Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

  
 

Golden Sun Double Review

Graphics                                                                                                                                                                       

 

     

                Golden Sun                                                           Golden Sun: The Lost Age

Hier boven staan twee screenshots van de twee games zoals je ziet zit er weinig verschil in de graphics. De graphics verschillen dus weinig maar zijn van hoog nivea de dorpjes waar je langs komt zien er gelikt en gedetailleerd uit net zo als de personages die je tegen komt. Details als waaiende bomen en schaduwen zijn netjes gedaan. Maar de graphische kracht van de game komt nog het best naar voren in de gevechten spectaculaire lichteffecten en ontploffingen zijn normaal in deze game en zien er erg mooi uit. Het enige minpunt is de wereldkaart waar je over heen loopt deze is niet super gedetailleerd en is erg grof. Voor de rest is het top.                                       Kortom als je voor de graphics gaat bij een spel moet je dit spel zeker hebben want de graphics zijn echt top.

Geluid                                                                                                                                      Het geluid in dit spel zet past geweldig bij de sfeer die het spel uitstraalt. Het is een episch spel en daar hoort ook epische muziek bij het spel word begeleid door mooie orkestmuziek die een perfecte sfeer neerzet. Iedere stad, kerker word begeleid door een eigen deuntje. Ook voor de gevechten is er speciale muziek die als van personage wisselt ook veranderd om eentonigheid te vermeiden, dit geld echter alleen voor deel 2 waar je 8 personages kan besturen. Bij deel 1 zul je het dus gewoon met één gevechtsmuziekje moeten doen.                                                                                         Het komt er dus op neer dat de muziek in Golden Sun en Golden Sun: The Lost Age goed uitgewerkt is en prettig is om aan te horen. Met het geluid in deze spellen is er dus niks mis.

Gameplay                                                                                                                                 In dit deel van de review zal ik de 2 delen afzonderlijk beoordelen omdat de gameplay wel een beetje verschilt.                                                                                                 Golden Sun                                                                                                                            De gameplay in Golden Sun hanteert een RPG systeem. Je krijgt dus een aantal personages toegewezen en deze gaan door middel van gevechten levels omhoog en worden sterker. Het spel speelt zich af in één grote wereld waarin je in kerkers puzzels op moet lossen. Maar een RPG draait vooral om praten met personages en vechten met monsters en natuurlijk is een goed verhaal een vereiste maar daaraan voldoet Golden Sun wel. Het gevecht systeem is origineel uitgewerkt je hebt 5 commando’s attack, defend, psynergy, djinni en summon (de laatste komt pas vrij als je een djinni gebruikt. Ik zal de commando’s even uitleggen. Als je attack gebruikt val je gewoon aan met je wapen, e hebt 4 personen in je team dus je kan 4 keer per beurt aanvallen. Als je defend gebruikt verdedigt je personage zich en word de schade die je vijand je aandoet minder en verlies je minder HP (Health Points). Psynergy is een soort magie die je personages bezitten. Hoe hoger je level hoe meer psynergy aanvallen je krijgt deze aanvallen kosten PP (Psynergy Points) sommige psynergy kan je ook buiten een gevecht gebruiken om puzzels op te lossen. Het interessantste zijn de Djinni en de Summons.

               

Vuur Djinn           Wind Djinn             Water Djinn        Aarde Djinn

                                                                                      Een Summon   

Djinni zijn magische wezentjes die ieder een element vertegenwoordigen namelijk vuur, wind, water en aarde. Als je deze wezentjes oproept dan kan je een krachtige aanval gebruiken. Als dit gedaan is staat je djinn standby en kan deze een krachtige summon uitvoeren die nog sterker is. Hoe meer djinni er standby staan hoe krachtiger de summon is.                                                                                                                          Zoals je wel kan lezen is de gameplay in Golden Sun heel erg fijn uitgewerkt en heeft het een goed uitgebreid gevechtssysteem, het enige nadeel van dit systeem is dat als je een personage aan laat vallen en een andere personage die vijand al verslagen heeft je personage niet een andere vijand aan zal vallen maar in de verdediging zal gaan.                                                                                                                                Golden Sun: The Lost Age                                                                                           Golden Sun: The Lost Age werkt precies hetzelfde als deel 1 het enige dat toegevoegd is zijn de combo tablets. Met combo tablets kan je djinni van verschillende soorten met elkaar mengen om ervoor te zorgen dat als ze satndby staan er nog sterkere summons uitgevoerd kunnen worden. Dit is een leuke toevoeging die wel wat toevoegt aan de gameplay van deel 2. Een minpunt is dat het mankement in het gevechtssysteem niet verholpen is. In deel 2 gaat het verhaal verder waar het in deel 1 eindigde dit is een goede rede om deel 2 te kopen als je deel 1 uitgespeeld hebt omdat je gewoon moet weten hoe het afloopt.                                                                                                       Verder werkt de besturing in beide games ook goed dus van kramp in je vingers zul je geen last krijgen, hooguit omdat je te lang achter dit spel gezeten hebt omdat het zo geweldig verslavend is.Kortom de gameplay is in een woord fantastisch.

Overall                                                                                                                                   Het komt er dus op neer dat Golden Sun en Golden Sun: The Lost Age twee zeer geslaagde spellen zijn. Camelot heeft goed werk geleverd. Toen deel 1 op de markt kwam stelde de game nog weinig voor maar als snel werd het spel bekend en kreeg het de roem die het verdiende. Het einde van Golden Sun was schokkend  “To Be Continued…” maar ook leuk om te lezen aangezien dit al een bevestiging was van deel 2 een spel dat net zo’n hit zou worden. Kortom als je deze spellen nog niet hebt zou ik ze zeker kopen want het zijn 2 geweldige spellen met een lange speeltijd en er valt een hoop in te ontdekken. Daarom kopen dat spel want wie zegt er nou nee tegen een spel met zulke graphics, zo’n verhaal en fantastische gameplay, dit spel is duidelijk een aanrader.  

Door: Sol Fighter

 

9,5

9,4

9,6

9,5

Home