Enskede IK p87

Lag 3 Sanktan 2003

Saltsjöbadens IF - Enskede IK 3 4-1 (2-0)

Katastroffffffff match. Eller domaren vann matchen åt saltsjöbaden som skämde ut sig efter matchen genom att ej tacka med vissa spelare sånt är pinsamt väx upp. Det började rätt bra med tifo och allt. Vi hade lite tryck utan att skapa den riktigt heta chansen. Svante sköt ett tungt skott som målvakten hade stora problem med. Våran överlägset bästa spelare under hösten Niklas fick gå av redan efter 4 minuter med ett skadat knä. 1 och 2 noll kommer väldigt lätt från kanterna det märktes att vi saknade Niklas på backen. På 5 minuter i andra halvlek dödar domaren matchen genom att visa ut två spelare i vårat lag helt felaktigt. Medans saltis spelarna gör som dom vill. Har inte sett något lag filma så mycket som dom. 3-0 kommer efter några minuter. Sen händer något konstigt för även om vi är två spelare mindre tar vi över matchen och lyckas reducera till 3-1 genom Sina som äntligen får göra mål. Resten är en ren transports sträcka där dom gör 4-1 i slut sekunderna.

Enskede IK 3 - Boo FF 4-0 (2-0)

Repris på föra matchen. Matchen blev en rätt underhållande match där vi missar alldeles för mycket. 1-0 gör Radway i en grötig situation där Sasha frå fram bollen efter en hörna. Efter det målet tar vi över totalt och radar upp chanser. 2-0 gör Hassan som gör sitt första mål i Enskede. I halvtid säger vi att vi ska gå på högre upp i banan och skjuta ordentligare frisparkar. Och redan efter några sekunder dundrar Radway in 3-0. Sen får hela laget självförtroende och börjar dribbla och göra allt mycket snyggt. 4-0 gör Ahemd på en läcker frispark nästan rakt upp i krysset. Nu är det tyvärr redan klart att vi slutar 5:a fast det åtrestår en match.

Enskede IK - Saltsjöbadens IF 1-3 (1-0)

Matchen var flyttat till saltis hemmaplan och det gjorde det svårt för oss eftersom matchen började redan 18.00. Utan mat och sex spelare som kommer en kvart innan matchen börjar så kan man önska bättre förutsättningar. Årets segast match kan jag säga. Trots det gör vi 1-0 när Sasha slår in en boll på pass från Jonathan mycket mer är inte värt att skriva om förstahalvleken. I andra så är vi nära att göra 2-0 men istället gör saltis 1-1 på hörna och sen två till mål. Men vi är inte så ledsna för förlusten. Nästa fredag tar vi revanch med pigga spelare och med mat i magen.

Spårvägens FF 3 - Enskede IK 3 2-2 (1-1)

Årets sämsta match men skönt med 2-2 ändå. Vi spelade inte alls bra idag. Även om vi skapade mängder med chanser utan att sätta dit bollen. Vi borde vunnit med minst ett par mål. Fast med facit i hand så ska vi vara glada att vi lyckas kvittera två gånger om. Det var en mycket stökig match. Mycket tack vare att domaren inte kunde kontrollera spelarna utan han lät spelet gå. Spåret gör 1-0 på en missbedömning av Max. Efter målet trycker vi på och är överlägsna utan att göra mål. Men på ett slumpskott av Danne styrs bollen imål av en spåret spelare. I andrahalvlek spelar vi okej i 10 min och radar upp chanser men istället kontrar spåret och gör 2-1. Nu börjar en stark press av oss utan att ge utdelning. Vi spelar slarvigt och stressat. Men med 4 minuter kvar av matchen lyckas Radway göra 2-2 på en retur av Sinas skott som tog i stolpen. Fast även den gången fick vi mycket hjälp av spårets målvakt som tappar in bollen. Ny match på torsdag på gräs mot saltis.

