Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

  Home
  Nieuws
  Reviews
  Previews
  Features
  Columns
  Hardware
  Releaselijst
  Forum
  Contact
  Links
 
Hardcore Gamer???


"Happy Hardcore!!!"

Kijk vandaag de dag op een forum en je loopt geheid tegen een topic aan met de naam "Hardcore of Casual Gamer?". Iedereen smijt met het begrip rond. Maar als je aan iemand vraagt wat houd het in als je een Hardcore Gamer bent, dan zijn er maar weinig mensen die er een duidelijke definitie van kunnen geven. Dus stel ik mezelf de vraag wat is een Hardcore gamer? Is dat iemand die alleen games speelt terwijl hij hardcore muziek draait, is het iemand die spellen 100 keer uitspeelt, is het iemand die bij de harde kern van het gamen blijft, of is het zo'n iemand die de hele dag achter zijn PC zit te counterstriken en de hele wereld bij elkaar schreeuwt als hij door zijn hoofd geschoten word door een tegenstander die misschien aan de andere kant van de wereld woont?

Is dat iemand die alleen games speelt terwijl hij hardcore muziek draait?
Ik denk dat het wel duidelijk is dat dit echt een definitie is die wel heel vergezocht is. Ja, je zou het natuurlijk zo kunnen zien maar ik denk niet dat dit echt een definitie is die juist is dus deze valt af.

Is het iemand die spellen 100 keer uitspeelt?
Veel gamers zeggen dat je een hardcore gamer bent als je een spel vaker uitspeelt of als je het spel pas uitspeelt als je alles gehaald hebt. Dit doe je om gewoon het beste uit het spel te halen. Ik denk dat je dit zeker als een deel van de definitie kan beschouwen. Maar dan heb je denk ik nog niet alles. Maar tot nu toe zal je dit dan onder het begrip Hardcore Gamer in het woordenboek vinden. Een gamer die een spel zo speelt dat hij alles eruit haalt wat er in zit.

Codemaster Campzone in Biddinghuizen, Hardcore gamers?

Is het iemand die bij de harde kern van het gamen blijft?
Toch denk ik dat dit nog de beste definitie is. Een hardcore gamer is iemand die bij de harde kern van het gamen blijft. Hardcore betekend toch zeker harde kern. Maar wat is de harde kern van het gamen dan? Ik denk dat de harde kern van het gamen is dat je plezier hebt en dat je daarom de console koopt die bij je past. Liever kleurrijke Nintendo games speelt. Dat je daarom liever de hele dag achter je PC Counterstrike speelt. Of dat je het meeste plezier hebt als je ook dvd's op je console af kan spelen. Kortom de harde kern van het gamen is plezier hebben games zijn tenslotte gemaakt voor entertainment, dus iedereen die games speelt zou een hardcore gamer kunnen zijn want ze doen het voor hun plezier.

Hardcore gamer een begrip?
Nee het is geen begrip dat blijkt wel uit mijn column. Want als je echt een Harde Kern gamer bent dan game je voor je plezier en dan is iedereen dus eigenlijk een hardcore gamer. Dan kan je het hardcore dus weglaten want dan is iedereen eigenlijk weer gewoon gamer. Dus Hardcore Gamer is gewoon een vaag begrip dat in mijn ogen nergens op slaat.

 Japan Tours 1


 Zelda 2D VS. 3D