Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

  Home
  Nieuws
  Reviews
  Previews
  Features
  Columns
  Hardware
  Releaselijst
  Forum
  Contact
  Links
 

Splinter Cell

Heey beste mensen, dit is een review over de spionnengame Tom Clancy’s Splinter Cell!! Hij is wel iets korter als normaal, maar goed.

Ontwikkelaar: Ubisoft
Uitgever: Nintendo
Multiplayer-Optie: Nee
CubeLan: Nee
Link Cube-GBA: Ja
Aantal benodigde Memoryblocks: 17 Blocks
Prijs: 24,95 (Bart Smit)

De voorkant van het spel

Ubisoft is tegenwoordig bekend van Beyond: Good & Evil en Prince of Persia. Alweer een hele tijd geleden kwam er een Sneak-game uit; Splinter Cell. Waarin je in de meeste (schiet) games altijd gezien mocht worden, was dat hier niet het geval. Want jij, als Splinter Cell mocht niet gezien worden. Eigenlijk had ik al meteen interesse in deze game, toen hij uitkwam. Maar problemen zoals een lege portemonnee en (veel) andere topgames weerhielden mij ervan om deze te kopen. Echter, laatst had ik eindelijk geld en gelukkig waren er geen games die ik graag wilde hebben. Toch had ik niet echt een goed gevoel, ik had nog nooit games als deze gespeeld. Is dat gevoel nu verdwenen?

Verhaal
We schrijven jaar 2003

Er was eens een Splinter Cell: agent Madison. Deze vent, werkend voor het bedrijf Third Echelon, moest de verspreide communicatieproblemen in de republiek Georgië in het voormalige Sovjet Unie in de gaten houden. Wanneer er problemen waren, kon hij rekenen op een speciaal Rainbow-Six team.

Sam heeft zijn twijfels?

10 Maart 2004
 De CIA en de NSA horen en vernemen niks meer van Madison. Waarschijnlijk is hij gegijzeld of gedood; het moet nog onderzocht worden. Dit keer moest agent Blaustein naar T’bilisi, hoofdstad van Georgië, toe om zijn voorganger op te speuren. Echter, ook dit ging verkeerd; na 7 dagen werd niks meer van hem vernomen. Wéér mislukt, Third Echelon kan zich nu geen fouten meer veroorloven.

Nu rest er de vraag? Wie zou er nu in worden gezet? Simpel, er is nog één andere Splinter Cell: Sam Fisher, een elite spionage-eenheid. Als deze man faalt, kon het wel eens afgelopen zijn met agent Madison en Blaustein..

 

De nachtkijker geen spion kan zonder

Sneak, Sneak, Sneak!
Het draait in deze game niet om de meeste figuren doodschieten of gebouwen op blazen. Nee, het gaat om sluipen. Jij mag niet gezien worden en dat word je niet altijd makkelijk gemaakt. Je moet goed gebruik van schaduwen en licht maken, anders hebben ze je voordat je het  weet te pakken en komen die ellendige woorden ‘Mission Failed’ in beeld. Goed uitplannen en vooral rustig en kalm aan doen zijn hier de hoofdzaak. Je zult echt heel rustig aan moeten doen, in elke kamer die je komt alles goed bekijken en dan overgaan tot actie. Hoewel ‘actie’..

Als het kan probeer dan zo weinig mogelijk te doen, bijvoorbeeld een bewaker uitschakelen, terwijl je er ook achterlangs kan sluipen.

Splitjump
Wil je toch over gaan tot actie, dan heeft Sam een paar leuke gadgets en wapens te gebruiken, zoals een pistool, kleefbommen en een afleidingscamera. Verder heeft Sam nog een paar leuke moves in huis, zoals aan palen hangen, kruipen, abseilen en de mooiste: de Splitjump. Bij de splitjump maakt Sam een soort spagaat tussen 2 muren om zo bijvoorbeeld ongezien voor bewakers te blijven. Verder kan Sam, als hij gewond is geraakt, EHBO dozen gebruiken om zichzelf weer beter te maken. Ook heeft Sam een paar brillen, een nachtzichtbril voor in het donker, een infraroodbril voor laserstralen en nog een verrekijker.

Volgende
 

Werkelijk schitterend om naar te kijken!

9,0

Enge, spannende muziek, maar gelukkig niet té spannend. 8,6
Erg leuk om te spelen, weinig foutjes. 9,0

Een goede sneaker, met als enige minpunt dat je vaak missies overnieuw moet spelen.

8,8
Deze niet Metal Gear Solid cloon...
...verdient wel 5 N-Trofeeën.
     x5Japan Tours 1


 Zelda 2D VS. 3D