Boo FF - Enskede IK 3 0-4 (0-2)

Vi vinner mycket rättvist och gjorde en mycket bra insats. Vi börjar lite trevande men ökar tempot och spelar ut boo under långa stunder. Bergen sliter sig loss och gör 0-1 och john skjuter med ett kanon skott 0-2. Sen så blir Radway utvisad helt rätt om jag ska vara ärlig fast då borde boo också fått några utvisningar. Dom spelade riktigt fult. Så vi får avsluta matchen med 10 spelare från den 28 minuten. Men det märks inte. I andra så spelar vi lika bra. Och John rullar in 0-3 som var matchens anfall där bollen gick på ett tillslag. 0-4 gör sasha i sin första match i Enskede grattis till det. Ny match imorgon i derbyt mot Spåret vi har revanch att kräva och det ordentligt. Jag kommer vara laddad hoppas ni är det. Ses imorgon 09.00 på skarpnäcksfältet.

Enskede IK - Järla IF FK 5-4 (2-1)

En varm match där vi återigen vann över järla utan att övertyga. Vi spelade inte alls bra i början men det gjorde inte järla heller. Vi göra 1-0 genom Gurra som förutom målet sprang offside ca 20 gånger. Järla lyckas kvittera på ett turligt skott. Innan Johannes säkert slår in 2-1 på straff i sista sekunden av förstahalvleken. Andrahalvlek börjar vi rätt bra och gör 3-1 genom Gurra igen. Sen tappar vi allt och Järla lyckas både reducera och kvittera. Men i slutet avgör vi matchen sedan Svante gjort 4-3 snyggt framspelad av Sina och Gurra gjort sitt tredje mål till 5-3 så spelar det mindre roll att järla gör 5-4 i sista sekunden. Vinst var det som var viktigt idag.

Enskede IK - Mälarhöjdens IK 0-4 (0-0)

En riktig kamp var det. Efter en jämn halvlek men ändå klart på + till oss. Så lyckas mälarhöjden göra det viktiga 0-1 målet på en kontring. Och efter 0-2 så orkade spelarna inte resa sig. Totalt sett var väll ett oavgjort resultat rättvist så siffrorna är rätt missvisande. Micke hade en nick i ribban vid ställningen 0-1. Men vi tar nya tag mot järla.

Älta IF 2 - Enskede IK 3 3-3 (1-1)

Tråkigt att tappa poäng =( som vanligt när vi möter älta börjar vi matchen dåligt. Älta trycker på och vi faller tillbaka. På en kontring gör vi 0-1 när Svante slår en helt underbar passning som bara han kan slå till Ahmed som säkert placerar in bollen. Efter det så fortsätter älta trycka på och 1-1 kommer efter en retur som max inte lyckas boxa bort helt. Tyvärr var både planen och bollarna värdelösa och vårt fina spel från dom två tidigare matcherna borta. Till andra så bytte vi boll och det lönades sig på direkten efer 2 min gjorde Ahmed sitt andra mål till 1-2. Och vi tog över lite nu. Därför kommer 2-2 och 3-2 lite som en chock. 2-2 gör dom på en av många tveckasmt dömda frisparkar. Domaren missade mycket och dömde för mycket för älta tyckte alla. Sen skämde älta föräldrarna ut sig genom att klappa händerna när vi misslyckades med en frispark riktigt osportsligt. Efter deras lednings mål var det bara ett lag på plan. Vi dominerade totalt utan att få bollen imål. Men med 8 minuter kvar skjuter Ahmed sitt tredje mål för dagen som betyder 3-3. När vi i slut sekunderna ska göra 3-4 blåser domaren av matchen precis när Johannes ska lägga in bollen. Men men 3-3 blev det men det känns tungt att tappa ledningen två gånger. Fast det var riktigt fult spel från älta och publiken. Nu laddar vi om mot serieledarna på tisdag på hemmaplan.

