Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

  Home
  Nieuws
  Reviews
  Previews
  Features
  Columns
  Hardware
  Releaselijst
  Forum
  Contact
  Links
 

Prins of Persia: The Sands of Time

Gegevens:
- Ontwikkelaar: Ubisoft
- Uitgever: Nintendo
- Multiplayer-optie: Nee
- Link Cube-GBA: Ja
- Cubelan: Nee
- Aantal benodigde memoryblocks: 15
- Prijs: 29,95 euro

  
De voorkant van het spel

Best wel oud?
Wij schrijven jaar 1989. Wat nou, dat is alweer bijna 15 jaar geleden! Ja, we schrijven jaar 1989 omdat er toen een spelletje uitkwam.. Een legendarisch spelletje.. Dat spelletje heette Prince of Persia.. Jij was een acrobatische prins, die de dochter van de Sultan moest redden. ’t Klinkt al stoer, nietwaar? Jij, als prins, die de vrouwe van 1000 en 1 nachten, terug moest vinden; ze was namelijk ontvoerd. Ontvoerd door de grote Vizier, een almachtige tovenaar. Het spel zelf dan, die zat vol geniale puzzels en eigenaardigheden.. Graphics en Sound waren heel slecht, maar gameplay was echt geweldig. Een hele stap in de platform-geschiedenis, als je het mij vraagt.. Deze game verscheen overigens op de PC, Mac, Sega Megadrive en de Super Nintendo.
We gaan een jaartje verder, Prince of Persia 2 komt uit. Met verbeterde graphics en sound en nog steeds een erg goede gameplay. Wat opvalt aan deze game is dat hij er erg mooi uitziet, voor die tijd dan. De sound was mooi, de meesterlijke puzzels zaten er gelukkig nog in.


"
Aargh' 'Dat was m'n rug!"

We springen naar 1999, Prince of Persia 3D komt uit. Klinkt stoer, maar is dat absoluut niet. Natuurlijk was het mooi om met de Prins in 3D te spelen, maar de èchte puzzels en gevechten waren ver zoeken. Toch kreeg deze game veel prijzen en awards, het verkocht goed en er was geen reden tot geklaag...
Totdat we 4 jaar verder zijn, in 2003.. Het gemor neemt met de dag toe, maar ontwikkelaars laten niets van zich horen.. Totdat Ubisoft Dè aankondiging doet, er komt een nieuwe Prince of Persia uit!!! Deze gaat Prince of Persia: The Sands of Time heten, en die titel maakte mij al erg nieuwsgierig...
Nu zijn we in 2004, de game is helemaal af en ik heb hem gekocht. Maar is hij wel de moeite waard?


"
Op het dak krijg je ruzie met vogels"

Yes, eindelijk geen ‘Standaard’ verhaal!
Je zult wel denken, nu moet ik zeker wéér met die acrobaat een prinses redden? Nee gelukkig niet, er is een ander verhaal verzonnen. Laat ik beginnen bij het begin. Jij bent de Prince, een jonge vent van rond de 20. Heel normaal dat je probeert stoer te doen, dat doen de meeste mensen op die leeftijd. Jij (lees = Prins) denkt dat je echt stoer bent en je jat een magische dolk, de Dagger of Time, uit de schatkamer van de Maharadja van India, om zo indruk te maken op je pa, de koning van Perzië. Als je deze Dagger of Time in een magische zandloper stopt, wordt bijna iedereen; slaven, soldaten, koopmannen enz. betoverd. Alleen jij bent nog over.. Of toch niet? Nee, Farah, de dochter van de Maharadja is ook niet betoverd, evenals de Maharadja’s Grootvizier. Alleen als de prins de dolk aan de bovenkant in de zandloper steekt, kan de vloek worden opgeheven. Natuurlijk ligt dat ding heel ver weg en is het logisch dat jij, als prins, deze taak mag vervullen. Hij moet het gigantische paleis van de Maharadja doorzoeken, op zoek naar de Zandloper. Gelukkig krijgt hij af en toe hulp van Farah, die pijl en boog schiet en schakelaars overhaalt. Je vijanden zijn de betoverde mensen, deze zijn veranderd in zombies en hebben een deel van het zand uit de zandloper in hun lichaam, dat jij eruit moet halen om speciale krachten te gebruiken.


"Als ik binnen 1 minuut geen wc tegen kom, schijt ik in m'n broek!"

Volgende
 

Gewoon schitterend...
...maar misschien wat eentonig

8,8

Helemaal niks...
...op aan te merken, gewoon oké!
9,0
De puzzels en hindernisbanen...
...zijn fantastisch, het vechten niet.
8,6
Een hele vette game, op het slechte vechten na, doe in deel 2 betere gevechten 8,7
Dit spel heeft zeker...
...5 N-Trofeeën verdient
     x5Japan Tours 1


 Zelda 2D VS. 3D