Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

  Home
  Nieuws
  Reviews
  Previews
  Features
  Columns
  Hardware
  Releaselijst
  Forum
  Contact
  Links
 
Het geld groeit me toch niet op de rug?!


B
oos ben ik. Die verkopers ook van tegenwoordig. Het zijn n stel oplichters, dat zijn ze. Ze denken alleen maar aan geld, andere zaken zijn voor hen onbelangrijk. Neem nou n nieuwe Metroid game. Kijk, mama, daar heb de nieuwste Metroid, weet je wel? De vorige had ik ook, die heb ik heel lang gespeeld, ik ben al n tijdje voor deze game aan het sparen. Moeder bekijkt het prijskaartje en krijgt bijna n hartaanval. Lieve Jonathan, geef je je geld niet liever ergens anders aan uit, ik vind 60 euro toch wel heel veel hoor! En dan zit je met n krijsend kind opgescheept.

De gemiddelde prijs van n nieuwe game is rond de 60 euro, omgerekend naar Nederlandse Guldens: 132.. De komst van de euro heeft alles benvloedt, het was vroeger (Lees = zon 4 a 5 jaar geleden..) nog te gek dat je zoveel (Als kind) aan iets besteedde.. Toen was alles nog goedkoop, dat moest ook wel met je lage zakgeld.. Toen was het nieuwste spel niet duurder dan 50 gulden, tegenwoordig bijna verdriedubbelt!

De ontwikkelaars van games maken steeds betere en mooiere spellen. Logisch dat dit geld kost. Waar komt dit vandaan? Juist, uit de zakken van de jeugd. Want die betalen wel en zolang er maar genoeg geld binnenkomt klaagt men niet. Soms leveren de ontwikkelaars wanproducten af, als voorbeeld neem ik de GBA game Van Helsing.. Dit afschuwelijke spel, met ondermaatse graphics en muziek die tot zelfmoordpogingen neigt, heeft n goede naam, dus denken fans van de serie dat ie goed is, ondanks alle kritiek. Want dat wordt natuurlijk belooft, welke ontwikkelaar gaat nu kritiek op zn eigen games leveren? Op de achterkant van het doosje staat het allemaal zo mooi beschreven, maar als je eenmaal het spel in je handheld hebt gestoken, denk je bij jezelf: He verdomme, heb ik hier nu voor gespaard..

Door: Lars

 Japan Tours 1


 Zelda 2D VS. 3D