Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

  Home
  Nieuws
  Reviews
  Previews
  Features
  Columns
  Hardware
  Releaselijst
  Forum
  Contact
  Links
 

Paper Mario 2 E3 Preview

Bij een E3 after feature hoort natuurlijk ook een preview van Paper Mario 2. Dus die komt er ook.

De E3 Trailer

De Super Mario RPG's
De meeste Nintendo fans zullen ze wel kennen de Super Mario RPG's. Voor degene die nog nooit van iets dat hierop lijkt zal ik het even introduceren. De Super Mario RPG's zijn RPG's waarin het Mario universum centraal staat. De reeks begon op de SNES met Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars deze game is echter niet in Europa uitgekomen, ik hoop nog altijd op een port voor de GBA. Daarna kwam Paper Mario deze RPG maakte gebruik van een aparte graphische stijl, de hele spelwereld zag er uit alsof het van papier gemaakt was. Na Paper Mario komt een recentere versie namelijk Mario and Luigi: Superstar Saga. Deze game maakte gebruik van een uniek gevechtssysteem en paste perfect in de reeks van Mario RPG's. Na Mario and Luigi komen we aan bij de nieuwste versie. Paper Mario 2 het rechtstreekse vervolg op Paper Mario dat uit de doeken gedaan werd op de E3 van dit jaat.

Een apart gevechtssysteem
Zoals je gewend bent van de Super Mario RPG's hebben deze altijd een gevechtssysteem dat net afwijkt van standaard RPG systemen. Zo heb je in Paper Mario 2 HP, SP en BP. HP is bekend, SP staat voor Star Power en BP voor Badge Points. Star Power kan je gebruiken voor speciale aanvallen. Maar deze hebben ook nog een andere functie de gevechten spelen zich namelijk af op een toneel dus er zit publiek te kijken. Heb je een groot hoeveelheid SP dan word het publiek gek en gaan ze je helpen. Heb je weinig SP dan kan dat in je nadeel werken. De Badge Points zorgen ervoor dat je badges kan gebruiken deze badges geven je extra aanvallen. Kortom nogal een apart gevecht systeem.

Nieuwe mogelijkheden
Natuurlijk zou een vervolg geen vervolg zijn als er niet een paar extra's in zouden zitten. Zo zorgt de papieren stijl van de game nu voor een paar handige trucjes. Zo kan Mario veranderen in een papieren vliegtuigje om grote afstanden te overbruggen. Verder zal je ook als plat papiertje tussen kieren door kunnen om puzzels of iets in die trend op te lossen. De papieren gameplay zorgt dus voor een aantal leuke nieuwe mogelijkheden.

Are you makin' fun of me?
Niet echt maar de Mario RPG's staan er bekend om, dat ze allerlei dingen uit het Mario universum voor gek zetten. Deze traditie zal natuurlijk in Paper Mario 2 gewoon voort gezet worden. Verwacht dus droge grapjes. En allerlei geinige verwijzingen in Paper Mario. Zoiets moet een spel als dit gewoon hebben een beetje humor kan geen kwaad.

Minigames
Natuurlijk zullen er ook minigames in Paper Mario 2 zitten. Zo zal je nadat je een eindbaas verslagen hebt met Bowser door een Mario Bros.-achtig level lopen om bonussen te verzamelen. Verder is er ook nog een minigame met Peach in de hoofdrol maar wat je hier moet doen is nog niet duidelijk. Er zullen natuurlijk nog wel meer minigames zijn want anders zou dit geen Mario RPG zijn.

Ja nog een goede RPG
Ja dit zal zeker ook een goede RPG worden. Paper Mario 2 zal garant staan voor veel humor, leuke gameplay en een goed aantal uren gameplay. Dus dit is zeker een game om in de gaten te houden. Verwacht als deze game uit is natuurlijk een uitgebreide review op Ninty Vortex.

Terug naar de E3 Booth

 Japan Tours 1


 Zelda 2D VS. 3D