Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

  Home
  Nieuws
  Reviews
  Previews
  Features
  Columns
  Hardware
  Releaselijst
  Forum
  Contact
  Links
 

Metroid Prime 2: Echoes E3 Preview

Dit is de E3 preview van Metroid Prime 2: Echoes.
Deze preview kan lichte spoilers bevatten.

De E3 Trailer

Sequel
Een jaar geleden op de E3 werd er al een klein trailertje geshowed van Metroid Prime 2 maar dat stelde weinig voor. Dit jaar werd er echter een tweetal mooie trailers geshowed. n daarvan kan je hier boven bekijken. De trailer laat een aantal stukken uit het spel zien waaronder een nieuwe vijand verder liet de trailer ook nog andere interessante dingen zien.

Dark and Light
Het eerste wat er in het filmpje opviel was dat de wereld waar Metroid Prime 2: Echoes zich in afspeelde uit twee dimensies bestaat een dark en light dimensie la Zelda: a Link to the Past. Samus zal in dit deel tussen de twee dimensies moeten reizen om de wereld te redden en het kwaad dat dit veroorzaakt te vernietigen.
De wereld die ze gaat redden is de planeet Eather die dus in twee dimensies is gesplits door een Phazon meteoriet. Hierdoor zijn er twee rassen die nu in oorlog met elkaar zijn de Luminon en de Ing. De Luminoth wonen in de light world en moeten vechten voor hun leven tegen de agressieve Ing uit de dark world.

Nieuwe snufjes
Dit deel van Metroid zal ook een aantal nieuwe dingen bevatte. Zo zal je naast je power beam ook een dark en een light beam hebben. De dark beam is goed tegen wezens in de light world en de light beam goed tegen de wezens uit de dark world. Maar dat is nog niet alles. Samus zal ook twee nieuwe visors krijgen de dark visor en de echoe visor waar de titel deels uit afgeleid is. Samus heeft verder ook een nieuwe look gekregen haar visor is iets van vorm veranderd en haar pak ook. De dark en light beam zijn erg krachtig en daarom heeft Retro er een ammo systeem bij gedaan dus je hebt geen oneindige kogels met deze beams, dit is dus vergelijkbaar met je raketten. Retro heeft echter wel gezegd dat het zo zou zijn dat je echt helemaal zonder ammo zit dus dat je wel makkelijk je voorraad bij kan vullen. Verder zal de screw-attack weer in het spel zitten wat natuurlijk geweldig is want dan heb je bijna alle power ups uit de Metroid serie alleen het snel rennen zit er voor zover we weten niet in maar dat moeten we nog maar zien.

Dark Samus
De trailer liet ook zien hoe er een Dark Samus uit de Phazon ontstaat. Is dit de ultieme tegenstander in Metroid Prime 2: Echoes?
Retro zegt van niet je zal haar af en toe tegen komen maar de zin "Hunter or Hunted?" is niet heel erg dramatisch aanwezig in het spel dus Dark Samus is waarschijnlijk gewoon een soort tussen baas die een paar keer terug komt. Wat de ware identiteit van Dark Samus is moeten we nog maar zien maar ik heb wel zo mijn ideen. Maar die houd ik voor mezelf.

Sa-X, Dark Samus, Meta Ridley en Samus
Dat zijn er vier. In Metroid Prime 2: Echoes kan je ook met z 'n vieren spelen niet met deze personages maar gewoon met Samus in een andere kleur, over eventuele andere speelbare personages is nog niets vrijgegeven Dark Samus zou wel leuk zijn en met een Luminon zou ik wel grappig zijn die hebben immers ook een arm cannon. De multiplayer modes die momenteel bekend zijn, zijn deathmatch, hacker mode, bounty mode en nog iets met een morphball. Deathmatch spreekt voor zich gewoon wie het meeste killed wint. In Hacker mode moet je jou tegenstanders scannen om een virus in hun powersuit te stoppen zodat ze genoodzaakt worden om een bepaald iets te doen zoals alleen maar in morphball mode blijven. In bounty mode moet je punten verzamelen door ze van andere tegenstanders af te schieten degene met de meeste punten wint.

Goede vooruitzichten
Van wat ik gezien heb van Metroid Prime 2: Echoes denk ik dat deze game zijn voorganger misschien wel gaat overtreffen met een duidelijker weergegeven verhaal, nieuwe mogelijkheden en een multiplayer mode. Nou alleen een CubeLAN mode bij de multiplayer mode en dan kan het helemaal leuk worden.

Terug naar de E3 BoothJapan Tours 1


 Zelda 2D VS. 3D