Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!
« June 2006 »
S M T W T F S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Entries by Topic
All topics  «
minyak kelapa dara
Thursday, 29 June 2006

MINYAK KELAPA DARAPENGERTIAN MINYAK KELAPA DARA

Minyak Kelapa Dara diproses tanpa menggunakan zat kimia yang boleh merosakkan struktur asal minyak kelapa. Minyak Kelapa Dara selamat dimakan bahkan telah tercatat dalam Generally Regarded As Safe (GRAS) yang dikeluarkan oleh USFDA.

MINYAK KELAPA DARA CLEOPATRA

Virgin Coconut Oil (VCO) atau Minyak Kelapa Dara Cleopatra diproses dari kelapa pulau yang segar dan terpilih. Dihasilkan dengan Bio-Teknologi dan tidak menggunakan bahan kimia. Setiap titis Minyak Kelapa Dara Cleopatra disaring secara teliti sehingga menghasilkan sejenis minyak yang bermutu, bersih dan jernih serta mempunyai aroma kelapa asli. Minyak Kelapa Dara Cleopatra mempunyai pelbagai kegunaan, merupakan warisan tradisional yang berkhasiat untuk menyembuhkan berbagai penyakit dan dapat meningkatkan kesihatan anda. Minyak Cleopatra tanpa bahan pemgawet, tanpa bahan tiruan dan 100% minyak kelapa asli. Boleh diminum untuk meningkatkan kesihatan dan juga digunakan untuk keperluaran luaran

MENYIMPAN SERIBU MISTERI

Minyak Kelapa Dara merupakan penemuan alaf baru yang dapat mengungkap rahsia alam tentang pokok kelapa yang mempunyai bebagai fungsi. Kajian saintifik telah dilakukan oleh saintis Eropah dan Amerika terhadap Minyak Kelapa Dara sejak awal 1930an. Misteri kehebatan Minyak Kelapa Dara semakin terungkap apabila penemuan kajian saintifik tentang Minyak Kelapa Dara yang mempunyai ciri-ciri anti virus, anti bakteria anti oksida yang kuat, miningkatkan metabolisma tubuh dan mempunyai kesamaan kehebatan dengan susu ibu. Bagi penduduk Asia Tenggara dan lepulauan Pasifik, kelapa menjadi sebahagian tradisi dan cara hidup kerana peranannya yang berbagai fungsi dari makanan harian sehingga ke perubatan tradisional.


MINYAK RANPA KOLESTROL

Kenyataan bahawa minyak kelapa mengandungi kolestrol adalah amat tidak benar. Banyak kajian saintifik yang ditulis oleh para saintis pada masa kini menyangkal tuduhan tersebut. Tuduhan ini telah dibuat oleh pihak pihak tertentu di Amerika Syarikat selepas Perang Dunia Ke-II dengan tujuan sebagai muslihat perniagaan untuk menjatihkan nama minyak kelapa dan minyak tropika yang lain. Penelitian yang mereka buat menunjukkan bahawa minyak kelapa menambahkan kolestrol dalam darah dengan menggunakan minyak kelapa yang telah dihidrojenkan. Sebenarnya bukan sahaja minyak kelapa, bahkan semua mimyak yang dihidrojenkan akan menambah tahap kolestrol dalam darah, kerana mengandungi asid lemak trans yang terjadi ketika diproses. Munyak Kelapa Dara mempunyai aroma dan rasa yang segar, sedangkan minyak yang diproses mempunyai rasa yang tengik dan pahit. Minyak Kelapa Dara tanpa kolestrol bahkan kajian menunjukkan bahawa kandungan Asid Laurik yang tinggi dalam minyak kelapa sama seperti yang terdapat dalam susu ibu. Asid Laurik ini berfungsi untuk melawan virus, bakteria dan lain-lain pathogen disamping dapat meningkatkan daya ketahanan badan.

MAKANAN SEMULAJADI

Minyak Kelapa Dara adalah makanan semulajadi pelbagai fungsi yang sesuai untuk kegunaan seisi keluarga. Boleh digunakan dalam makanan harian, untuk kecantikan serta mengatur kesihatan secara unum

Memudahkan Proses Ibu Bersalin

Minyak Kelapa Dara boleh digunakan oleh wanita yang sedang hamil, terutama yang hampir cukup bulan. Fungsi minyak ini dapat meningkatkan metabolisma, memudahkan proses bersalin, mengurangkan jangkitan kuman disamping membersih dan menghaluskan kulit ibu dan anak. Minyak Kelapa Dara sangat stabil dan tidak mudah beroksidasi dengan zat lain serta dapat mengelakkan dari hilangnya vitamin A, C dan E yang dapat membantu menguatkan daya ketahanan badan. Kandungan tokofero (vitamin E) dalam Minyak Kelapa Dara (40mg/kg) menjadikannya satu bahan yang sangat baik untuk melembapkan dan menyegarkan kulit.Mengurangi Risiko Kanser

Minyak Kelapa Dara mengandungi Medium Chain Triglyseride (MCT) yang hampir sama dengan lemak yang terdapat dalam susu ibu. MCT mempunyai kesan nutrien yang sama dengan susu ib. Medium Chain Triglyseride inilah yang menjadikan Minyak Kelapa Dara dapat mengatasi dan mencegah kanser. Anti mikro-organisma MCT dalam Minyak Kelapa Dara dapat membantu tubuh menghapuskan bakteria penyebab penyakit. Medium Chain Triglyseride mengambil alih tugas untuk mematikan mikro-organisma. Dengan berkurangnya jumlah bakteria yang mengganggu dalam tubuh, sel-sel darah putih akan bebas mencari dan menghancurkan sel-sel kanser. Selain itu MCT mempunyai pengaruh anti-oksidan yang mencegah radikal bebas dan memberikan perlindungan.

