Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

  Home
  Nieuws
  Reviews
  Previews
  Features
  Columns
  Hardware
  Releaselijst
  Forum
  Contact
  Links
 

Skies of Arcadia: Legends

Dit is mijn eerste review op ninty-vortex, en het is meteen een van mijn lievelings spellen op de cube. Ik hoop dat jullie het spel wel eens in de winkel hebben zien liggen, want dan zou ik meteen naar die winkel terugrennen om hem alsnog te kopen. Het probleem is namelijk dat dit spel amper nog te verkrijgen is op de cube.
En ik hoop dat ik jullie kan overtuigen waarom dit spel zo goed is.

Dreamcast port
Dit is een van de grootste probleem van het spel, het is een port. Omdat het een port is zijn de graphics een stuk minder. Het is erg jammer dat Sega niet wat meer heeft geprobeerd de graphics wat op te poetsen. Ook is het jammer voor de mensen die dit spel al op de dreamcast hebben gespeeld, dat veel het zelfde is gebleven. Er is wel wat aan het spel toegevoegd, zoals een extra personage en een paar side-quests. Maar over het algemeen gezien is het voor de mensen die dit spel al op de dreamcast hebben te weinig om het spel opnieuw te kopen.

De wereld van Arcadia
Arcadia is de wereld waar alles zich afspeelt. Het bijzondere aan deze wereld is, dat er geen vaste land is. Er zijn alleen maar grote en kleine eilanden die in de “lucht” zweven. Inderdaad je leest het goed, die in de lucht zweven. Dat de wereld van Arcadia zo is opgebouwd geeft meteen al heel veel sfeer in het spel. Want het voelt gewoon geweldig goed aan, als je met je “luchtschip” door de wolken zweeft. De luchtschepen zijn het tweede item in Arcadia wat heel veel sfeer maakt. Wie heeft er niet van gedroomd om piraat te zijn of te vliegen, in Skies of Arcadia bied je die gelegenheid!

The Blue Roques
In het luchtruim van Arcadia vliegen handelaars, schepen van Valua’s armada, Black Pirates en natuurlijk Blue Roques. In het verhaal ben jij een Blue Roque. De Blue Roques zijn soort Robin Hoods, ze stelen van de rijken (Valua) en geven het aan hen zelf en hun dorpsgenoten. De tegenhangers van de Blue Roques zijn de black Pirates, die vallen iedereen aan en moorden alles en iedereen uit. Dan heb je natuurlijk nog de keizerlijke armada van Valua. Deze schepen kom je overal tegen, en ze zitten je altijd in de weg. Overschat deze vijand niet, ze zijn veel gevaarlijker dan de Black Pirates. Over de handelaren is weinig te zeggen. Ze geven je soms tips of proberen je iets aan te smeren, maar maak hier handig gebruik van.

Het verhaal
Ik zal een korte samenvatting geven van het verhaal. Hierin zal ik zo veel mogelijk spoilers weglaten. De hoofdpersoon is Vyse van de Blue Roques, samen met zijn beste vriendin Aika heeft hij al vele avonturen beleefd. Alleen nu begint hun grootste avontuur, of ergste nachtmerrie? De Valuan Empire heeft een leger commandant erop uitgestuurd om een jonge vrouw gevangen te nemen. Toevallig op het moment waarneer ze haar te pakken hebben, worden ze aangevallen. Het zijn de Blue Roques! Vyse en Aika worden erop uitgestuurd om machines uitschakelen. Bij de laadruimte komen ze echter de leger commandant van Valua tegen. Die stuurt een warbeast op je af en vlucht zelf. Maar hij is vergeten de jonge vrouw mee te nemen. Vyse en Aika nemen haar mee naar hun huis en verzorgen haar. Ze wordt wakker en vertelt haar naam. Ze heet Fina. Nu begint het avontuur pas, rond deze Fina hangen allemaal geheimen. Waarom wil Valua deze vrouw zo graag hebben? Kunnen ze haar vertrouwen? En waarom ziet ze er zo raar uit? Op al deze vragen zul je het antwoord krijgen als je het spel gaat spelen.

Volgende
 

Verouderd maar kan toch nog aardig meekomen.

6,7

Sfeervolle muziek, maar mist voice acting. 7,6
Geweldige sfeer en diepgang maken dit spel tot een must! 9,8
Jammer dat het een poort is, een remake was veel beter geweest! 8,3
Beste gamecube RPG 4 N-Trofeeën.      x4Japan Tours 1


 Zelda 2D VS. 3D