Dit is president Kutschma.

Hij kwam aan de macht in 1994, als een democraat, vol met beloften en met onbedekt hoofd.

Dit is een gedeelte van mijn brief aan de president in naam van mij, mijn vrienden en buren op november 25, 2006.

MENEER DE PRESIDENT,

TOEN U ONZE PRESIDENT WERD, GELOOFDEN WIJ DAT U EEN DEMOCRAAT WAS, NU TIEN JAAR VERDER HEBBEN WE U NIETS ANDERS ZIEN DOEN, DAN UW PAK WISSELEN, HET HAAR LATEN GROEIEN EN UW FAMILIELEDEN MILJOENEN LATEN TOEKOMEN. U DEED NIETS VOOR HET LAND, U GAF NIETS OM DE MENSEN, U VULDE ALLEEN UW ZAKKEN.

NU KREGEN WE DE KANS OM VAN UW REGIME AF TE KOMEN EN NU STEELT UW REGIME ONZE STEMMEN. NIETS IS EEUWIG, ZO IS HET OOK MET ONS GEDULD, VANDAAG IS HET HELE VOLK OP DE STRAAT. MENEER DE PRESIDENT, WE HEBBEN GENOEG VAN U, WE VRAGEN U OM TE GAAN, ALS U NIET OP EEN VREDELIEVENDE MANIER WILT VERTREKKEN, DAN ZORGT HET VOLK ER WEL VOOR DAT U VERTREKT ALS VOORMALIG ROEMEENS PRESIDENT CHAUSHESKU. WE ZIJN BANG, DAT U VOLGENDE PAK, DAN EEN HOUTEN PAK IS ZONDER ZAKKEN DIE U NIET VULLEN MET DATGENE WAT U VAN ONS GESTOLEN HEBT.

...de rest van de brief bevat woorden en uitdrukkingen die niet geschikt zijn voor vertaling.

De regeringsgezinde kandidaat is een man van Kutschma. Hij is veel gezocht door de politie. De eerste keer zat hij in de gevangenis voor beroving daarna voor mishandeling en grof geweld...Aan het einde van zijn dossier staat vervalsing van de verkiezingen.

Hij was gouverneur van een provincie in het zuid oosten van de Oekra´ne. Gouverneurs hebben normaal gesproken een academische opleiding. Op de een of andere manier heeft hij zich een volledige opleiding "geregeld" en is professor. Wij noemen hem de "profesor" omdat hij niet eens in staat is om de titel goed te schrijven.

Hij was onze premier voor twee jaar. Ik weet niet wat deze "acadeem" heeft gedaan voor onze economie.

Dit is wat ze deden met onze democratische kandidaat. Vergiftiging met dioxine.

Dit is het gezicht van onze democratie.

volgende bladzijde