Enskede IK 3 - Örby IS 3-2 (2-1)

Så ruskigt skönt men så onödigt spännande det blev. Fast vi hade ju en Alexander för mycket för Örby =) Vi gjorde årets kämparinnstats. På morgonen vann 1:an med 1-0 mot Haningealliansen med 11 spelare. Nu var det vår tur att vinna med 13 spelare varav 3 var sjuka och ned tvingade för att vi skulle få starta matchen. Med 2 debutanter så lyckades vi slå Örby tyvärr utan Carl Michael i laget. Vi började klart bäst och på ett mycket fint anfall smörpassade Sina fram bollen till Bergen som lätt gjorde 1-0. Halvleken var jämn men efter ett nytt fint anfall spelade Bergen in bollen till en fristående Radway som dunkande upp bollen i nättaket via ribban. På en kontring gjorde Örby 2-1. I andrahalvlek så gjorde vi snabbt 3-1 genom Radway som fick spela forward i 10 min. Efter 17 min blev vi 12 spelare då Bergen var tvungen att gå och en av våra klart bästa spelare för dagen försvann det märktes. Men vi skapade mängder av chanser utan att avgöra istället kontrar örby in 3-2 med sju minuter kvar. I slutet är det jämt örby krigar för en kvittering men kommer aldrig riktigt nära. Vi hade ett mycket bra försvar. Matchen slutar 3-2 och det var otroligt skönt med en seger. Roligt att se spelarna så glada efter målen dom gjorde. Ny match nästa lördag borta mot Älta glöm ej fråga om skjutsning.

IF Söderkamraterna - Enskede IK 3 1-5 (0-3)

En sömnig match i mycket varmt väder. Vi spelade inte alls speciellt bra slarvade mycket men vann ändå. Vi började med en promenad till zinken och tillbaka eftersom omklädnings rummen var stängda. Så halva uppvärmningstiden gick åt. Tyvärr var även zinkens omklädningsrum stängda så det blev skogen. När väl matchen kom igång spelade vi slarvigt som om alla spelare somnat vid 3 tiden dagen innan. Men vi hade ett stortspelövertag och efter många missade chanser satte äntligen Adde 0-1 och lite senare 0-2 två riktigt fina mål. Precis innan paus gjorde Ali 0-3. Andrahalvlek han knappt börja innan 0-4 kom genom Ahmed. Sen var det som om spelarna slutade spela. Matchen dog. Spelare kom och bytte p.g.a. värmen. i slutet kom 0-5 genom Alexander Radway. Tyvärr fick inte Max hålla nollan utan 1-5 kom på två minuters övertid då domaren trodde vi spelade 2x45. Men 3 poäng är lite roligt i alla fall. Ny match på lördag hemma mot Örby

Enskede IK 3 - IFK Aspudden 2 0-2 (0-1)

En mycket jämn match som vanns av aspudden. Inget gick våran väg idag. Det var ribba, stolpe ut. Vi hade 2 ribbor och en stolpe. Vi spelade rätt bra men aspuddens målvakt var lysande. Och tyvärr åter igen förlust mot dom. Men vi kommer igen efter sommaren.

Järla IF FK - Enskede IK 3 2-6 (0-2)

En lagseger kan man säga. Vi eller vi och vi ska jag vara ärlig vet jag inte hur 0-1 målet gick till. Det var Lunda som stressade deras målvakt redan efter 10 sekunder och målvakten bara gav bollen till Lunda som enkelt gjorde mål efter ca 15 sekunder. Annars dominerade Järla den första halvleken men i en kontring skapade vi en hörna som efter ett tag slutade med att vi fick en straff som Johannes fint slog in. I halvtid pratade vi mycket om att vi stod för långt ifrån deras spelar och skulle ändra på det. Men tyvärr gick det inte så bra utan Järla kunde både reducera och kvittera. Efter det svängde matchen totalt. Vi började spela bollen och skapade några hörnor som tillslut Radway nickade in. 2-4 målet var matchens finaste då Radway snurrade friskt på sin kant och fick till ett perfekt inlägg som Alexander.B mötte på volley och fint la in bollen. 2-5 gjorde Ahmed på straff och 2-6 Radway på vilja. Men man ska ändå säga att Järla var minst lika bra och att Max i målet höll kvar oss länge. Nästa match är den 15 juni då vi ska ha revansch mot Aspudden./Ubbe

Enskede IK - IF Söderkamraterna 2-1 (1-0)

