Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

..:::PMR 446 in Belgium:::..

Wat vind je nu en later op deze websstek ?!?!

Welkom op Belgium PMR446 Pagina , vergeet niet het gastenboek te tekenen !!!!


Welkom!

op de webpagina van BE5PVN , mijn naam is Peter en ik woon in Neerpelt op een boogscheut van de Nederlandse grens.

Voor wie het wil opzoeken hier mijn QTH locator

JO 21 RF

51° 13' 30" noord

5° 30' oost


*****

Buiten pmr446 DX luister (DX) ik ook op de FM (3meterband) en kijk ik op TV (vooral UHF). Logs van mijn FM & TV-DX vind u onderaan deze pagina bij LINKS
..:::Nieuws:::...

Het laatste nieuws vind je steeds onderaan deze rubriek !!!

Jullie nieuwtje zijn hier welkom , iets gehoord , of iets leuks gebouwd , mail het naar chatlove2@hotmail.com ......

***

Is het geen schoonheid een van de mobiele toestellen van KENWOOD, past perfect bij het interieur van mijn auto :-)

***

Het leek ons goed om de frequentie bij de kanalen hier eens te plaatsen

PMR446 frequenties

Kanaal 1 : 446.00625 MHz

Kanaal 2 : 446.01875 MHz

Kanaal 3 : 446.03125 MHz

Kanaal 4 : 446.04375 MHz

Kanaal 5 : 446.05625 MHz

Kanaal 6 : 446.06875 MHz

Kanaal 7 : 446.08125 MHz

Kanaal 8 : 446.09375 MHz

***

Kijk dat is nou de echte PMR446 DXer, laat ons hier een voorbeeld aan nemen ;-)

***

het Gastenboek is terug on line ,vergeet niet ff een berichtje achter te laten.

***

Zaterdag 27 Maart rond 20.00 uur hoorde ik (BE5PVN) dat ook de jeugdbeweging gebruik maak van PMR446 bij haar zoekspel. De leiding gaf via PMR kanaal 4 - code 17 telkens door waar de jeugdige bende naar toe moest , op bijna elke kruising kreeg men een vraag of moest men die vinden. Ik zelf luisterde op mijn J-antenne die met een inductie spoel is bevestigd aan de bestaande antenne van mijn toestel.

ook iets gehoord , maak dan een klein verslagje en stuur het ons op , we plaatsen het graag op deze webpagina !

***

Zondag 4 April is het in Engeland DX zondag , om het met de woorden van Delboy te zeggen "This Sunday is DX Sunday so get up those hills and give a call !"

***

Op zoek naar hoge lokaties : Deel 1

Zondag 25 April rond 15.00 uur gingen we een kijkje nemen aan Domein "De Bever" in Hamont-Achel , sinds 2000 staat daar een toren van de plaatselijke sterrenwacht, die is na mijn schatting ongeveer 15 meter hoog , goed te bestijgen , en ook belangrijk , het is geen draaitrap ! voor de kids een speeltuin vlakbij , en voor het vrouwtje wel twee terrassen ,en tuurlijk zelf ook een palmke gedronken of wa dacht je ;-)

***

Bij de LINKS heb ik de weblog van BE5EL (Eric-Lommel) bijgevoegt , daar lees je zijn DX en andere PMR446 avonturen.

***

Dinsdag 27 April naar Eindhoven geweest, er was redelijk wat beweging op de pmr446 frequenties.

Op kanaal 1 ctcss 14 hoorde we een kraanbestuurder tegen een arbeider op de grond , we hebben de kraan ook gezien , we moesten er nl passeren om naar het centrum te rijden, er werden bouwmaterialen verplaatst , de werf is tegenover het gebouw van "De lage landen".

op kanaal 3 ctcss 16 hoorde we vragen of angelique er ook is , verder ging het gesprek over een verdwenen dosier/document.

en tenslotte op kanaal 7 ctcss 00 hoorde we vragen of er nog genoeg soep is , dit is waarschijnlijk een horeca bedrijf in de omgeving van het beursgebouw.

We hoorde al dit allemaal tussen de ring en het Beursgebouw.

