Sometimes the past is the future!

Gasoline, jukeboxes, cars, cashbox and...UITLAAT!
Links

HOME1

THE BAND:BOTTLE UP & GO

Radio

Sometimes the past is the future!

Wasn't it worth it?

The start of modern America
Old gasoline pump.

When a car was still something specialThe jukebox will never die.
So won't oldies but goodies!
What was happening in 1958?
February 19: The ABC network premieres the live broadcast The Dick Clark Saturday Night Show, a weekly half-hour featuring the top performers lip-synching their hits.
March 24: Elvis Presley reports to the draft board in Memphis.
Ray Conniff’s album ’S Awful Nice (CS 8001) is the first stereo album released.
John Lennon, Paul McCartney and George Harrison begin playing together as The Quarrymen in Liverpool, England.


Or people over here just listened to UITLAAT!

De Gouden Van Gelder Microfoon Alternatieve Radioprijs voor Creatieve Radiocollega's 2001

Deze prijs voor radiomakers wordt elk jaar in juni door mij persoonlijk uitgereikt aan Nederlandse radiomensen die bewezen hebben op een originele manier radioprogramma's dan wel -items te hebben vervaardigd. Het gaat hierbij zowel om vorm als om inhoud. Gelet wordt op of men iets te vertellen heeft en hoe men zulks vormgeeft. Gelet wordt niet, dat in tegenstelling tot wat gebruikelijk is geworden bij de bestaande culturele prijzen, op het aantal luisteraars. Hierdoor zal deze "Gouden Van Gelder Microfoon" voorop lopen op cultureel gebied, mits ik goede keuzes maak. Want de jury, dat ben ik. het mag aanmatigend zijn, maar het is tenminste eerlijk. De prijs bestaat dan ook uit een fles eerlijke Tequila Goldlabel. (Geen sponsor, ik word er niet door betaald, maar gewoon omdat ik die lekker vind, en ik hoop velen met mij). Hoewel dit allemaal natuurlijk een grap is, is dit grapje wel degelijk serieus bedoeld.
De eerste die deze nu reeds prestigieuze prijs krijgt overhandigd is Anton Kothuis. Anton Kothuis krijgt de prijs vanwege zijn hele oeuvre. Op het ogenblik maakt hij radiospotjes, ook wel "cartoons" genoemd voor VPRO-vrijdag. Deze getuigen van zoveel fantasie en vakmanschap dat hij zijn gelijke niet heeft in radioland. Voor zover door mij kon worden nagegaan (en ik luister dag en nacht naar de radio) heeft hij de vorm als eerste bedacht. In het buitenland zijn er mensen geweest die verwante vormen hanteerden (b.v. de Engelse Kenny Everett, maar die was, als voorloper van de monty python humor, altijd meer gericht op het scoren van de lach). In de 60-er jaren begon Anton bij het VARA-radioprogramma "Uitlaat", destijds geproduceerd door Wim de Bie. daarna maakte hij "Ikke". Ook is hij bekend geworden als filmmaker, maar dit werd voor deze prijs buiten beschouwing gelaten. Bij gebrek aan verder talent is de prijs meteen gestopt.(Wim de Bie heeft al prijzen genoeg nietwaar?)

Paul van Gelder Radiomaker sinds 1960, Nacht d.j. VARA-radio 1 en 2 sinds 1991