Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

  Home
  Nieuws
  Reviews
  Previews
  Features
  Columns
  Hardware
  Releaselijst
  Forum
  Contact
  Links
 

Tales of Symphonia E3 Preview

Eindelijk is die er dan mijn Tales of Symphonia E3 preview. Dit is een game waar ik erg naar uit kijk en als je dit filmpje bekijkt zal je wel begrijpen waarom.

De E3 Trailer

Eindelijk een nieuwe RPG
Want er zijn maar weinig goede RPG's op de cube. Je hebt evolution worlds die niet echt nieuw is en niet goede graphics heeft. En je hebt Skies of Arcadia Legends die van de Dreamcast geport is en een goed verhaal heeft. De laatste heb ik maar die haalt niet het onderste uit de cube omdat die niet speciaal voor de cube ontwikkeld is. Tales of Symphonia is dat wel deze RPG zal gebruik maken van cell shaded graphics en dat zorgt voor een hele mooie sprookjesachtige wereld. In het filmpje kon je stukjes van zien van het intro dat geheel is uitgevoerd in de Japanse tekenstijl anime. Het intro filmpje is gemaakt door de maker van Ah! My Goddess voor de mensen die er verstand van hebben. Kortom dat beloofd wat.

Een stukje anime uit de intro

Een beetje variatie kan geen kwaad
Daarom heeft Namco een heel aantal speelbare personages in de game gedaan. Namelijk de zwaardvechter Lloyd Irving, de altijd beleefde priesteres Collete Brunel, de bijdehante maar behendige  magiër Genis Sage, de koelbloedige zwaardvechter Kratos Aurion, de genezer en zus van Genis Raine Sage, de mooie maar dodelijke huurmoordenares Sheena Fujibayashi, de charmeur (dacht dat het een vrouw was) Zelos Wilder, de kleine soldaat Presea Combatir en de spierbonk Regal Bryant. Met al deze personages zal je kunnen spelen maar je kan maar met vier tegelijk vechten. Het is een gevarieerd gezelschap waar we waarschijnlijk nog veel over te weten zullen komen als de game in december 2004 begin 2005 in de winkels licht.

Parallelle Werelden
In Tales of Symphonia woon jij in de wereld Sylvarant. Deze wereld dreigt ten onder te gaan aan een kwaad dat uit zijn gevangenis is ontsnapt nadat het opgesloten was een paar duizend jaar geleden. Natuurlijk kom jij weer midden in die zooi terecht want jou vriendin blijkt degene te zijn waar de legende het over heeft. Dus dapper als jij bent ga jij samen met je beste vrienden de wereld redden (wie had dat gedacht). Maar er blijkt ook een wereld parallel te lopen aan jou wereld namelijk de wereld van Teseara. En als jij die van jou red gaat de andere ten onder. Dus je moet maar eens wat zien te doen om ze allebei te redden. Hoe je dat moet doen moeten we nog maar zien als we de game zelf kunnen spelen.

Klein meisje tegen een grote draak

Mutli Lineair Motion Based
Tales of Symphonia maakt gebruik van een heel ander soort gevechtssysteem dan we van RPG's gewend zijn het is namelijk niet turn-based en ook niet realtime. Het is een Multi Lineair Motion gevechtssysteem. Bij een multi lineair motion gevechtsyssteem worden alle personages in je team op een bepaalde lijn geplaatst zij zullen als het ware over die lijn bewegen om hun vijanden aan te vallen. Het aanvallen doe je gewoon met knoppen en niet met menu's zo is A is een normale aanval B een speciale aanval met de control stick kan je dan de kracht instellen. Met de X knop verdedig je en met de Y knop open je het menu voor items en bijvoorbeeld vluchten. Kortom een gevechtssysteem waarbij je op je hoede moet blijven want jij hebt alles in de hand.

Lloyd in gevecht met een beest

Maar één persoon besturen?
En wie bestuurd de drie dan? Dat doe de computer voor je. Jij kan de overige drie personages een bepaald karakter geven bijvoorbeeld je wil dat de één zijn krachten spaart voor een speciale aanval, de ander agressief is en jou een beetje helpt en dat de laatste je team geneest. Maar er zit nog iets in namelijk een halve multiplayer mode. Je kan namelijk de andere drie personages ook door iemand anders laten besturen je kan dus de gevechten multiplayer spelen dat is toch een leuke toevoeging. Jammer genoeg kunnen de andere niet naast je meelopen in de stadjes. Maar dat is niet zo'n ramp.

Niet weer een cell-shaded game
Dat is zo kiddie zeggen veel mensen. Maar daar denk ik dus heel anders over niet alles wat cell-shaded is, is kiddie sly racoon op de PS2 was ook niet kiddie. En de Windwaker was ook één heel goed spel dat goed becijferd werd. Dus de cell shaded graphics maken de game echt niet slechter. Nee, het maakt het soms juist veel beter. Dat ik het in deze game zo goed vind staan zal wel komen omdat ik de game al volg sinds die bekend gemaakt is en ik al lang hoopte dat die uitkwam in Europa maar hij komt nu eindelijk. Dus cell-shaded is helemaal niet erg nee het is juist leuk want het geeft gewoon een mooie fantasie sfeer aan een game als deze.

Lloyd's toekomstig soort paard

Ja een goede RPG
De die-hard RPG fanaten kijken al zeker een jaar naar deze game uit er zullen mensen zijn die hem uit Amerika halen maar ik kan gewoon wachten tot die in Europa uit komt zoals de meeste zullen doen. Er komen na de zomer toch nog wel leuke games uit. En als je deze game dan eindelijk hebt ben je wel even zoet want de game zal met side quests meer dan 80 uur gameplay bevatten en zal op 2 discs uit komen. Dus dan heb je na het lange wachten ook wat.

Terug naar de E3 Booth

 Japan Tours 1


 Zelda 2D VS. 3D