Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

  
 

Golden Sun Double Review

                 

Van stille hit naar RPG Hype

Een paar maanden na de launch van de GameBoy Advance kwam de rpg Golden Sun uit. In het begin was het spel nog niet bepaald bekend maar al snel kreeg het spel bekendheid het werd al snel de beste RPG voor de GameBoy Advance genoemd. De game sleepte ook al snel prijzen in de wacht zoals de PU beste GameBoy Advance game. Het spel werd een ware hype een must voor de RPG liefhebber. Het spel werd zo gewild door de goed uitgevoerde gameplay en andere elementen, maar hierover lees je later in de review mijn oordeel. De hype stopte niet maar werd erger toen mensen het spel uitspeelde en er na de credits “To Be Continued” stond een hint naar het 2e deel dat in september 2003 uitkwam. Ook dit spel werd een grote hit veel fans van de serie hadden er lang reikhalzend naar uitgekeken. In deze review geef ik mijn mening over deze twee geweldige RPG titels Golden Sun en Golden Sun: The Lost Age.

Elementen en behulpzame wezentjes                                                                     Golden Sun vertelt het verhaal van een groep vrienden Isaac, Jenna en Garet ze wonen in het dorpje Vale waar ze een vreedzaam leven lijden. Op een dag als het vreselijk stormt, valt er een gigantisch rotsblok van de berg Aleph waar het Sol Sanctum ligt af. De ouders en Felix de broer van Jenna en de vader van Isaac, Kyle komen om. Als Isaac hulp gaat halen komt hij twee mysterieuze figuren tegen Garet is hem achterna gekomen Isaac en Garet worden aangevallen en de mysterieuze figuren verdwijnen. Op een dag drie jaar later als Isaac het dak van zijn huis aan het repareren is komen Jenna en Garet hem op halen en gaan ze met de elementen expert de oude Kraden naar de tempel Sol Sanctum. Hier gaan ze onderzoek doen na de 4 elementen vuur, water, aarde en wind. Er gaat namelijk een gerucht dat er vier elementale sterren die de bouwstenen van de wereld van Weyard zijn diep in de tempel liggen en onze helden zijn wel benieuwd of dat waar is. Jenna en Kraden worden door de twee mysterieuze personen en een derde handlanger ontvoerd. Isaac en Garet zetten dapper de achtervolging op de bad guys in om hun vrienden te redden en natuurlijk ook om de wereld te redden.

Als deel 1 eindigt in een gevecht gaat deel 2 verder na dat gevecht met Jenna en de mysterieuze handlanger van de twee bad guys die het gevecht niet overleeft hebben. De rest van het verhaal zul je zelf moeten ontrafelen.

 

9,5

9,4

9,6

9,5

Volgende