elenafilatova.com


Mijn motorfiets.

De grote Ninja van kawasaki, ZZR-1100 (ZX-11) ook bekent als de grote "Z" of de "Elf".

Ik werd een lange tijd geleden verliefd op deze motorfiets, ik zat nog op school en de "Elf"was koning. ( Elf hield de titel voor snelste productie motor 7 jaar lang vast)

Jaren later was ik pas in staat er een aan te schaffen toen de grote Z op de tweedehands markt kwam.

Ik kocht een zwaar mishandelde machine die het beste van zijn leven in West Europa had gegeven. Zij kwam naar de OekraÔne om daar de geest te geven.

Elana Picture

Geval derde drijfstang

Zij was zeer slecht behandeld door de vorige eigenaren, met het gevolg van olieverbruik waardoor de derde drijfstang mankementen kreeg, ik wist hier niets van en kwam er achter toen het blok explodeerde op de snelweg. Terwijl olie en koelvloeistof eruit gutste brak de drijfstang door het blok en het leek of deze zich strekte om mij de hand te reiken om vaarwel te zeggen.

Gelukkig gebeurde dit op een langzaam stuk van de weg zodat mijn beschermengel in staat was mij in te halen.

Dit komt veel voor bij oudere motoren van dit ontwerp. Symptomen van naderend stukgaan zijn vermogensverlies, vreemde tikken in het blok en metalen splinters in de olie.

Er bleef niets anders over dan de motor te verkopen aan handelaars in oud ijzer. We hebben geen enkele dealer van Kawasaki in mijn land en er is geen andere weg om onderdelen voor deze motoren te krijgen...

Ik kocht een nieuwe motor in onderdelen op het internet en een motorgek zette deze voor mij in elkaar. Het is een standaard motor maar met aangepaste oliekanalen. Hopelijk zorgt deze modificatie voor een betere oliecirculatie om problemen met de derde drijfstang in de toekomst te voorkomen.

Ik vroeg een monteur om de motor korte versnellingen te geven en tevens werd er voor een 16 tands tandwiel opgezet. Dit gaf een waanzinnige acceleratie maar er ging wel 15 km/uur van de topsnelheid af. Ik rijd nooit topsnelheid omdat de wegen hier niet goed zijn.

De motor werd 4 cm verlaagd met beugels van een ZZR600. Voor mij is dit een grote verbetering, omdat ik slechts 52 kilo weeg is het nu voor mij makkelijker om de motor in bedwang te houden. Vrouwen die zware motoren rijden willen vaak de motor verlagen en dit is een goede manier om het te doen. De foto toont hoe het onderdeel eruit ziet.

Elana Picture

Herbouwen

De motor kreeg driepunts remklauwen van de Suzuki GSX-1000. De foto laat zien dat ze zonder aanpassingen te monteren zijn. Ik veranderde tevens de remleidingen door staal versterkte op beide wielen en nu kan ik agressief remmen met de motor. De remkracht is geweldig.

Enkele onnodige dingen zoals de uitlaatdempers en de uitlaatgas regelaar zin verwijderd. Dit is mijn oplossing voor het gewicht. Ook heb ik een lichtere accu geÔnstalleerd van een Suzuki Hyabusa en verder zijn er nog een aantal kleine wijzigingen.

De vorige eigenaar had elegante heli-bars gemonteerd maat ik ben terug gegaan naar de C model, samen met een nieuwe Corbin zadel en Mikuni voetsteunen. Dit heeft mijn rijpositie veel sportiever gemaakt.

De motor heeft nu een blinkend zwart ZX9C achterwiel dat 4 kg lichter is als een origineel een ali tandwiel bespaarde me ook nog een kilo. Het ZX9 wiel moest wel machinaal bewerkt worden voor het op de "Elf" paste.

Als voorwiel gebruik ik een wiel van de Kawasaki Ninja 600cc wat drie kilo lichter is. Dit is de beste verbetering die ik ooit gedaan heb bij deze motor. De bochten worden sneller genomen en de handelbaarheid is geweldig. De aandrijving van de snelheidsmeter moest wel aangepast worden.

Een andere goede verandering zijn stijvere veren voor de vork. Er zijn enkele dingen die ik zonder monteur heb gedaan, ik heb een kn filter geplaatst en ik heb in de winter op de keukentafel de carburateurs opgeboord. Ik ben nu een 155 hoofddoorvoer.

