Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

Kursinformasjon

For å bli fallskjermhopper må du være 16 år. Er du under 18 år må foreldrene dine samtykke i at du begynner å hoppe. Ingen spesielle krav stilles, utover det å være normalt utrustet fysisk og psykisk. Del I av kurset varer normalt 10 til 12 timer alt etter hvor mange og hvor flinke kandidatene er. I fallskjermhopping eksisterer ikke begrepet ”tror vi kan det” her må vi være sikre, og kurset fortsetter til nødvendige ferdigheter er oppnådd uavhengig av hvor lang tid det tar. Vi har praktisert å begynne kurset fredag kveld og hoppe på lørdag ettermiddag eller søndag. Kurset omhandler kun ferdigheter nødvendig for å hoppe et line utløst (UL) fallskjermhopp. Dvs et hopp der kandidaten ikke selv aktiviserer fallskjermen. Idrettsantrekk brukes under kurset.

Etter gjennomføring av 6 lineutløste fallskjermhopp (det kan hende du trenger flere) der du etter hvert trener på å utløse fallskjermen selv, er du klar for del II av kurset. På dette kurset skal du tilegne deg ferdigheter nødvendig for å bli en sikker fritt fall (FF) hopper. Du skal også avlegge prøve i fallskjermpakking. Hvordan du pakker fallskjermen, lærer du på feltet under ledelse av kyndig fallskjermpakker. Du har 5 sek FF på ditt første FF hopp. FF tiden økes gradvis med flere hopp på hvert nivå opp til 30 sek. Etter hvert som FF tiden øker, må du også utføre øvelser (svinger osv) for å kvalifisere for neste nivå. Etter fullføring av progresjonsplanen blir du selvstendig hopper og kan ta vare på deg selv.

Under hele fasen som elev til selvstendig hopper er du under ledelse av en instruktør. Ferdigheter blir kontrollert og terpet foran hvert hopp.

Du trenger ikke kjøpe fallskjerm for å begynne, det holder vi. Noen personlige effekter som høyskaftet fottøy, støttebandasjer, kjeledress med glidelås og skinnhansker, ser vi gjerne at du har med på hoppdagen.

Kursavgiften er for tiden kr 4200.- ink 2 hopp. I tillegg må du selv koste legeerklæring. Formularet for erklæringen er spesielt og fåes i klubben.

Frister dette tar du kontakt på telefon 90925968 eller send en mail til jhoeil@va.telia.no

Email: jhoeil@va.telia.no