CARA MENGGUNAKAN MINYAK KELAPA DARA

Dengan dicampurkan dalam makanan sebagai penyedap rasa.
Sebagai salad dressing dimasukkan kedalam sayuran.
Dicampurkan ke dalam minuman.
Dimakan begitu sahaja dari dua hingga empat sudu makan sehari.
Kegunaan luar, disapu pada bahagian yang sakit.

KHASIAT MINYAK KELAPA DARA CLEOPATRA

Minyak Kelapa Dara mempunyai khasiat yang dapat membantu mencegah, mengendalikan dam mengatasi berbagai masalah kesihatan antaranya:

Mengurangkan risiko diserang atheroclerosis dan sakit jantung.
Membantu mengendalikan penyakit Diabetes (kencing manis).
Membantu mencegah Osteoperosis.
Memberi sumber tenaga yang cepat.
Menguatkan sistem daya ketahanan badan.
Mengurangkan Gaut dan Stroke.
Menurangkan risiko penyakit hempedu, hati dan radang paru-paru.
Menstabilkan kadar kolestrol dan kadar gula dalam darah.
Membantu menguangkan berat badan.
Membentuk berat badan yang ideal.
Mencegah terjadinya pembekuan darah.
Meningkatkan kesihatan Thyroid.
Mencegah dari serangan bakteria dan kulat.
Memperbaiki pencernaan dan penyerapan bahan gizi.
Mengurangkan risiko demam, batuk, selesema dan asma.
Menyembuhkan tisu dan kulit yang tercedera atau terluka.
Menyihatkan kulit kepala dan menjadikan rambut sihat dan berkilat.
Membantu menjaga meningkatkan kesihatan thyroid.
Mencegah dari serangan bakteria dan kulat.
Memperbaiki pencernaan dan penyerapan bahan gizi.
Mengurangkan risiko demam, batuk, selesema dan asma.
Menyembuhkan tisu dan kulit yang tercedera atau terluka.
Menyihatkan kulit kepala dan menjadikan rambut sihat dan berkilat.
Membantu menjaga kulit agar tetap lembut dan halus.
kulit agar tetap lembut berfungsi sebagai anti-oksidan.
Membantu melambatkan proses penuaan dan kedutan kulit.
Mengubati sakit gigi dan sengatan serangga.
Meningkatkan kemesraan hubungan suami isteri (Cleopatra Gold).SIAPA YANG SESUAI MENIKMATI MINYAK KELAPA DARA

Minyak Kelapa Dara sangat sesuai untuk dimakan oleh ibu-ibu hamil, bayi yang baru dilahirkan, kanak-kanak, remaja, dewasa serta warga tua. Bahkan Minyak Kelapa Dara ini sesuai dimakan oleh orang-orang yang sihat dan juga mereka yang mengalami masalah kesihatan.

VCO DIAKUI OLEH SAINTIS BERTARAF ANTARABANGSA


“Minyak Kelapa Dara adalah minyak yang paling menyihatkan di muka bumi.”
Dr Bruse Fife, Dr Naturopati USA

“Penduduk kepulauan Pasifik mempunyai kesihatan yang menakjubkan disebabkan onsumi harian mereka menggunakan Minyak Kelapa Dara.”
Dr Weston A Price, Pengkaji dan Pakar Pmakanan USA

“Minyak Kelapa Dara mampu membantu menurunkan berat badan.”
Dr Raymind Peat, University Origon USA

“Minyak Kelapa Dara adalah makanan yang berfungsi memberikan berbagai khasiat kesihatan.”
Dr Mary Enig,University Maryland USA

“Minyak Kelapa Dara mempunyai sifat-sifat anti virus, bakteria, kulat dat parasit yang bersifat semulajadi yang dapat membantu mencegah berbagai penyakit.”
Dr John J Kabara, University M
NIKMATI KEHEBATAN
MINYAK KELAPA DARA
CLEOPATRA


Mrningkatkan Daya Ketahanan Tubuh

Pengurangan Berat Badan

Menambah Kecantikan Kulit

Anti Virus, Anti Bakteria Dan Anti Kulat
Membantu Mencegah Berbagai Penyakit

Tanpa Kolestrol Dan Tanpa Bahan Kimia

Mengandungi Asid Laurik Yang Sama
Khasiatnya Dengan Susu Ibu

Menyembuhkan Kulit Yang Cedera

Melambatkan Proses Penuaan (Awet Muda)


Cleopatra VCO
Boleh didapati dengan menghubungi:

Sapiee Hussain
E-mel: syf6771@yahoo.com.my
Telefon Bimbit: +60192343485


Harga: RM35.00 sebotolPosted by funky/cleopatra at 11:25 PM
Post Comment | Permalink | Share This Post

View Latest Entries