Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

  Home
  Nieuws
  Reviews
  Previews
  Features
  Columns
  Hardware
  Releaselijst
  Forum
  Contact
  Links
 

Metroid Prime

Mijn derde review op mijn site. Ik heb zoals je al hebt kunnen lezen Metroid Prime gekozen. Dit omdat deel 2 net op de afgelopen E3 geshowed is. En omdat dit nog altijd één van de beste spellen op de cube is.

Bereid je voor op een revolutie
Ja want dat was het spel eigenlijk wel. Een ware revolutie. Metroid Prime werd ontwikkeld door Retro Studios. De vraag was kon je de Metroid reeks wel in 3D spelen? Hoe zou je de morphball moeten gebruiken? Word het dan geen schietspel? Het antwoord op deze vraag is: Retro Studios kwam met een revolutie. Ja en het was een revolutie, heldin Samus was in volle glorie in 3D te bewonderen. Het zag er spectaculair uit toen de eerste mooie trailer werd geshowed. Gek het spel zag er uit als een schietspel je zag alles vanuit de helm van Samus. Nintendo zei echter dit is geen schietspel de nadruk ligt absoluut niet op schieten. Maar was dat wel zo?

Balletje-Balletje en Vizieren?
Nu was er nog de vraag en je morphball dan? Ook op dat punt was Retro Studios slim geweest, wie zegt dat het balletje ook van uit first-person perspectief moet worden gezien. Retro besloot om zodra je jezelf tot morphball oprolde de camera in third-person perspectief te zetten om je een goed overzicht te geven en misselijkheid van het gedraai te voorkomen. Ook op dit punt had Retro zich weer goed bewezen. Ook de morphball was geslaagd. In de helm van Samus zit natuurlijk ook en vizier en op dat vizier bleken allerlei metertjes te staan alsof het een vliegtuig is met al die radars. Maar het mooiste was nog alle metertjes werkten. Het zag er echt geweldig uit zoveel metertjes en ze hadden allemaal een functie.

And the nominees are...
...Metroid Prime! Metroid Prime sleepte een hoop awards. Veel voor beste game en game of the year. Maar ook veel awards voor beste level design en meest innovatieve game. Kortom de game wist een hoop awards in de wacht te slepen. Daarom is het ook niet zo gek dat veel mensen naar deel 2 uitkijken. Metroid Prime was dus al snel een winner in plaats van een verliezer.

Het verhaal
In Metroid Prime speel je Samus Aran de vrouwelijk premiejager. Als Samus in haar ruimteschip rondvliegt krijgt ze een noodsignaal door van een ruimtestation dat in een baan rond Tallon IV zweeft. Ze gaat op onderzoek uit en al snel blijkt dat ze naar Tallon IV toe moet om het kwaad te bestrijden en voor je het weet word je in een wereld gestort dat een gruwelijk lot heeft ondergaan door een meteoor inslag op de planeet. De meteoor bestaat uit een uiterst giftig goedje Phazon genaamd. Wat is het kwaad dat dit doet? Dat zal je allemaal zelf uit moeten vinden.

Volgende
 

Glorieus 3D...
...
net echt door de uitwerken van de visor

9,8

Sfeervol, duister, ruimteachtig...
...en heel fijn om naar te luisteren
9,7
Afgewerkt, comfortabel, vertrouwd ...
...en precies zo als Metroid moet zijn
9,8
Echt een geweldige game...
...en deel 2 komt er ook al aan
9,6
Dit spel heeft zijn best gedaan om...
...5 N-Trofeeën verdienen
     x5Japan Tours 1


 Zelda 2D VS. 3D