Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

  Home
  Nieuws
  Reviews
  Previews
  Features
  Columns
  Hardware
  Releaselijst
  Forum
  Contact
  Links
 
Japan Tours Reis 1: Juni 2004


"Chauffeur: Links ziet u het hoofdkantoor van Nintendo en rechts ziet u het standbeeld van de beroemde Miyamoto. Ken Kutaragi: Oooh that's way much better than my Playstation. Bill Gates: Yes and Miyamoto is way much more talented than I am."

Zoals je al hebt kunnen lezen gaat dit column alleen over Japan en Nintendo. In dit eerste deel ga ik de volgende punten behandelen:
    - Inleiding op Japan
    - Over Nintendo
    - Wat Japanse trekjes
    - Volgende keer...

Japan het land van de rijzende zon...
Japan het land van de rijzende zon. Zo word Japan vaak genoemd dit komt door de vlag die je op de voorkant van ons tour busje kan zien een witte vlag met een rode stip, de rode stip is de zon vandaar. Maar goed verder eten Japanners altijd sushi en lachen ze altijd. Ja natuurlijk dat is dus niet echt waar Japanners eten inderdaad wel vaak rijst omdat er bijna niks anders op de eilanden te verbouwen is maar ze eten ook wel andere dingen. En ze lachen ook niet altijd het zijn gewoon erg vriendelijke mensen. Even wat geschiedenis. Japan bestaat uit een paar eilanden die dicht bij elkaar liggen in de Grote Oceaan.


"Kijk dat is nou Japan, weten we ook weer waar dat ligt"

In de 2e Wereldoorlog is Japan flink fout geweest en hebben ze er hard van langs gekregen. Na de oorlog moesten ze alles weer helemaal vanaf het begin opbouwen. Maar de Japanners lieten zich niet kennen het bleek een gedisciplineerd volk te zijn dat wist hoe ze moesten werken. In minder dan 50 jaar zijn ze uitgegroeid tot een van de belangrijkste economische landen van de wereld. Verder zijn ze op het gebied van technologie verder dan wij in Europa zijn kortom je moet Japan niet als gewoon een landje zien.

Nintendo
Natuurlijk is Japan ook het land van onze geliefde spellenmaker Nintendo. Maar als je dat niet wist dan moet je nu van deze site af gaan en als je een Gamecube hebt hem direct verkopen. Nintendo begon ooit met spelkaarten en in 1984 kwam de NES uit in Japan daar zag die er wel heel anders uit dan de NES in Amerika die in 1985 uitkwam. Met deze 8-bit spelcomputer stootte Nintendo Atari van de troon en ging er zelf op zitten. In 1990 werd de SNES in Japan uitgebracht deze 16-bit spelcomputer moest  de top positie van Nintendo verzekeren maar dat ging niet al te makkelijk dus Nintendo besloot een uitbreiding te maken samen met Sony. Sony stopte er echter voortijdig mee en maakte van de plannen de Playstation dit gebeurde in 1991. De SNES werd in 1991 in Amerika uitgebracht en in 1992 in Europa. De Playstation kon wel een beetje 3D graphics aan met zijn 32-bit en dat kon de SNES niet. Dus bracht Nintendo de Nintendo 64 in 1995 uit in Japan deze console had 64-bit en dat zorgde er voor dat de console makkelijk 3D aankon de N64 werd in 1996 in Amerika uitgebracht. Maar het ging nog steeds niet echt goed met Nintendo, Sony had een te grote fanbase gecreŽerd in de tijd dat Nintendo alleen de SNES nog maar had. Gelukkig had Nintendo de Gameboy nog en hiermee konden ze toch blijven overleven want op dat gebied hadden ze monopolie. Uiteindelijk kwam Sony met de Playstation 2 en was Nintendo echt even helemaal van het toneel tot dat de Gamecube verscheen. Voor het eerst gebruikte Nintendo geen cartridges maar kleine optische discs van 8 centimer doorsnede en deze console was net als de Playstation 2 ook 128-bit maar net wat nieuwe op het gebied van graphics. Nintendo had daarnaast ook nog eens de 32-bit Gameboy Advance die het nog beter deed dan de Gamecube. En zo zijn we beland in het jaar 2004, 20 jaar na de release van de NES en Nintendo bestaat nog steeds.

Rare jongens die Japanners
Ja ik moet toegeven de Japanners zijn een raar volkje maar wel een leuk raar volkje. Zo eten ze sushi, spelen ze aparte games met heel veel kleurtjes en vrolijke muziekjes, kijken ze anime, lachen ze altijd (o nee toch niet), dragen ze kimono's en schieten ze graag vuurwerk de lucht in. Kortom een raar maar leuk volk en als ik klaar ben met mijn school en studie ga ik zeker een keer naar Japan.

Reisschema van reis 2
Volgende keer ga ik het over een paar van die Japanse trekjes hebben. Namelijk over
    - Anime
    - Klederdracht
    - Aparte Nintendo games

Nou dat was het eerste deel van Japan Tours ik hoop dat jullie het leuk vonden ik vond het in ieder geval een erg leuk column om te schrijven.
"This was your captain speaking, we hope that you'll be joining us on our trip month and that you enjoyed the ride. See you later!"

 Japan Tours 1


 Zelda 2D VS. 3D