Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

  
 

Sol Fighter’s Philosophies Mei 2004

                                                      "Hmmm... Ik voel me filosofisch???"                                                       "Hmmm... Ik voel me filosofisch, of toch niet?"

In dit column ga ik mijn filosofieën op spellen los laten die nog uit moeten komen. Dit column zal eens per maand uitkomen en zodra het columns gepost is kunnen jullie op het forum jullie mening kwijt en door filosoferen over het onderwerp.                                                                

In dit eerste columns zal ik het over Mario 128 hebben omdat hier nog maar erg weinig over bekend is en dus kan ik hier nog goed op los filosoferen.                                                                                                                           Zoals de meeste weten zal is Mario 128 de werknaam van de tweede Mario op de gamecube. Veel mensen vermoeden dat dit de volwaardige opvolger van Mario 64 op de Nintendo 64 zal worden. Daar denk ik natuurlijk net zo over.                                                                                                                                      Maar wat moet er dan in dat spel om het een volwaardige opvolger te maken. Moet er weer net zo’n spelwereld komen als in Mario 64, nee ik vind van niet doe mij maar levels retro springwerk en gapende gaten waar je o zo vaak in kan vallen. Wat word gezien als de beste Mario game? Ja, Super Mario Bros. 3 gigantisch veel levels, power ups leuke thema’s in iedere wereld. Zo’n spel in 3D zou geweldig want zeg nou zelf wat was het leukst in Super Mario Sunshine? Ik vond toch echt wel de platform levels waarin je alleen maar kon springen over een hectische hindernisbaan het leukst. Zeg nou zelf hoeveel platformers bestaan er nou nog met bodemloze gaten waar je in kan vallen, die zijn er nog maar heel weinig. Ik zou dus graag een 3D platform spel zien in de stijl van de oude Mario games gewoon springen iets wat echt tijd koste om uit te spelen wat soms te moeilijk was maar je toch gedreven genoeg was om het telkens weer opnieuw te proberen. En de power ups in 3D zou ook geweldig zijn stel je voor een eindje vliegen met je capeje en dat in 3D ik zou het echt geweldig vinden. Natuurlijk zijn een paar levels zoals Mario 64 ook wel leuk maar ik zou toch wel eens willen zien hoe Mario in een standbeeld veranderd in 3D dankzij zijn speciale pakje. Of dat hij zijn tegenstander verschroeid met vuurballen.

Maar de vraag is, is het wel mogelijk om een spel in de trend van Super Mario Bros. 3 in 3D uit te brengen. Maar het zou wel vernieuwend zijn want de meeste platformers op next-generation consoles spelen toch in grote omgevingen en zijn meer adventures met levens en springwerk. Neem Jak 3 dat gebruikt precies wat ik hierboven noemde. Sonic Heroes is een voorbeeld van een spel dat wel geprobeerd   heeft echt een platformer te zijn met bodemloze gaten waar je levens jammerlijk in verdwijnen en waarna je weer bij het checkpoint of aan het begin moet beginnen.

Dus ik zal het even op een rij zetten wat ik vind dat er in Mario 128 moet komen.      

  • Er moeten ouderwetse platform levels komen á la Super Mario Bos. 3.

  • Alle power-ups ooit in een Mario game geshowed, dus ook verschillende kleuren yoshi’s.

  • Veel werelden met verschillende thema’s zoals vuur, ijs, water, lucht, woestijn, bos enzovoort.

  • Verder moeten de Koopalings te zien zijn het liefst in volle glorie als eindbaas.

  • Een paar kleine multiplayer mini games om de levensduur te verlengen. Bijvoorbeeld wie kan er de meeste muntjes pakken terwijl hij door de lucht vliegt met een capeje of een yoshi race waarbij je de kleur fruit moet pakken die overeen komt de kleur van je yoshi om sneller te gaan.

  • Luigi moet ook speelbaar zijn dus je moet kunnen kiezen om een level met of Mario of Luigi te spelen.

  • En er moet een Star Road of iets in de trend van komen.

Dit is wat ik graag in Mario 128 zou zien hebben jullie nog dingen toe te voegen post het dan op deze topic.

Voor de noobs onder ons dit column is een en al speculatie dus NIETS is waar.