Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

  Home
  Nieuws
  Reviews
  Previews
  Features
  Columns
  Hardware
  Releaselijst
  Forum
  Contact
  Links
 

Final Fantasy: Crystal Chronicles

Eindelijk een review van een iets nieuwer spel. Dat we weinig nieuwe spellen reviewen komt omdat we alleen de spellen reviewen die we hebben en dat zij meestal alleen hele goede. En aangezien er de laatste tijd weinig goed games uitgekomen zijn, hebben wij weinig reviews van nieuwe games.

De geschiedenis van Square en Nintendo
Voordat de Playstation überhaupt bestond maakte Square al Final Fantasy RPG's voor de Nintendo consoles. Maar toen de Playstation in beeld kwam veranderde dit snel. Square ging naar de Playstation en Final Fantasy werd Playstation exclusief. Erg jammer want vandaag de dag draait de PS2 erg goed mede dankzij de Final Fantasy RPG's die erop uitkomen. Neem Final Fantasy X en X-2 nou, die twee spellen gingen als warme broodjes over de toonbank. Dat zou Nintendo goed gebruikt kunnen hebben. Maar Square ging weg want Nintendo werkte met cartridges. Maar Square is terug als Square-Enix op de Gamecube en dat betekent dat er een Final Fantasy op de cube komt.

Eindelijk terug bij Nintendo
Er kwam inderdaad een Final Fantasy de Gamecube. Fans wisten niet hoe ze moesten reageren. Maar toen de eerste screens vrijgeven werden vroegen ze zich af, waar zijn de turn based battles en de full motion videos? Nergens te bekennen. Verder zagen we hartjes, een moogle, een kaartsysteem en later vier verschillende rassen. Was dit wel een Final Fantasy game zoals de fans hoopten. Al snel bleek dit niet zo te zijn. Het spel zou je in het begin een ras laten kiezen daarna het beroep van je ouders en als laatste en outfit. En dan kon je aan het spel beginnen je vertrok van huis en zo begon het verhaal.

Het verhaal
Het verhaal in Final Fantasy: Crystal Chronicles speelt zich af in een wereld die bedekt is met een giftige damp die Miasma heet. Er bestaan in het land vier grote Miasma stromen die de provincies van elkaar scheiden. De Miasma zorgt ervoor dat je niet vrij rond kan lopen want dat overleef je niet. Dus in iedere stad staan een groot kristal dat de stad beschermd tegen de Miasma zodat de mensen daar kunnen leven. Maar na een jaar is het kristal leeg en moet het weer opgeladen worden met druppels mirre. Deze mirre kan je vinden op bepaalde plekken in de wereld. De mirre vloeit eens in de 3 jaar uit een speciale boom. Maar het is aan jou de taak om samen met de kristalkaravaan erop uit te trekken en 3 druppels mirre te verzamelen om het kristal op te laden. Dat is het verhaal op het eerste gezicht maar zodra je verder in het spel komt blijkt het toch wat dieper te gaan dan dit oppervlakkige verhaal.

Multiplayer?
Final Fantasy: Crystal Chronicles bevat echter wel iets dat geen enkele Final Fantasy game ooit gehad heeft. Namelijk een multiplayer functie. En deze multiplayer functie maakt trouw gebruik van Nintendo's connectivity. Je kan het hele spel namelijk ook met 2 tot 4 personen spelen. Natuurlijk moet je hiervoor wel 1 tot 4 Game Boy Advance (SP)'s hebben en 1 tot 4 Cube-GBA linkkabels. Want je kan het niet gewoon met 4 controllers spelen. Anders moet iedereen wachten als één persoon even in zijn menu moet kijken dus nu doe je dat gewoon op je Game Boy Advance. Slim bedacht alleen niet echt goedkoop.

Volgende
 

Mooie stijlvolle graphics...
...die de sfeer van het spel goed uitademen.

9,0

Dit onderdeel is perfect in stand gebleven...
...echte Final Fantasy muziek, fantastisch.
8,6
De besturing is even wennen en dit spel...
...
is eigenlijk beter met de multiplayer.
7,9
Jammer, geen echte Final Fantasy is koop..
..dit alleen als je vrienden met een GBA hebt.
7,6
Een erg vermakelijke game maar niet super...
..,daarom 4 N-Trofeeën.
     x4Japan Tours 1


 Zelda 2D VS. 3D