Ellopott választások.

Mint sok polgártársam, A Szavazatomat a Demokrata pártra tettem le. Nem vagyok Politizáló típus, és normál körülmények között nem mentem volna el választani, de ez a pártvezető kivívta a tiszteletemet, amikor bezárta a Csernobili Nukleáris Előművet 2000 ben. Később leváltották, és csatlakozott az ellenzéki oldalhoz.

A másik párt elég kis támogatást élvez mifelénk, még akkor is, ha $800.000.000.00 -t költöttek a választásokra, mégm indíg semmi esély arra hogy ők kerüljenek hatalomra.

Tudtam egy exit poll forrást figyelembevéve és az előválasztásokat, hogy nekünk kéne nyernünk. Azzal az erős hittel mentem aludni, hogy a szavazatom ér valamit és segít eldönteni az országom jövőjét.

Reggel rájöttünk, hogy elvették a választási lehetőségünket. Először életemben elmentem szavazni, és "ellopták" a szavazatomat. Ezt személyes sértésnek vettem. Fogtam a kabátomat és kamerámat, majd kimentem az utcákra.

Amit ott láttam az FORRADALOM volt!!

Igen, egy igazi forradalom ahol az egyetlen erő a tömegben rejlik.

Mióta a Szovjetunió összeomlott, Ukrajna vált a világ egyik legkorruptabb Országává. (Csak Guatemala és Szudán jár előttünk élen ebben.) a különbség a szegények és gazdagok között hihetetlenül nagy, a keresetünk a legalacsonyabb, és a kiskirályok a leggazdagabbak ebben a régióban. Az élet legfeljebb csak egy elnöknek volt jó, és persze a rokonainak, vagy egy csomó ismerősének. Minden reménytelen volt, éppúgy mint a középkori Ázsiában és az első felfedezésem az volt azon a reggelen, hogy Európában élek.

next page