Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

  Home
  Nieuws
  Reviews
  Previews
  Features
  Columns
  Hardware
  Releaselijst
  Forum
  Contact
  Links
 

The Legend of Zelda: The Windwaker

Dit is alweer het tiende deel uit de legendarische spellenreeks The Legend of Zelda. Dus de makers dachten laten we eens wat nieuws doen ze kwamen eerst op spaceworld 2000 op de proppen met een demo waar spontaan je mond van openviel zulke mooie graphics als het spel had, als het spel uit gekomen was dan was het nu nog het mooiste spel op de cube. Maar het was niet meer dan een demo want een jaar later was het heel anders dan wie dan ook had kunnen denken…

Anders dan anders...
Link zag er uit als een disney figuurtje!!! Niemand wist hoe ze moesten reageren op deze zet van Nintendo om het spel met cell-shaded graphics te maken, dit was achter af een geweldige zet. Maar de ene gamer die vond het geweldig en riep dat Zelda er zo uit moest zien zo had Link er in 2D ook uit gezien, maar de ander die was zo woedend dat hij zo z’n gamecube zou verkopen. Maar achteraf bleek dit niet nodig want toen het spel uitkwam en iedereen het gespeeld had besefte iedereen dat door de aparte graphische stijl Zelda zo aanvoelde als het moest zijn.
Maar dat was niet het enige uit het spel dat anders dan anders was want Nintendo had er ook voor gekozen om feetjes uit de Ocarina of Time en Majora’s Mask uit het spel te halen. Dit is vervangen door de grote ogen van Link die aanwijzingen geven door ergens heen te kijken waar iets is dat misschien van toepassing is om een puzzel op te lossen ook dit was een goede zet.  Het laatste zal na de opvallende graphics toch wel het meest anders dan anders zijn. Waar je in andere delen nog op het vaste land van Hyrule liep lag er nu een zee waar je in plaats van met een paard of te voet overheen vaart met een zijlbootje. Natuurlijk kon je nog wel lopen want de zee ligt bezaait met 49 grote en kleine eilandjes. Ja eigenlijk is er best veel veranderd maar ondanks de vele verandering is het spel nog net zo goed als de andere delen.

Één, twee, drie, vier, vijf?
Na het eerste stukje van de review zal je wel denken het spel is perfect. Nee dat is het niet er zijn namelijk een paar dingen die dit spel net niet perfect maken. Waar slaat dat vijf op? Dat vijf komt er op neer dat dit deel maar vijf echte kerkers wat toch weinig is in vergelijking met de negen kerkers uit de Ocarina of Time en de tien uit a Link to the Past. Dit is geen ramp maar Nintendo had er wel wat meer kerkers in kunnen stoppen om het aantal uren gameplay te verhogen want naar mijn doen was dit deel toch iets te kort. Waar ik wel wat meer mee zit is de moeilijkheidsgraad van dit deel. Want dat lag te laag. Dit haalde ook het aantal uren gameplay naar beneden. Ondanks dit alles is het spel nog steeds goed.

Ocarina of Time
Om de verkoop van The Windwaker te boosten deed Nintendo er nog een leuk extraatje bij. Namelijk een bonus disc met daarop een port van de Ocarina of Time en het in Europa nog nooit uitgegeven Ocarina of Time Master Quest deze twee spellen waren allebei compleet speelbaar. Ook stonden er enkele filmpjes van spellen die nog uit moesten komen op. In The Windwaker zullen de oplettende gamers tientallen verwijzingen vinden naar de Ocarina of Time, ik zal er geen één noemen maar het is grappig om er op te letten en ze op te zoeken.

Volgende
 

Apart...
...maar wel heel mooi en passend bij Zelda

9,7

Koji Kondo...
...heeft goed zijn best gedaan, heel sfeervol
9,8
Dit is echt...
...geweldig, alleen weinig kerkers
9,9
Maar over het algemeen...
...is dit een must-have voor iedereen
9,8
Dit spel heeft zeker...
...5 N-Trofeeën verdient
     x5Japan Tours 1


 Zelda 2D VS. 3D