***

Op het Vlaamse commerciele TV station VTM worden in het programma "SAFE" PMR446 toestellen weggegeven aan de kwisser die verliest, de presentator zei tegen die man , dit zal leuk zijn voor de kindjes thuis , sja nu weet je hoe deze VTM presentator over ons denkt , het zijn Twintalker ( type onbekend ) van TOPCOM.

***

Op Zaterdag 8 Mei om 12.00 uur s'middags gaat BE5EL van bij hem thuis ( Lommel centrum ) een contact proberen te maken met een fanatieke nederlandse pmr 446 gebruiker in Bergeyk (nl), iedereen word uitgenodigd om te luisteren en zelf ook eens te roepen op Kanaal 5 ,lees meer over de DX avonturen van eric op zijn eigen weblog die je hier vind.

***

Zondag 16 Mei 2004 waren wij in peer in Basis school "Aan den boomgaert" waar een open schooldag was , alles stond in het teken van de olympische spelen , de hele namiddag was er dan ook sport en spel , de leerkrachten stonden met pmr446 toestellen met elkaar in verbinding op kanaal 1 ctcss 00.

***

Donderdag 20 Mei (Hemelvaartdag) tussen 17.30 en 17.50 hoorde ik dat 2 mannen de prestaties van hun pmr446 toestellen uit aan het testen waren , de ene liep rond , voor de mensen uit de streek , in de omgeving van Frituur John en zo via de bloemen winkel langs de weg bij de brug in Neerpelt , de andere zei dan wel dat ie stil stond maar de kwaliteit varieerde van zeer sterk tot erg zwak, dus die liep ook rond naar mijn gevoel. toen ik zelf ook contact had met beide heren werden we gestoort door kinderen die toontjes begonnen zenden , en om de haverklap vroegen " huurde gij mig ?"

Ik heb helaas geen namen en ook geen merken van toestellen kunnen verstaan , maar hopeijk lukt dit een volgende keer wel , als de kindjes naar school zijn....

***

Zondag 23 Mei om 20.15 hoorde ik een Nederlands station op kanaal 1 ctcss 10 die vanuit een luchtballon in contact stond met het thuisfront , ze vlogen van Soerendonck richting Budel en zo richting weert naar Belgie

tussen Soerendonck en budel hoorde hij me roepen , maar hij dacht dat hij ons stoorde , ze gingen toen naar kanaal 8 ctcss 08, er was slechts een kort contact dat volgens mijn meting op de kaart 12.5 km is

om 20.34 verloren ze het contact met de thuis basis

***

Op Zaterdag 29 Mei had ik BE5PVN afgesproken met BE5EL (Eric) & BE5LN (Luc) dat ik naar de toren van de sterrenkijkers vereniging aan domein de bever in Achel (Hamont - Achel) zou gaan en dan proberen een contact van 30 km te maken .

Om 13.00 uur was ik er ik heb daar continue cq dx geroepen tot 14.00 , maar helaas hebben we geen contact kunnen maken , in Achel was kanaal 5 heel zuiver op een enkel oproeptoon uit de verte na , wel meen ik heeeeeel in de verte iemand te hebben horen praten ,maar dat was te zwak om te verstaan wat men zei of welke taal het was

Eric en Luc maakte op de mijnterril in Beringen wel een ander contact.

***

HET NIEUWE LOGBOOK STAAT DAN EINDELIJK ON LINE, VRIENDELIJK VERZOEK AAN DE HEREN DXERS OM DIT LOGBOOK AAN TE VULLEN MET UW LOGS !!! (Ik plaats geen logs zonder uw toestemming )

***

TROPO FLASH

29 Juni 2004 ==>> om 17.45 een korte maar zeer heldere TROPO flash uit spanje op kanaal 5 ctcss 00 , 5 doorgangen gehoord , eerst met veel ruis daarna zeer helder , daarna weer erg veel ruis , helaas geen verbinding kunnen maken , maar ik heb nu mijn toestel 24/24 aan staan !

