Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

  Home
  Nieuws
  Reviews
  Previews
  Features
  Columns
  Hardware
  Releaselijst
  Forum
  Contact
  Links
 

Hardware: Game Boy Player

De eerste hardware review op Ninty Vortex. Ik heb voor de Game Boy Player gekozen omdat dit eigenlijk de enige randapparatuur is die ik voor de Gamecube heb. Dat allemaal dankzij heel veel mazzel dat ik er n aan kon schaffen via de sterrencatalogus. Maar is die de 5000 sterren of 59,95 euro wel waard?

Wat is het eigenlijk?
De Game Boy Player is een apart apparaatje dat je onder je Gamecube kan klikken in de high speed port onder je Gamecube. Je haalt het klepje weg klikt de Game Boy Player eronder schroefjes vast en klaar.   

Zo ziet het geheel er uit

Makkelijk in gebruik
Zodra de Game Boy Player onder de Gamecube zit steek je een spelcassette in de Gameboy Player. Daarna stop je de boot disc in je Gamecube. Als dit allemaal gedaan is kan je de Gamecube aan zetten en verschijnt het Game Boy (Advance) logo. De besturing kan door middel van je Gameboy die je aan kan sluiten op je Gamecube en die dan als controller functioneert maar de gewone Gamecube controller is handiger. Verder bevat de Game Boy Player een optie om verschillende kaders om de spellen heen te zetten of gewoon op full screen te spelen. Ook is er de optie om een timer op de Game Boy Player in te stellen zodat deze na een gewenst aantal minuten vanzelf uitschakeld zodat kleine kinderen niet te lang achter elkaar zullen spelen. En als je het Game Boy spel uit de Game Boy Player wil halen haal je gewoon het schuifje aan de rechter kant van de Game Boy Player om en het spel komt er zo uit.

Een voorbeeld van een kader

Alle spellen
De Game Boy Player ondersteund verder bijna alle Game Boy spellen dus de oude Game Boy spellen, de Color Game Boy spellen en de Game Boy Advance spellen. Kortom het werkt net zoals de Game Boy Advance (SP) en heeft geen problemen met de oudere spellen en dat heeft best zijn voordelen.

De Game Boy Player ondersteund bijna alle Game Boy spellen

En het linken dan?
Er word vaak gevraagd of je ook gewone Game Boy systemen aan een Game Boy Player kan linken. Dat kan de Game Boy Player bevat gewoon een link poort aan de voorkant waardoor je gewoon drie Game Boy Advance systemen aan de Gamecube kan linken en gewoon gezellig kan spelen met z 'n vieren. Maar je kan ook gewoon n Game Boy Pocket of Color aan de Gamecube linken om oude spellen met z 'n tween te spelen kortom het werkt allemaal heel goed.

Linken kan gewoon

De beoordeling
Over het algemeen is dit een mooi stukje hardware. Als je een Game Boy spel speelt zal het spel gewoon een mooie grafische kwaliteit behouden de pixels worden dus niet gewoon vergroot. Het blijft er gewoon goed uit zien. Ook het geluid gaat er niet op achteruit als je met een Game Boy Player speelt. Verder is het systeem erg gebruiksvriendelijk en daardoor zeer aantrekkelijk voor mensen die geen geld hebben voor een Game Boy Advance (SP) maar wel Game Boy Advance spellen willen spelen. Want als je een Gamecube en een Game Boy Player koopt ben je bijna net zoveel geld kwijt als voor een Game Boy Advance SP. Het komt er dus op neer dat dit een heel mooi accessoire is voor je Gamecube. Het is zeker een leuk ding om voor 5000 sterren in de sterrencatalogus te kopen. En als je wel van dit soort gimmicks houd dan is het ook wel 59,95 euro waard. Verder is het een goedkoop alternatief voor een gewone Game Boy Advance (SP) alleen past deze niet in je zak.

door: Sol Fighter
 

Gelukkig gaan de graphics van de Game Boy spellen er niet op achteruit.

8,5

De kwaliteit van het geluid is misschien nog mooier dan uit je Game Boy speakertje. 8,0
Gebruiksvriendelijk, functioneel en niet te duur. 8,5
Over het algemeen een mooi stukje hardware 5000 sterren of 59,95 euro waard 8,5
De Game Boy Player is een mooie ding dus het verdiend wel 5 N-Trofeen .      x5Japan Tours 1


 Zelda 2D VS. 3D