Ez itt Kutchma elnök.

Még régen 1994ben, amikor hatalomra került mint demokrata, tele volt ígéretekkel és tervekkel.

Itt egy kivonat az elnöknek írt levelemből, amit az én, barátaim és szomszédaim nevében írtam November 25-én, 2004 ben.

ELNÖK ÚR,

AMIKOR ELNÖKÜNK LETT, ELHITTÜK ÖNNEK HOGY EGY DEMOKRATA. UTÁNA TÍZ ÉVEN KERESZTÜL CSAK AZT LÁTTUK HOGYAN VÁLTOZTATJA A RUHÁIT, NÖVESZTI A HAJÁT, ÉS CSINÁL A ROKONAIBÓL MILLIÁRDOST. SEMMI JÓT NEM TETT AZ ORSZÁGÉRT, SOSEM TÖRŐDÖTT AZ EMBEREKKEL, CSAK A SAJÁT ZSEBÉVEL.

MOST, MIKOR VÉGRE KAPTUNK LEHETŐSÉGET HOGY LEVÁLTSUK ÖNT ÉS A REZSIMJÉT, ELVESZI A VÁLASZTÁSI LEHETŐSÉGÜNKET. SEMMI SEM TART ÖRÖKKÉ, AHOGY A TÜRELMÜNK SEM, ÉS AZ EGÉSZ VÁROSNAK SEM AZ UTCÁKON. ELNÖK ÚR, ELEGÜNK LETT ÖNBŐL ÉS FELSZÓLÍTJUK HOGY TÁVOZZON. HA NEM AKAR BÉKÉSEN TÁVOZNI, AKKOR OLYAN TÁVOZÁSI LEHETŐSÉGET FOGUNK ÖNNEK BIZTOSÍTANI, MINT A ROMÁN ELNÖKNEK CHAUSHESKUNAK TETTÉK. ATTÓL TARTUNK HOGY ABBAN AZ ESETBEN AZ ÚJ RUHÁJA FÁBÓL FOG KÉSZÜLNI, ÉS NEM LESZNEK BENNE ZSEBEK HOGY MINDAZT BELETEHESSE AMIT ELVETT TŐLÜNK....

... az üzenet többi része különféle lefordíthatatlan hasonlatokat tartalmaz, és nyomdafestéket nem tűrő kifejezéseket.

Az az ember a kormányon lévő, Kutchma elnők. Mindíg el akarta kapni a rendőrség. Először börtönbe jutott rablásért, utána testi sértésért, és tetlegességért... a lista végén áll a saját választási kampányának meghamisítása.

Ő volt Dél-Kelet Ukraina kormányzóa volt. A kormányzóknak akadémiai végzettséggel kell rendelkezdniük. Szóval valahogy szerzett egy teljes professzori diplomát. Hogy is hívtuk őt ?Proffeszor? csak, amiatt hogy a diplomája ellenére a Professzor szót rosszul írja le.

Az elmúlt két évben ő volt az országunk elnöke. El tudom képzelni hogy milyen "akadémiai" tetteket követett el a gazdaságunk és az ekonómiával szemben.

Ez az amit érte tettek a demokratikusség jegyében, megmérgezték dioxinnal.

Az a Demokrácia arca Ukrajnában.

következő oldal