Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

  Home
  Nieuws
  Reviews
  Previews
  Features
  Columns
  Hardware
  Releaselijst
  Forum
  Contact
  Links
 

Skies of Arcadia: Legends

De beoordeling. Is Skies of Arcadia: Legends de beste cube RPG momenteel?

Gameplay
Skies of Arcadia is een echte ouderwetse turn-based RPG. Je moet dus de personages waarmee je speelt om de beurt een move geven. Of je valt aan, gebruikt magic, special attack, maar natuurlijk kan je ook items gebruiken. Hier is wel wat diepgang aan toegevoegd doormiddel van de kleuren van je moonstones. Je hebt verschillende moonstones in het spel, een rode, (vuur element) Groene, (heal element) paarse, (ijs element) en nog veel meer. Deze moonstones kan je op je wapens zetten, dus als je bijvoorbeeld de rode moonstone op je wapen hebt aangebracht doe je meer schade tegen een vijand die ijs element is. Elke personage kan 1 moonstone per keer op zijn wapen zetten, maar je kunt ze wel waarneer je wil switchen. Een andere diepgang in de gameplay heeft ook weer te maken met de moonstones. En dat is, dat je alleen magicpoints krijgt van de moonstones die je op je wapen hebt aangebracht. Naast gewonen gevechten heb je ook scheepsgevechten. Dat is ongeveer het zelfde als gewone gevechten, alleen gebruik je nu kanonnen die je hebt aangebracht op je schip, maar ook magic kan je gebruiken. Ook hier is diepgang ingebracht, maar niet doormiddel van moonstones. (die gebruik je namelijk niet bij scheepsgevechten) Omdat je zelf een schip beheerd, moet je ook je eigen crew bij elkaar zoeken. Die kan je ook gebruiken in gevechten, en ze hebben allemaal speciale eigenschappen. Of je hele schip healen, je aanvalskracht verdubbelen, allemaal van dat soort dingen. Voor de rest is het rondlopen in het spel even wennen, maar je raakt er zo aan gewend.

Graphics
Een probleem aan dit spel zijn de graphics. Omdat het een poort is zijn de graphics ook meegenomen. Ze zijn wel lichtjes aangescherpt, maar omdat het spel nog op de zelfde engine draait kunnen ze ook niet beter. Ik wil niet zeggen dat de graphics slecht zijn, maar ze zijn zeker niet goed. Het is duidelijk te zijn dat het spel uit weinig polygonen is opgebouwd. De omgevingen zijn niet gedetailleerd, en er hangt veel mist in het spel. (hiermee bedoel ik dat je mist lagen hebben gemaakt, omdat zo te verbergen dat ze de diepte niet scherp kunnen weergeven) Maar toch ondanks de graphics geeft het spel veel sfeer. Als je eenmaal aan het spelen bent let je er niet meer op.

Geluid
Het geluid in deze game is niet van bijzondere kwaliteit. De muziek is erg goed en weergeeft veel sfeer, maar daarentegen zit er geen voice-acting in, wat je soms erg op je zenuwen kan gaan werken. Helemaal als ze een lang stuk verhaal aan het vertellen zitten, waaronder je de hele tijd het zelfde deuntje hoort, terwijl je cool stemmen wilt horen.

Beste Gamecube RPG
Al met al is dit toch de best RPG die tot dusver op onze Kubus te verkrijgen is. Dat komt door een orginele concept, geweldig veel en goede bossfights, een geweldige sfeer en een fantastisch verhaal. En leuke extra dingen zoals; een eigen basis opbouwen en een schip beheren. Jammer genoeg zijn er ook nog een aantal minpuntjes die je kunnen weerhouden dit spel te kopen. De gevechten duren soms erg lang en zijn erg traag, verouderde graphics en geen voice acting. Als je een RPG liefhebber bent is dit spel wel een must, voor mij een van de beste spellen op de gamecube!

door: Leevice

Vorige - Home
 

Verouderd maar kan toch nog aardig meekomen.

6,7

Sfeervolle muziek, maar mist voice acting. 7,6
Geweldige sfeer en diepgang maken dit spel tot een must! 9,8
Jammer dat het een poort is, een remake was veel beter geweest! 8,3
Beste gamecube RPG 4 N-TrofeeŽn.      x4Japan Tours 1


 Zelda 2D VS. 3D