Het "Dubbele bobbel" windscherm verbeterde de aŽrodynamica en de windbescherming. Met nieuwe ZX-7r dubbele koplampen kreeg dit roofdier een tweede oog en geeft nu veel meer licht.

Elena Picture zx-7r dubbele koplamp/suzi gsx-1000 zespunts remklauw

Wat ik gewonnen heb met deze tuning. Allereerst kreeg de machine een tweede leven. We hebben geen vermogensbank hier maar ik heb er een in mij, deze zegt dat de motor 150 pk brengt aan de nokkenas (ongeveer 131 pk op het achterwiel). Als dessert komt het zoetste deel van de tuning koek: een race uitlaat systeem. Ik ben er nog voor aan het sparen. Misschien volgend seizoen. Ik hoop dat deze informatie zinvol is voor ZZR en ZX rijders.

April/16/2004

Elena Picture

Veel verbeteringen zijn aan de motor doorgevoerd gedurende het seizoen 2004-2005, "muzzy"race uitlaat erop gezet, "donder"shock, verschillende andere kleine dingen, het gewicht is teruggebracht naar een niveau waar het alleen nog mogelijk is zelf af te vallen...

Ik heb drag racen geprobeerd maar ondanks alle aanpassingen kon ik de nieuwere 1000cc motoren niet bijhouden. Alle nieuwere liter motoren zijn 40 kg lichter en hebben 170-180 pk. Zelfs het installeren van overmaatse cilinders op de "Elf" zou me net naast deze motoren brengen en met een turbolader zou ik ze pas kunnen verslaan.

In mijn deel van de wereld zijn de meeste monteurs zelfonderricht en ze werken in hun kelders. Geen van deze lokale mensen hebben een idee hoe een turbolader werkt. Het is ook moeilijk om een monteur te vinden die niet drinkt. Ze laten soms als ze reparaties verrichten gereedschap achter. Mijn buurman vond een rottende komkommer onder het kleppendeksel toen hij de klepspeling wilde controleren. We waren verbaasd. Er is geen andere manier te bedenken hoe fruit daar terecht komt dan dat het achtergelaten is bij het sluiten door een dronken monteur. Misschien was het een verloren snack- nog altijd beter dan een bierfles achterlaten in een cilinder!

Ik heb twee blokken verloren door dit soort monteurs. Eerst vergaten zij het vastzetten van de nokkenas van mijn Suzuki 250cc, dit is al verschillende jaren geleden en verder hebben ze eens vergeten voldoende olie bij te vullen. Er is geen kans dat deze achtertuin monteurs een motor betrouwbaar kunnen voorzien van een turbolader- hooguit kunnen ze hem laden met een komkommer.

Maart/19/2005

"Z" is dood...

Lente 2005. Weer hetzelfde kloppen in de blok en ik wist dat het weer de derde drijfstang was. Misschien heeft alles een tijd van leven en is het leven van mijn motor voorbij.

Eerdere veranderingen aan het oliesysteem hebben het probleem van te weinig olie niet verholpen.

Deze motor is het niet meer waard om hem te herbouwen laat staan dat hij het waard is om er dure overmaatse cilinders op te zetten. Ik wou dat ik hem niet ingekort had op de versnelling, niets vermoord een motor sneller dan een goedkope 10 dollar tuning.

Ik weet niet of ik nog een keer Lazurus voor de tweede keer de dood laat opstaan. Ik hou ervan deze motor op de weg te zien maar herbouwen is voor mij op het moment een te grote financiŽle last.

Misschien dat ik hem op een dag repareer. De oude Z slaapt, uitgebeend, in een gedeelte van de garage waar ik mijn kapotte motoren opsla die ik eerder in mijn leven heb bereden.

September/1/2005

Elana Picture

Ik ben er nog steeds over aan het denken om mijn ZZR weer op te bouwen. Ik heb gehoord dat de D serie die gebouwd is in 1998-2001 verlost zijn van het olieprobleem, ook heb ik gehoord op internet forums dat de ZZR-1200 motor op mijn machine geplaatst kan worden. Misschien dat ik in de toekomst deze optie in overweging neem en ik zou graag van iemand horen dat dit ook werkt. Ik wil niet de eerste zijn die er achter komt dat het niet gaat.

April,7,2006

INTERVIEW VOOR BIKERNET JANUARI 2006