Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

  Home
  Nieuws
  Reviews
  Previews
  Features
  Columns
  Hardware
  Releaselijst
  Forum
  Contact
  Links
 

Metroid Prime

We zijn aangekomen bij de beoordeling van het spel zelf. Is dit spel 32,95 euro waard? We zullen het zien.

Grafisch geweld
Dit was wel het onderdeel dat de gamers het meeste overviel. Zodra je begon met het spel werd je overdonderd met grafisch geweld. De omgevingen waren heel gedetailleerd en het leek net alsof je zelf in het spel zat. De wereld om je heen was net echt. Je ziet het spel ook vanuit Samus' helm dus je hebt een vizier met metertjes waar je energie op staat en je raket voorraad op staan, maar schiet je een larve dood dan komt de groene smurrie op je vizier te zitten. Maar er was nog meer je vizier kon ook gaan storen of beslaan door de  warmte. Verder zag het schieten er ook erg goed uit het leek net als of je echt met energie schoot. Kortom alles in deze game is mooi van figuren tot omgevingen en van vizieren tot raketten uit je rocket launcher. Kortom de graphics van dit spel zijn echt helemaal geweldig. Petje af Retro.

Soundelicious
Net zoals bij een Zelda games hoort ook in een Metroid game geweldige muziek die de sfeer van het spel goed uitademen. Bij de eerste pagina van deze review heb je wel kunnen horen wat voor soort muziek dit is. De muziek in Metroid Prime ademt een geweldige buitenaardse sfeer uit met een duister tintje er overheen op sommige plaatsen. Alle het geluid is goed in deze game. Je hebt het omgevingsgeluid, het geluid van schoten, van vijanden en van allerlei andere elementen in de game. De goed gecoŲrdineerde soundtrack van deze game zorgt ervoor dat het mede dankzij de goede graphics net lijkt alsof je Samus zelf bent en dat is toch wel heel goed als een game zo aanvoelt. Het geluid in deze game is geweldig met remixes van oude metroid muziek en totaal nieuwe muziek. Het geluid in deze game is geen eye-candy maar ear-candy.

Gameplay ten top
Dit was nog de grootste vraag, kon je Metroid wel in 3D overzetten zonder de belangrijke gameplay elementen te verliezen? Het antwoord is Ja! Dat kon. Retro Studios heeft alle gameplay weten te behouden. Veel mensen waren bang dat de nadruk op schieten zou komen te liggen, maar daar verzon Retro wat op. L-Targeting, je hoeft alleen maar je L-shouderknop in te drukken en je richt automatisch dan druk je een paar keer op A en het monster is dood. Simpel maar effectief. Verder wisten ze ook de morphball te behouden en goed uit te werken. Alleen de screw attack was niet in Metroid Prime te vinden, deze zit wel in deel 2. Verder is het aller belangrijkste element van de Metroid serie aanwezig gebleven, zorg dat je eerst een nieuw item krijgt dan pas kan je het gebied verder verkennen. En de nadruk ligt nog altijd op een grote wereld waarin je vaak heen en weer moet om verder te komen. Kortom de gameplay van Metroid Prime is zeer geslaagd en Retro heeft iedereen weten te verrassen door deze game te maken.

Metroid Prime, nu al een klassieker
Over het geheel gezien is Metroid Prime een zeer geslaagde game.                 
Omdat graphics gameplay en muziek naadloos in elkaar overvloeien en ťťn fantastisch geheel creŽren. Toen ik deze game in maart 2004 op mijn verjaardag kreeg bleek dat ik deze game al veel eerder had moeten kopen. In het begin was het spannend want ik speel niet zoveel games waarin je moet schieten. Maar al snel raakte ik vertrouwd met de gameplay en vond ik het een geweldig spel met een goede sfeer en verbluffende graphics. De game was een revolutie omdat het de Metroid reeks succesvol naar 3D had weten over te zetten. Kortom deze game zal waarschijnlijk net zo'n klassieker worden als de eerste 3D Mario. Ik zou zeggen heb je deze game nog niet dan zou ik hem nog snel voor 32,95 kopen omdat je deze echt gespeeld moet hebben voordat je deel 2 gaat spelen. Deze game is echt geweldig.

door: Sol Fighter

Vorige - Home
 

Glorieus 3D...
...
net echt door de uitwerken van de visor

9,8

Sfeervol, duister, ruimteachtig...
...en heel fijn om naar te luisteren
9,7
Afgewerkt, comfortabel, vertrouwd ...
...en precies zo als Metroid moet zijn
9,8
Echt een geweldige game...
...en deel 2 komt er ook al aan
9,6
Dit spel heeft zijn best gedaan om...
...5 N-TrofeeŽn verdienen
     x5Japan Tours 1


 Zelda 2D VS. 3D