***

Op zaterdagavond 3 Juli zijn mijn vrouw en ik naar het all american weekend in Balen geweest , want s'avonds trad onze favotiete country groep "Sunset" op , mijn oren en ogen merkte op dat de security van het gebeuren gebruik maakt van pmr446 , misschien vandaag zondag ook eens luisteren.....damn ik ben vergeten welk kanaal ze gebruiken :-(

***

ZATERDAG 17 JULI 2004 rond 14.00 uur zal ik BE5PVN naar de Brandtoren in neerpelt(kolis) gaan en vandaar uit roepen om een DX verbinding , op de tropo kaarten ziet het er erg gunstig uit voor Zaterdag , de tropo kaarten link vind u hier onder bij de LINKS .

***

het weekend van 7 en 8 augustus is het wederom DX weekend , hier onder citeer ik Eric BE5EL

PMR446 DX-WEEKEND 2004 ! ! !

Op zaterdag 7 en zondag 8 augustus is het weer PMR446 DX-weekend. Tijdens deze dagen zal er heel wat volk op PMR446 zijn die een poging wagen om een mooi ver (DX) contact te maken. Volgens verschillende PMR446 forums zal er volk zijn uit verschillende landen zoals ; Belgie,Nederland,Duitsland,Engeland,Finland enz... Ik zou zeggen ga tijdens dit weekend eens op een hoog punt staan (berg,heuvel,toren,...) en roep maar eens CQ-DX,wie weet maak je wel een mooi ver contact...misschien wel met het buitenland... BE5LN en ikzelf BE5EL zullen ook qrv zijn dit weekend (locatie nog niet bekend), ook BE5PVN zal qrv zijn vanaf de Belgische kust !!! De verslagen zal je kunnen lezen hier op de pagina ,de pagina van BE5LN en de pagina van BE5PVN...

ik had het zelf niet mooier kunnen zeggen ;-)

***

Op Zaterdag 14/8 en Zondag 15/8 hoorde ik de organitatie van "Neerpelt open-air" (Rockfestival) die gebruik maakte van PMR446 en wel op kanaal 8 code 00 en kanaal 8 code 02 , dit was geen beveiliging , maar backstage info over lijsten voor artiesten (?)wij vermoeden dat het hier om de loges gaat voor de artiesten en hun wensen ...

***

Zondag 15/8 rond 15.30 was ik samen met vrouw en vriend Frank nog maar eens naar de Brandtoren in Neerpelt kolis geweest , wederom niets te horen....

***

Op Zaterdag 25 September en zondag 26 september werd de 4x4 FOC trophy georganizeert , de organiesatie en de rijders maakten gebruik van pmr 446.

Op meerdere kanalen stonden rijders met elkaar en hun familie in contact.

4x4 FOC-Trophy staat voor 4x4 Fifty One Club Trophy en is enerzijds een organisatie ten dienste van de liefhebbers van terreinvoertuigen en ander-zijds een middel om via opbrengsten de gemeen-schap in het algemeen en hulpbehoevenden in het bijzonder te dienen. Nu, na 7 edities, is de 4x4 FOC-Trophy de grootste onafhankelijke organisatie in Vlaanderen rond 4x4 voertuigen.

*****

20 en 21 november DX weekend !!!


* * *GAAT NIET DOOR * * *


Bron : BE5EL

*****

U als regelmatige bezoeker merkt natuurlijk onmiddelijk op dat de achtergrond van onze Pagina is verandert , de wolken maken plaats voor verse sneeuw , er staat nog een en ander op stapel op deze webpagina , kom dus regelmatig eens een kijkje nemen !

*****

Van 24 December t/m 26 December gaan wij naar DePanne aan de Belgische kust om daar in een romantische omgeving de mooiste tijd van het jaar te vieren , natuurlijk gaan de Pmr 446 toestellen mee , woon jij aan de kust of ga je ook daar de kerstdagen door brengen , misschien spreken we elkaar dan wel op kanaal 5 ( code 00 ), vanuit de duinen ga ik ook eens proberen contact te hebben met Engeland , DePanne ligt van alle Belgische kust steden het dichtst bij Engeland.

