Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

  Home
  Nieuws
  Reviews
  Previews
  Features
  Columns
  Hardware
  Releaselijst
  Forum
  Contact
  Links
 

Lunar Legend Review

De boxshot van Lunar Legend

Import Only
Lunar Legend is een RPG voor de Game Boy Advance. Het enige nadeel aan dit spel is dat je het hier in de winkels niet zal vinden  want dit spel is nooit in Europa uitgebracht en zal hier ook nooit uitkomen. Wat dus inhoud dat je het spel moet importeren wil je het spelen. Gelukkig is de Game Boy Advance regiovrij en kan het dus alle spellen spelen uit Japan en Amerika. Maar dan nog moet je hem importeren wat een beetje meer kost. Je kan hem ook laten importeren door een gameshop een voorbeeld hiervan is Dimension Plus waar ik mijn spel vandaan heb. Dan kijk je bij Game Boy en dan bij de L en daar staat die.

Een tussenfilmpje waarin Luna staat te zingen

Burg
Het stadje waar de hoofdpersoon Alex woont samen met zijn zus Luna en zijn vriend Ramus. Het stadje is de geboorteplaats van de Dragonmaster Dyne die eens de wereld heeft gered met 3 andere helden. Alex bewonderd Dyne heel erg en staat altijd bij het graf van Dyne na te denken. Alex wil namelijk ook Dragonmaster worden. Maar hij moet zich voor gaan bereiden op het festival dat de volgende dag gehouden word. Hij moet namelijk op zijn ocarina spelen terwijl zijn zus Luna zingt. Als het festival voorbij is verschijnt er een magiŽr uit de grootste stad van het land. Zijn naam is Nash, Nash wil ook Dragonmaster worden en wil dat Alex, Luna en Ramus hem naar de plek brengen waar de draak Quark woont. Alex, Luna en Ramus besluiten het te doen en zonder het te weten storten ze zich in een enorm avontuur waar krachten een rol spelen waar ze nog nooit van gehoord hebben.

Alex en Co. in gevecht met piraten

Verzamel kaarten
Tijdens je avontuur zal je veel monsters en andere vijanden moeten verslaan. Al deze vijanden laten als je geluk hebt aan het eind van het gevecht een kaart met hun afbeelding erop vallen. Deze kaarten worden allemaal opgeslagen en die kan je doorkijken voor je begint aan je spel. Als je veel kaarten verzameld kan je ze ruilen met een vriend die kaarten heeft die jij niet hebt. Een grappig extraatje maar niet heel bijzonder.

Alex bereid zich voor op een aanval

Vechten
De gevechten in Lunar Legend spelen zich af in een apart scherm en zijn turn-based. Er zijn geen beperkingen aan het aantal personen dat mee kan doen aan een gevecht. Tijdens een gevecht heb je HP je levenspunten, MP magiepunten die afnemen als je magische aanvallen gebruikt en een balkje onder je naam dat er voor zorgt dat als het helemaal oranje is je hele speciale aanval kan gebruiken. Dit is te vergelijken met het SP balkje in Skies of Arcadia Legends op de Gamecube. In tegenstelling tot Golden Sun 1 en 2 zal als je een vijand met een personage geslecteerd hebt en de vijand is al dood je personage gewoon een andere vijand aanvallen en niet in de verdediging gaan.

Volgende
 

Duidelijke graphics...
... met veel kleur en een leuk sfeertje.

8,6

Niet hele bijzondere muziek...
...maar het is goed genoeg voor dit spel.
7,6
Leuke gameplay met goed uitgewerkte...
...
gevechten en leuke puzzeltjes.
8,5
Als RPG fan moet je deze game...
...zeker op je Game Boy Advance hebben.
8,0
Dit spel is zeker een aanrader en daarom...
...krijgt het 5 N-TrofeeŽn.
     x5Japan Tours 1


 Zelda 2D VS. 3D