Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

  Home
  Nieuws
  Reviews
  Previews
  Features
  Columns
  Hardware
  Releaselijst
  Forum
  Contact
  Links
 

Final Fantasy: Crystal Chronicles

Dan zijn we nu aangekomen bij de beoordeling van de punten. Is Final Fantasy: Crystal Chronicles de naam Final Fantasy waard of is dit een slappe spin-off?

Eye Candy
Misschien zijn de graphics wel het beste onderdeel van het hele spel. Het spel heeft geen FMV's zoals de Final Fantasy games op de PS2 maar het ziet er allemaal heel mooi uit. De filmpjes zijn allemaal ingame maar die zien er erg gelijkt uit dat zegt dus al wat over de graphics van het spel zelf. Die zijn helemaal geweldig de magische aanvallen van je personage zijn voorzien van mooie lichteffecten en hetzelfde geld ook voor de focus aanvallen van je personage. Verder zien de omgevingen er erg gedetailleerd uit en straalt dit een prachtige fantasy sfeer uit. Nog een de personages zien er ook allemaal erg gedetailleerd uit vooral de moogle die je vergezeld ziet er erg goed uit. Kortom met de graphics zit het wel goed in deze game.

Final Fantasy sound
Natuurlijk hoort er bij een Final Fantasy spel ook de epische Final Fantasy muziek. En die zit natuurlijk ook in dit spel. De magische deuntjes zijn volop aanwezig in het spel. Verder zijn de geluidseffecten ook mooi uitgewerkt je hoort je zwaard of ander wapen tegen een vijand aan slaan en als je een vijand verschroeid met vuur magie klinkt dat ook zo. Je zult echter niet veel voice acting in deze Final Fantasy vinden. Maar dat maakt niet heel veel uit want er zijn toch geen grote tussenfilmpjes. De enige keer dat er voice acting in Crystal Chronicles voorkomt is bij de introductie van een nieuw gebied. Dan zal een misterieuze vrouwenstem je iets vertellen over het gebied. Over het algemeen is het geluid erg goed gedaan en zorgt het voor een perfecte sfeer in het spel.

Niet zoals je gewend bent
De gameplay in Final Fantasy Crystal Chronicles is niet zoals je van een Final Fantasy gewend bent. In deze game vind je geen turn based battles met meerdere leden uit je groep. Nee in Crystal Chronicles is het vechten gewoon realtime hierdoor word het spel meer een hack and slash dan een RPG. Je hebt namelijk ook geen experience points of health points, dus levels omhoog gaan is er niet bij in deze game. Je gezondheid word weergeven in hartjes Š la Zelda. Tussen verschillende plekken reizen doe je via een speciaal kaart scherm. Kortom de gameplay in deze Final Fantasy is drastisch omgegooid. Op zich is daar niets mis mee het speelt namelijk erg goed. De besturing is dan wel even wennen. Je wisselt namelijk tussen commando's met de L-knop en hierdoor moet je goed nadenken want als je aan het aanvallen bent en je wil verdedigen dan moet je eerst het commando selecteren. Gelukkig is dit allemaal goed uit gewerkt en voelt het spel goed aan. In de multiplayer word dit nog beter uitgewerkt omdat je een Game Boy gebruikt om snel alles te regelen. Met de gameplay zit het dus wel goed in Final Fantasy: Crystal Chronicles alleen is deze anders dan je gewend bent van een Final Fantasy game.

Is het de naam Final Fantasy waard?
Over het algemeen is Crystal Chronicles een erg goede game het spel heeft goede graphics die een mooie sfeer neer zetten. Het geluid is dik in orde wat natuurlijk ook weer bijdraagt aan de sfeer. Dan is er nog de gameplay in de single player mode is deze goed uitgewerkt maar het spel komt niet volledig tot zijn recht want in je eentje word het al snel meer van het zelfde, als je echter de multiplayer mode speelt zul je merken dat alles in deze game veel beter tot zijn recht komt. Maar toch vind ik niet dat deze game echt een Final Fantasy is. Waarom? Omdat het alleen een paar kleine elementen uit het Final Fantasy universum bevat en het heel anders aan voelt dan een standaard Final Fantasy. Is dit dan een gewone Final Fantasy spin-off? Ja, het is een spin-off. Is het een slechte spin-off? Nee, Final Fantasy: Crystal Chronicles is een erg vermakelijke game maar laat je niet misleiden door de naam alleen. En koop deze game alleen als je of heel snel tevreden bent met een single player, als je vrienden hebt die graag een leuke multiplayer spelen of als je die-hard Final Fantasy fan bent. Dan is dit zeker je geld waard. Val je buiten deze groepen dan kan je deze beter een keer huren.

door: Sol Fighter

Vorige - Home
 

Mooie stijlvolle graphics...
...die de sfeer van het spel goed uitademen.

9,0

Dit onderdeel is perfect in stand gebleven...
...echte Final Fantasy muziek, fantastisch.
8,6
De besturing is even wennen en dit spel...
...
is eigenlijk beter met de multiplayer.
7,9
Jammer, geen echte Final Fantasy is koop..
..dit alleen als je vrienden met een GBA hebt.
7,6
Een erg vermakelijke game maar niet super...
..,daarom 4 N-TrofeeŽn.
     x4Japan Tours 1


 Zelda 2D VS. 3D