Voor de duidelijkheid mijn call is BE5PVN opr. Peter

*****

Lijst van BE en NL callsigns

Callsigns provincie Limburg

BE5EN -- Eric -- Neerpelt -- JO21RF

***** -- xxx -- Neerpelt -- JO21RF * werd op eigen verzoek van de lijst gehaald

BE5PVN -- Peter -- Neerpelt -- JO21RF

BE5PAT -- Patrick -- Leopoldsburg -- JO21PC

Callsigns provincie Antwerpen:

BE4BW -- Bert -- Wilrijk -- JO21??

BE4DN -- David -- Mechelen -- JO21HB

BE4LD -- Luc -- Westerlo -- JO21LC

BE4ND -- Nick -- Westerlo -- JO21LC

Callsigns provincie Oost-Vlaanderen:

BE3RG -- Raf -- Gent (Gentbrugge) -- jo????

Callsigns provincie West-Vlaanderen:

BE2RB -- Bertje -- Brugge -- JO????

BE2TGT -- Tom -- Torhout -- JO????

BE2KL -- Kevin -- Sint-Eloois-Winkel -- JO????

BE2BWB -- Bert -- ?????? -- JO????

Callsigns provincie Vlaams-Brabant:

Nog niets binnengekregen !

Nederlandse Callsigns :

NL1DIC -- Dick -- Almelo -- JO32II

NL1FRD -- Freddy -- Almelo -- JO32II

NL1PET -- Peter -- Wierden -- JO????

NL1RUD -- Rudy -- Almelo -- JO32II

****** -- xxxxxxx -- Bergen op Zoom -- JO21DL * Werd op eigen verzoek van de lijst gehaald

NL6MB -- Mat -- Bergeyk -- JO????

NL7DWE -- Jack -- Breda -- JO21JO

NL7JWC -- Jan-Willem -- Breda -- JO21JN

NL7KNO -- Edwin -- Breda -- JO21IO

Bron : Weblog BE5EL

*****

Er is mij al meerdere keren gevraagd,hoe bekom ik nu een "BE" callsign ? Wel...ikzelf en een paar collega's op PMR446 hebben dus een type callsign overgenomen uit het vroegere packetradio systeem op 27mc. Daar werd toen ook een BE callsign gebruikt omdat je in het programma een callsign moest ingeven bestaande uit een prefix (2 eerste letters),1 cijfer en een suffix (2 of 3 laatste letters) Zo werd BE gebruikt voor België ,dan kwam er een nummer 1,2,3,4 of 5( nummer voor de vlaamse provincies) en 2 of 3 letters naar keuze indien deze vrij waren. Voor Nederland werd ongeveer hetzelfde gedaan maar dan met de prefix "NL" en de nummer hing niet af van de provincie. Nu maken wij hier in een kleine kring ook gebruik van dit systeem op PMR446.

Eerst even de verklaring van de nummers ; 1 =Vlaams Brabant , 2 = west Vlaanderen , 3 = oost Vlaanderen , 4 = Antwerpen , 5 = Limburg.

Het is niet de bedoeling om hiermee een club of vereniging op te richten,maar wel om de mensen die het serieus voorhebben op PMR446 zichzelf kenbaar te maken via deze callsign. Ook op lange afstand is dit zeer practisch.

Dus als je ook zo'n BE x xx(x) wil gebruiken neem dan BE , de nummer voor uw provincie en 2 of 3 letters (vb mijn callsign: Eric uit Lommel wordt dan BE5EL) enz... Graag had ik het dan ook vernomen als je een BE callsing gebruikt (ff een mailtje graag),dan zet ik hem hier bij in de lijst. Deze lijst ga ik hier ook op de weblog plaatsen,zodat deze altijd te bekijken is (ook de NL x xx(x) komer erop te staan). Gelieve er ook rekening mee te houden dat een callsign slechts 1 maal kan voorkomen , is datgene dat je wil al in gebruik neem dan gewoon iets anders om verwarring te voorkomen.

hopelijk is het duidelijk nu...laat de callsigns nu maar komen...

Bron : Weblog BE5EL

*****

Test nieuwe PMR van BE5EL.

Gisteren 4/12/2004 reed Eric samen met Luc BE5LN naar Breda om er een nieuwe PMR446 portofoon te kopen , een gloednieuwe vertex standard vx146 , en vandaag 5/12/2004 al werd die getest op afstand.

