Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

  Home
  Nieuws
  Reviews
  Previews
  Features
  Columns
  Hardware
  Releaselijst
  Forum
  Contact
  Links
 

James Bons 007: Everything or Nothing

Gegevens:
Ontwikkelaar:
EA
Uitgever:
EA
Aantal spelers: 1-4
Link Cube-GBA: Nee
CubeLan-Optie: Nee
Releasedatum: 26-02-04


"The name is Bond, James Bond"

I

Na de spellen Agent Under Fire en Nightfire vond EA (Electronics Arts) het nodig om een nieuwe James Bond-game te produceren. Volgens EA waren de fans van 007 toe aan een vernieuwende stijl, in de eerste twee spellen was het nog de First-person mode, nu is het de Third-person Mode. Is het EA ook gelukt??

 

The name is Bond. James Bond.

Een lastig figuur, genaamd Nikolai Diavolo wil de wereld overnemen met behulp van Nanabots, een soort bacterie dat door materiaal heen kan bijten en zo allemaal grote gebouwen kapot maakt. Dit doet hij niet alleen, hij krijgt de hulp van de welbekende Jaws en Katya Nadanova. Gelukkig kan de wereld altijd rekenen op 1 persoon, Mr. James Bond. Hij krijgt hulp van M en Q, z'n bondgenoten bij MI6. Ook helpen Mya Starling en Serena St. Germaine hem en zo is hij klaar om de wereld voor de zoveelste keer van de ondergang te behoeden.

 Zoals in elke Bond begin je met het filmpje dat Bond rustig op je afloopt en dan schiet en dat er dan allemaal van bloed naar beneden druipt. Hierna kan de actie losbarsten! Het eerste level bestaat uit een paar vijanden neerknallen en een paar dingen opblazen. Dit eerste level is niet al te moeilijk, want het tweede level is een trainingslevel, waarin je leert abseilen, schieten, sniperen en dergelijke. Vanaf level drie kan de echte actie beginnen!

Na n half uurtje begon de alcohol te werken en waren de gevolgen in caf de Dorstige Ezel niet meer te overzien..

 

Third-Person shooter

Zoals eerder gezegd is dit n Third-Person-game, wat inhoud dat je het hele lichaam van Bond ziet en niet meer door zn ogen kijkt, zoals in de voorgaande delen. Vele gamers die MGS: TTS of James Bond 007: Nightfire spelen, zullen hier toch even aan moeten wennen. Het heeft, na wat oefenen, toch z'n voordelen. Bijvoorbeeld kan je je met een druk op Z jezelf tegen een muurtje aandrukken en zo de kogels van je vijand ontwijken. Met een druk op L vergrendel je een Driehoekje om je vijand en met een druk op de R knop schiet je hem vol met lood. Ik moet het zeggen, dit is zeer stoer. Een voorbeeld is het derde level: Je gaat achter het muurtje staan, je drukt je strak tegen het muurtje. Nog niemand heeft je door. Je gebruikt de L knop om je vijand in het vizier te houden en met je C-stick richt je op z'n kop, waarna je je belager met een druk op R-knop hem dood ziet neervallen. Vervolgens ga je verder naar de volgende vijand, je gebruikt je Y-knop om hem om z'n keel heen te grijpen, waarna je hem met een lichte plof laat neerkomen. Nu komt er een andere man aan, die je een paar knallen verkoopt. Nu val je hem aan, eerst geef je hem een paar klappen in z'n buik, waarna je met een coole versloming a la Matrix hem de genadeklap kan geven.

Oke, het is aardig dat je de vlieg van mijn hoofd wilt slaan, maar moest dat nou zo hard?

De wapens zijn cool, je hebt er veel tot je beschikking. Denk hierbij aan snipers, (gedempte) handgeweren of zelfs Bazooka's. Dit maakt het spelen erg afwisselend en het is echt fijn om met een Ak-74 (een soort mitrailleur) door de lucht te knallen. Door de lucht? Ja, door de lucht, je kan namelijk ook een fraaie duiksprong maken, om zo kogels te ontwijken en bewegingen a la Max Payne uit te voeren.

 

Volgende
 

...De graphics zijn mooi, maar het had nog veel mooier gekund...

7,5

...Goede geluidseffecten met sterk ingesproken stemmen...

8,3
...De gameplay is van hoog niveau, op de korte Race-stukken na... 8,5

...De game is best kort maar de multiplayer rekt de tijd aardig...

8,0

...Een explosief staaltje knalwerk met toch enige minpunten...

     x4Japan Tours 1


 Zelda 2D VS. 3D