Jaaa va ska man säga. Äntligen seger undrar om det verkligen är rätt ord. Vi spelade inte speciellt bra missade massor och hade stora problem att hålla ihop lagdelarna. Men vi spelade för varandra och vann klart rättvist. 1-0 gjorde Jonas efter ca 30 minuter. Innan dess hade vi haft en stor enskede dominans. I andrahalvlek gjorde Jonas även 2-0 och det punkterade matchen sen var det mest väntan på slutsignalen. Söderkamraterna reducerade med 20 sekunder kvar. Men vi måste skärpa oss till matchen mot Järla på onsdag./Ubbe

IFK Aspudden 2 - Enskede IK 3 4-3 (1-1)

Tillbaka på min hatplan.... Där min fotbolls karriär tog slut. Vi började matchen mycket bra och borde gjort mål rätt tidigt då Ali brände några jätte chanser. Istället rullade Gurra lätt in 0-1 efter några minuter sen dog vi. Aspudden tog över helt och kvitterade rättvist. I andrahalvlek så blev spelet lite jämnare men Aspudden hade dom farligaste chanserna och gjorde 2-1 men Ali kvitterade sen han dribblat bort några spelare. Aspudden gjorde 3-2 men Ali kvitterade igen. Sen gjorde tyvärr Aspudden 4-3 och vi orkade inte kvittera igen även om det var nära i slutet. Vi spelar bättre och bättre tyvärr håller det inte en hel match ännu./Ubbe

Örby IS - Enskede IK 3 8-2 (2-1)

Resultatet speglar inte matchen. Vi spelade en helt klart godkänd förstahalvlek då Örby bara hade 3 skott på mål och knappt kom över halvaplan. Sen hade dom flera som var omogna kastade sand osv. Sånt måste domarna ta tag i. Örby gick olyckligtvis upp i en 2-0 ledning innan vi reducerade genom Jonas. Vi kvitterade också men målet blev bortdömt för offside. Men vi var nästan helt överlägsna i förstahalvlek utan att få in bollen. I andrahalvlek så tog Örby över matchen och gjorde några snabba mål sen dog matchen tyvärr. Konstigt att se att vår inställning sjönk så till andrahalvlek. Men siffrorna blev alldeles för stora./Ubbe

Enskede IK 3 - Älta IF 2 3-3 (0-2)

Starkt att hämta upp två underlägen. Matchen började inte bra från vår sida. Utan hamnade i tidigt 0-2 underläge. Men det var ändå inte riktigt rättvist i halvtid. Efter paus spelade vi upp oss och och passade mycket bättre hade en del riktigt fina anfall. 1-2 gör Ahmed på pass från Jonas. Ett mycket fint anfall. 2-2 gör Johannes från 1 meter gick bara inte att missa efter en lite trasslig situation. Tyvärr gär Älta 2-3 efter lite slarv. Men 3-3 kommer rättvist genom Gurra som skjuter ett bra och snabbt skott som målvakten är på men inte orkar tippa över mål. Totalt får vi vara nöjda med 3-3 eftersom vi låg under hela tiden./Ubbe

Mälarhöjdens IK - Enskede IK 3 5-2 (1-1)

Tyvärr tappar vi matchen efter att vi inte har några avbytare för efter 10 min skadar sig Johan.S och får utgå. Mälarhöjden börjar bäst med fint passningsspel. 1-0 kommer vällförtjänt. Sen efter 10 min tar vi över matchen totalt och skapar massor av halvchanser. Och Gurra gör 1-1 på sin egen retur. I andrahalvlek står matchen och väger. Gurra gör även 1-2 efter en fin pass av Alexander.B. Tyvärr så orkar vi inte hålla i matchen utan tappar den och efter Mälarhöjdens kvittering så brister det och tyvärr en förlust. Men vi är på rätt väg.

Enskede IK 3 - Spårvägens FF 3 1-8 (0-2)

Katastrofffff kan man bara säga så dåligt har vi nog inte spelat på flera år. Inställningne var dålig och vi lyckades inte med någonting. Har nog inte blivit så arg någon gång som jag blev under matchen. Men vi tar nya tag mot mälarhöjden./Ubbe