We hadden kanaal 5 CTCSS 19 afgesproken.

Eric op z'n eigen QTH boven op de slaapkamer voor open terrasdeur , Ik zelf ben naar de Brand-uitkijk-toren van Neerpelt (Kolis) gereden , en heb kou , motregen en laaghangende bewolking getrotseert , na 3 keer roepen hoorde ik Eric antwoorden , na een doorgang of 3 klonk het goed ,zowel eric als ik zelf moesten ons nog wat verplaatsen om een zo goed mogelijke ontvangst te krijgen .

Afstand 11 km , da is niet slecht voor een eerste test hé!

Vaststelling

De modulatie klinkt goed , helder , en luid , wat je ook verwacht van een pmr446 toestel van die prijsklasse.

*****

KERST AAN ZEE

Van 24 December tot 26 December 2004 zijn wij in DePanne in 3 sterren Hotel Royal , voor een korte vakantie , de PMR gaat natuurlijk mee , misschien dat we wel een contactje kunnen leggen , beter nog is dat wij een poging gaan doen om contact te krijgen met Engeland en Frankrijk.

Bij onze terug keer lees je hier een verslagje van onze PMR446 avonturen....

UP-DATE

Wat is het in de winter triest op pmr aan de belgische kust , buiten een aantal horeca bedrijven hoor je dus echt niets ! op 24/12/04 rond 10.00 uur ben ik dan naar de duinen gegaan , en heb een aantal keren in het engels aangeroepen , op kanaal 8 code 08 , ik hoorde wel wat in de verte (of wilde ik graag wat horen ?) maar er kwam niets terug :-( . na een half uurtje heb ik het maar op gegeven , het was daar boven op de duinen nog kouder dan gewoon op het strand , ik heb later die dag van op onze kamer (1 hoog met zijdelings zeezicht) ook nog een aantal keer aan geroepen , maar ook toen geen resultaat , jammer , heb toen uit de bar maar een wiskey ingeschonken en gedroomd hoe het had kunnen zijn .....

*****


VANAF HIER VIND JE DE BERICHTEN VAN 2005


*****


Achter de schermen was het al bekend dat er een nieuwe website kwam van BE5EL hier vind je de URL , maar ook bij links vind je de link terug ! En het is een pareltje geworden .

Veel info over pmr 446 , dit is zeker een grote aanvulling op alle andere vlaamse en nederlandse pmr446 sites , daar kan uw webmaster ( ik dus ) nog iets van leren , hihihhi!


*****

Maandag 14 Maart 2005

Het is komkomer tijd op pmr446 , maar ik heb dan zelf ook heel erg weinig tijd voor de hobby's.

Vanaf dinsdag 15 Maart gaat het warmer worden , en de tropo kaarten geven voor het weekend zelfs lichte tropo ,ik kijk al uit naar de eerste temperatuurs inversie , want in het weekend kan het 20° of meer worden :-)..... eindelijk kunnen we weer heuvels en torens gaan beklimmen om zo weer een leuk contact te proberen maken !!

Hou deze pmr446 pagina goed in de gaten , want als we er op uittrekken dan lees je het hier , natuurlijk vermelden we hier ook graag als jij er met pmr446 op uit trekt , gewoon een mailtje sturen en wij vermelden het hier !!

*****

Heb jij ook een pmr446 pagina , dan plaatsen we je link graag op deze pagina !

*****

Het ziet er naar uit dat de tropo er dan toch aan komt , de tropo kaarten kleuren lichtgroen voor maandag en dat betekend goede tropo , je begrijpt dat alles wat signalen ontvangt dan standby zal staan in de hobby shack, met mijn pmr toestellen op de eerste plaats natuurlijk !!

verder zal ik op de FM (3meterband) luisteren , en de logs on line zetten , je vind de url onderaan bij "links" , en ook als TV DXer zal ik de UHF af fietsen tot men vingers er blauw van zijn en m'n ogen branden van oververmoeidheid ;-)

MAAAAAR je weet net zo goed als ik dat die kaarten dagelijks veranderen , hopelijk worden ze er alleen maar groener en geler of zelf roser op !!! Duimen jullie mee ???

