Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

  Home
  Nieuws
  Reviews
  Previews
  Features
  Columns
  Hardware
  Releaselijst
  Forum
  Contact
  Links
 

Splinter Cell

Dan zijn we nu aangekomen bij de beoordeling van de punten. Is Splinter Cell meer dan een Metal Gear Solid cloon.

Headshot!!!

Graphics
Zoals je van Ubisoft verwachten mag ziet dit er fenomenaal uit. Natuurlijk, als je spionage game speelt, moet het niet te kleurrijk zijn, de meest gebruikte kleur is zwart. Gelukkig ziet alles er top uit; alles is tot in de kleinste puntjes gedetailleerd. Zo zijn de gezichtsuitdrukkingen echt heel goed gemaakt; je kan meteen zien of Sam blij of boos is. De omgevingen zijn niet saai ontworpen, integendeel! Bijna alles is te gebruiken, van de muur tot een pijp aan het plafond.
Good job!!

Geluid
Ook hier is het werkelijk weer smullen geblazen. Tijdens het spelen komen er van die spannende geluidjes die je helemaal in een Splinter Cell sfeer weten te krijgen. Soms hoor je ook helemaal niks, wat het alleen maar spannender maakt. Er hangt voortdurend een soort dreiging in de lucht, die een spel als deze nodig heeft. Gelukkig is ook weer niet té spannend, hoogstens 1x in het uur plassen is voldoende. Verder klinkt alles goed, de stem van Sam is ingesproken door Micheal Ironside, deze stem is laag en sober. De rest van de stemmen zijn ook top, ook hier is weer niets aan op te merken!

Die weet in ieder geval zeker dat die het goed ziet

10 uitgebreide missies
Er zijn in totaal 10 missies, waarvan missie 1 een trainingslevel is. Lijkt kort, maar doordat je vaak doodgaat of gezien wordt, kan het een hele poos duren voordat je het einde haalt. Dat is dan ook weer het minpunt van het spel, word je vaker ontdekt dan het limiet, dan verschijnt er ‘Mission Failed’. Erg irritant, want dan moet je weer helemaal aan het begin van het level starten, om het opnieuw te proberen. Gelukkig zijn de missies niet super moeilijk, maar je zult wel flink de tijd moeten nemen. Je moet steeds een stukje opbouwen en daar dan weer de helft van terugbetalen; schiet een bewaker dood, trek hem mee naar een donker hoekje en ga dan verder. Zo kom je steeds, beetje voor beetje, verder en deze stijl is me niet eens gaan vervelen.

Heel soepel van het ene naar het andere gebouw

Link Cube-GBA
Er is ook een, overigens uitgebreide, linkoptie mogelijk. Heb je de GBA versie dan kan je 5 extra missies unlocken en heb je geen Splinter Cell voor de GBA, dan kan je met een lege GBA een extra kaart gebruiken, erg handig als je niet weet waar je naar toe moet. Erg leuk als je de Splinter Cell versie voor de GBA hebt, zo wordt de lengte van het spel aardig opgekrikt.

door: Lars

Vorige - Home
 

Werkelijk schitterend om naar te kijken!

9,0

Enge, spannende muziek, maar gelukkig niet té spannend. 8,6
Erg leuk om te spelen, weinig foutjes. 9,0
Een goede sneaker, met als enige minpunt dat je vaak missies overnieuw moet spelen. 8,8
Deze niet Metal Gear Solid cloon...
...verdient wel 5 N-Trofeeën.
     x5Japan Tours 1


 Zelda 2D VS. 3D