tappiosta tekee se, että vajaat viisi minuuttia ennen kolmannen erän loppua Ilkka Laitinen tasoitti ottelun riemukkaasti alivoimalla, mutta Ilvesläisten illan romutti Jokereiden Jani Rita 4-3 -voittomaalillaan 25 sekuntia ennen kolmannen erän loppua. Ensimmäinen erä oli maaliton. Toisessa erässä ajassa 27.01 Teemu Lähteenmäki vei Ilveksen ylivoimalla Harri Perämäen syötöstä 0-1 -johtoon. Ajassa 28.24 Pasi Puistola lisäsi johdon jo 0-2:een Perämäen ja maalivahti Juha Pitkämäen syötöistä. Ajassa 31.06 Jari Eerikäinen kavensi ylivoimalla 1-2:een Toni Dahlmanin ja Henri Ekholmin syötöistä. Sitten Eerikäinen tasoitti ottelun 2-2:een ajassa 35.59 Ekholmin ja Dahlmanin syötöistä. Kaiken kukkuraksi ajassa 39.44 Dahlman vei ylivoimalla Samuli Jalkasen ja Heikki Löfmanin syötöistä Jokerit ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon. Kolmannessa erässä ajassa 55.34 Ilkka Laitinen siis tasoitti ottelun 3-3:een alivoimalla Ville Hirvosen syötöstä, mutta ajassa 59.35 onnen kultapoju Jani Rita ampui Jalkasen syötöstä numeroiksi 4-3, jotka jäivät loppunumeroiksi. Näin otteluvoitot ovat Jokereille 2-1 ja Suomenmestaruuteen tarvitaan kolme voittoa. Finaalisarja on ensimmäistä kertaa katkolla Tampereella ensi lauantaina 20. maaliskuuta kello 11.30 alkaen.

• 18.3. Maalivahti Markus Korhonen torjui ensimmäisen nollapelinsä SM-liigassa Ässien kustannuksella, kun Ilves voitti 5-0 (1-0, 1-0, 3-0).

• 20.3. Ilveksen A-juniorit tasoittivat A-nuorten SM-finaalien otteluvoitot 2-2:een Tamperella 4-1 (1-0, 0-1, 3-0) -voitolla. Ensimmäisessä erässä ajassa 8.30 Ilkka Laitinen vei ylivoimalla Pasi Puistolan syötöstä Ilveksen 1-0 -johtoon. Toisessa erässä ajassa 24.42 Eero Somervuori tasoitti Jani Ridan syötöstä 1-1:een. Kolmannessa erässä ajassa 49.58 Antti Nieminen vei ylivoimalla Antti Räikkösen ja Jari-Pekka Pajulan syötöistä Ilveksen 2-1 -johtoon. Ottelua oli pelattu 53.08, kun Räikkönen teki Niemisen ja Pajulan syötöistä jo 3-1. Loppunumeroiksi 4-1 teki Puistola tyhjään maaliin Antti Hildenin ja Laitisen syötöistä ajassa 58.05. Näin ratkaiseva viides ottelu pelataan Helsingissä huomenna 21. maaliskuuta ja ottelun voittaja on kauden 1998-99 A-nuorten Suomenmestari.

• 21.3. Ilveksen A-juniorit joutuivat taipumaan Jokereille Helsingissä viidennessä ja ratkaisevassa A-nuorten SM-finaaliottelussa 4-2 (1-0, 1-1, 2-1) ja jäivät näin hopealle. Kun ottelun ensimmäistä erää oli pelattu 15.21, vei Heikki Löfman Toni Dahlmanin ja Jari Eerikäisen syötöistä ylivoimalla Jokerit johtoon. Toisessa erässä ajassa 28.08 Ilveksen Tero Selkee tasoitti ottelun Eero Sirenin ja Sakari Korpilaurin syötöistä 1-1:een. Vielä toisessa erässä ajassa 38.11 Dahlman teki Henri Ekholmin ja Löfmanin syötöistä Jokereille 2-1. Kolmannen erän alussa ajassa 42.18 Petteri Linnonmaa lisäsi Jokereiden johdon jo 3-1:een Ekholmin ja Samuli Jalkasen syötöistä. Vain hetkeä myöhemmin ajassa 42.36 Pasi Puistola kavensi Sirenin syötöstä 3-2:een. Ilves yritti raivokkaasti tasoitusta erän lopulla, mutta ajassa 59.56 Linnonmaa viimeisteli loppunumerot 4-2 Jokereille tyhjään maaliin Ekholmin syötöstä. Näin Jokerit veivät A-nuorten Suomenmestaruuden otteluvoitoin 3-2.

• 21.3. 54 ottelua kestänyt SM-liigan runkosarja päättyi ja Ilves sijoittui siinä viidenneksi. Se voitti 54 ottelusta 30, hävisi 24, eikä pelannut yhtään tasapeliä, joten pistesaldoksi muodostui 60. Ilves teki runkosarjassa 180 maalia ja päästi 143. Ilves kohtaa puolivälierissä HPK:n ja ottelusarja aloitetaan Hämeenlinnassa torstaina 25. maaliskuuta.

• 21.3. Ilveksen kaikki pelaajat ovat tällä hetkellä pelikunnossa.

• 25.3. Puolustaja Oscar Ackerström loukkasi ensimmäisessä puolivälieräottelussa HPK:ta vastaan polvensa. Polvessa on lievä nivelsidevamma. Ackerströmin pelaaminen HPK:ta vastaan toisessa puolivälieräottelussa Tampereella lauantaina 27. maaliskuuta on epävarmaa.

• 26.3. Oscar Ackeströmin loukkaantuneet polven nivelsiteet pitävät hänet poissa pelikentiltä ehkä koko loppukauden.

• 28.3. Valmentaja Vladimir Jursinov junior sai potkut Ilveksestä juuri ennen kolmatta puolivälieräottelua HPK:ta vastaan. Potkuilla haluttiin herättää joukkuetta. Ilveksen peliä johtaa kauden loppuun asti Matti Kaario ja hänen apunaan toimii maalivahtivalmentaja Jaakko Siren.

• 30.3. HPK meni välieriin voittamalla Ilveksen puolivälierissä otteluvoitoin 3-1 (3-0, 5-4 ja., 1-2, 5-4 ja.). Näin Ilveksen oli tyytyminen SM-liigassa lopulta kuudenteen sijaan kaudella 1998-99.