*****

Woensdag 3 Augustus 2005

Eerst ff tijdje komkomer tijd , en nu plots 2 reacties in de mail , slaat de vakantie verveling toe of flakkert het pmr gebeuren weer op , wij wachtenin spanning af !!

BE3RG Raf uit Gent-Brugge stuurde een mail met de vraag om zijn call in de lijst te plaatsen hier boven , hij is dan ook de eerste uit provinie oost vlaanderen die zijn call door mailt , tnx Raf !!!

BE2KL Kevin uit Sint Eloois Winkel stelde de vraag via de schoutbox op welk kanaal wij stand by zijn , wel we praten op kanaal 2 , maar ik laat meestal mijn toestel scannen , ik ben nl een nieuwsgierig type en heb graag alles gehoord ;-)

***

Donderdag 3 November 2005

In het gastenboek lezen we vaak dat er weinig te doen is op pmr , daarom nodigen we jullie uit om een oproep naar pmr446 gebruikers in jou regio te zetten op deze webpagina , zodat jullie van elkaar weten waneer en waar jullie te horen zijn , leuk om er dan zelf thuis een lijstje van te maken , ook als je weg gaat kan je het mee nemen en op dat kanaal eens roepen op dat station , indien gewenst maak ik er een nieuw blad voor aan op deze pagina , laat jullie ideen maar komen.
Vandaag (3/11/05) hoorde ik een radio amateur op kanaal 8 , zijn qth kleine brogel (peer) hij was in gesprek met een pmr gebruiker in Eksel (hechtel-eksel). we plaatsen liever de officiele call van het station hier niet (hij gebruikte zijn call ook niet vandaar) , we willen de amateur in kwestie niet in de problemen brengen , het pmr station kon ik niet ontvangen.


vanaf hier 2006


(14/02/2006) Als u even kijkt in de callsign lijst zult u merken , dat er 2 stations hebben gevraagd om uit de lijst verwijdert te worden , dat heb ik dan ook maar gedaan.....


(11/04/2006)Nu het weer toch langzaam iets beter word plannen we weer uitstappen naar hoog gelegen locaties , we hebben de hele winter geknutseld , wij zijn er (bijna) klaar voor !!!!! je leest er hier binnenkort meer over !!!!


(29/04/2006)BE5EN hoorde op Zaterdag 29 April de begeleiders van het Europees muziek festival voor de jeugd in Neerpelt , deze zaten op CH 4 DCS 24 , het ging over transport en organisatie v/d zangkoren. Dit festival is elk jaar rond het weekend van 1 Mei , dit jaar van 28 April tot 2 Mei


(29/04/2006) Eindelijk heb ik nog eens de tijd gevonden om de call signs eens bij te werken , Merk op dat De call van BE5EL is veranderd in BE5EN nu hij in Neerpelt woond.


(30/04/2006) In de callsign lijst weer 2 stations toegevoegd bij Antwerpen , BE4LD - Luc - Westerlo en BE4ND - Nick - Westerlo , mannen bedankt voor de mail en veel DX plezier op PMR446 !!


(15/07/2006) OPROEP DX WEEKEND op 5 & 6 AUGUSTUS 2006 !!!!!!!

Naar jaarlijkse traditie is ook dit jaar het weekend van 5 & 6 Augustus weer Europees DX weekend op PMR 446.

Wij zullen zeker van de partij zijn , meer info lees je binnenkort op deze webstek !


OOK IETS GEHOORD ? DAN HOREN WIJ DAT GRAAG VAN U !!!
 
 Schrijf een bericht in het PMR446 gastenboek.

Bekijk hier het PMR446 gastenboek...:::Links:::..

Tropo kaarten
Mods
PMR446 user
Antenna
Finse PMR446 pagina
Delboy
Euro 446
LOGBOOK (under construction)
Alan
2-way-radio
PMR446 link page
Skywatcher
PMR in Nederland
PMR446.nl
Combai.nl
Dile.nl
Portofoons.com
Website BE5EL
kijk ook eens naar mijn FM logs

Email: chatlove2@hotmail.com