Rengöring Av NES connector!

 

På denna lilla fula sida visar jag med ord och bilder hur man enkelt rengör sitt NES.

 

Först har vi ett helt vanligt slitet NES och en skruvmejsel.Lägg det upp och ner och skruva!Botten borta.Efter att ha avlägsnat lite skräp, ser vi detta. Det är kretskortet vi vill åt!Diskhon fylld med varmt vatten och diskmedel.Bäst att bära dit kretskortet med den smutsiga kontakten.Ner i vattnet med den.Bäst att lägga kretskortet på kanten så det inte blir blött.

Oj! Det var inte meningen ;)Diskar kontakten.Lika bra att rengöra kortet också.Sedan måste det sköljas noga.Men hur torkar man det? Ok nu har jag det.Lagom värme.In i ugnen och griljera ca 5 min, sedan stänger jag av ugnen och låter det ligga kvar i ca 15 min.Ren och torr ;)Montera det och hämta ett spel i källaren. Detta blir spännande.Ja se det funkar, måste ha gjort något på rätt sätt. Fantastiskt. 

Nu har jag ett helt perfekt fungerande NES.

Tyvärr är mina kassetter fortfarande smutsiga. Guide hur man rengör dem. Kasset

 

Naturligtvis vet jag vad jag gör, därför fungerar det fortfarande. Jag lovar att det inte är det minsta skadligt för spelet.

Men skall ni själva rengöra era spel får ni göra det på egen risk. Jag ersätter inga skador som uppkommer för att ni följt denna guide.