Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

  Home
  Nieuws
  Reviews
  Previews
  Features
  Columns
  Hardware
  Releaselijst
  Forum
  Contact
  Links
 

Prins of Persia: The Sands of Time

Ogen te kort!
Je komt letterlijk ogen te kort, zó mooi ziet het eruit. Laat ik beginnen met de omgevingen, deze zijn zó gemaakt, dat het net echt lijkt. Echt, wat ziet dit er mooi uit zeg! Soms ben je buiten en dan zie je het hele paleis, echt schitterend gemaakt.. Alles is tot in de kleinste puntjes geperfectioneerd. Dan de figuren, deze zien er natuurlijk, zoals je van Ubisoft verwachten mag, top uit. De gezichtsuitdrukkingen zijn mega goed, je ziet gewoon echt wat ze denken. Dan moet je kijken naar het gewaad van de Prins, naarmate je verder komt in het spel, wordt je pak steeds kapotter en scheurt het uit. Erg vet, in het begin heb je een mooi, duur pak aan en op het laatst loop je half naakt door de gangen.. Wel jammer dat de omgevingen na een tijd lichtelijk eentonig worden, je komt veel dezelfde kamers tegen.

Schitterende muziek en stemmen
De muziek is prachtig, je komt echt in een Oosters sfeertje. Er zijn veel verschillende thema’s, variërend van spannend naar rustig. De stemmen zijn buitengewoon goed ingesproken. Soms, als je acrobatische trucjes uithaalt, gaat de Prins in zichzelf praten. Best grappig verzonnen. Ook de stem van Farah is heel goed ingesproken. De betoverde mensen maken niet echt geluid, ze grommen en mompelen af en toe wat.
De soundtrack is zoals te verwachten schitterend, de normale sound is ook gewoon goed. Aan de sound is niks op te merken, gewoon steengoed!


"
Vecht tegen zombies en monsters"

Loop tegen muren, slinger aan masten
Het eerste wat je opvalt aan PoP zijn de ongelooflijk trucjes van de Prins. Druk op de R-trigger en de Prins loopt op zijn dooie gemak langs de muur. Heel mooi gemaakt! Bijvoorbeeld: Je loopt en je springt over een gat. Je loopt verder en je ziet een groot gat met flink wat spiesen en messen. Geen probleem, je drukt op R en de Prins loopt tegen de muur naar de overkant. Maar er is helemaal geen overkant, de Prins moet naar links toe. Hoe? Nou, simpel; als je aan het einde van de muur bent, druk je snel op A en de Prins springt, via de muur, naar links. Daar zie je allemaal palen met messen. Dit is ook geen probleem, je hoeft alleen maar goed te timen en je Prins rolt onder de messen door. Nu kom je bij een stuk met allemaal hoge masten. Wéér geen probleem, je drukt op A en de Prins klimt van paal tot paal. Nu kom je in een ruimte die vol met horizontale palen. Ook geen probleem voor onze held, met R ingedrukt maak je flink wat vaart, om op het goede moment op A te drukken om naar de volgende paal te komen. Het is heerlijk om te zien met hoeveel gemak de Prins acrobatische kunsten uithaalt. Het gaat allemaal zó soepel dat je je afvraagt of je je nog wel in een gevaarlijke omgeving bevindt. De hindernisbanen zijn zó gemaakt dat het niet te moeilijk is, maar ook zeker niet makkelijk. Het is zo gecreëerd dat je nooit lang vast blijft zitten bij sommige hindernisbanen. Vaak zul je het een paar keer opnieuw moeten proberen, maar het is nooit te moeilijk.

Niet te makkelijk, niet te moeilijk
Ook zijn er vele puzzels, deze variëren van moeilijk tot makkelijk. In het begin zul je niet veel moeite hebben, als je vordert in het spel wordt het moeilijker en moeilijker. Soms is het echt pittig, dan moet je gewoon alles proberen wat er mogelijk is. Ik kreeg wel een gevoel dat ik een uitdaging aanging, vaak ligt de oplossing bij de simpelste mogelijkheid. Een voorbeeld is dat je bij een boekenkast moet komen om zo naar een ander gebied te komen. Lijkt moeilijk, maar heb je eenmaal de controle over de besturing van de Prins, dan wordt het stukken makkelijker. Toch krijg je wel een gevoel dat je een echte uitdaging beproeft hebt, in veel games ontbreekt dat gevoel.


"Hai-yaah!"

Let’s fight!
Goed, naast de puzzels en de kunsten van de Prins is er ook nog een andere methode om verder in het spel te komen. Je zult op sommige stukken moeten vechten, of je nou wel of niet wil; je hebt de Sands of Time nodig en deze hebben jouw vijanden in hun lichaam. Je zult ze dus eerst moeten neermeppen en daarna met je speciale dolk het zand uit hun lijf moeten zuigen. Goed laat ik beginnen met je skills. De skills zijn erg tof, je kan salto’s maken om vijanden te verwarren en ze van achteren neer te slaan. Dit is broodnodig, de gevechten zijn heel moeilijk. Niet dat je vijanden zo goed zijn, maar omdat ze in zo’n grote aantallen blijven verschijnen. Erg irritant, deze gevechten duren meestal ontzettend lang, meestal langer dan de Prins het uit kan houden. En als je geslagen bent en op de grond ligt, kom je meestal niet overeind meer, als je wilt opstaan, word je alweer de grond ingemept. Soms denk je van, als je in een nieuw gebied komt; ‘Als ik maar niet hoef te vechten, ik bestrijd liever een mooie hindernisbaan.’ Hier wordt duidelijk aangetoond dat het spel 1 fantastische en 1 slechte kant heeft. Verder is het vechten in het begin nog leuk, na flink wat spelen wordt het echt irritant. Maar je zult ze wel moeten halen, anders kan je niet verder in het spel.

Speciale krachten
Je hebt natuurlijk ook speciale krachten tot je beschikking, in totaal 5. De herkenbaarste is ‘Revival.’ Maak je een verkeerde sprong en val je in de diepte, geen probleem, je spoelt gewoon de tijd terug. Hard nodig, want je zult af en een verkeerde sprong maken. Natuurlijk is dit niet onbeperkt te gebruiken, je kan het, mits je genoeg tijdzand hebt, 4 keer gebruiken. Een andere speciale kracht is ‘Delay’, een soort vertraging á la Matrix. Deze is ook erg cool. Nummer 3 is ‘Restraint’, een speciale kracht om de bewegingen van je tegenstanders te bevriezen. Wederom erg cool! Je hebt ook nog ‘Haste’, een kracht om supersnel te bewegen om zo snel je vijanden in elkaar te meppen. Als laatste is er nog ‘Destiny’, een soort zintuig die tips geeft over de route die je moet volgen.
Natuurlijk zijn deze krachten niet onbeperkt te gebruiken, je kan het, mits je genoeg tijdzand hebt, 4 keer gebruiken.


"Spring over spiesen en speren"

Niet zo lang...
Het spel is niet superlang, maar er is de mogelijkheid om tussen GBA en Cube te linken, om zo de orginele PoP te unlocken. Als je goed vecht kan je binnen 8 uur klaar zijn. Vecht je niet goed, ben je in ongeveer 12 uur klaar. Niet zo lang dus, maar uiteindelijk wčl een mooie ervaring!


De Prins

door: Lars

Vorige - Home
 

Gewoon schitterend...
...maar misschien wat eentonig

8,8

Helemaal niks...
...op aan te merken, gewoon oké!
9,0
De puzzels en hindernisbanen...
...zijn fantastisch, het vechten niet.
8,6
Een hele vette game, op het slechte vechten na, doe in deel 2 betere gevechten 8,7
Dit spel heeft zeker...
...5 N-Trofeeën verdient
     x5Japan Tours 1


 Zelda 2D VS. 3D