Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

left ~*Bartender Utomlands*~ right

colorlinje


Ett arbete som jag skulle kunna testa på, som skulle va såå kul, är att jobba som
bartender utomlands! Så här kommer jag berätta lite mer om det.


glasDet finns en kurs där man blir certifierad bartender. Den ägs av Scandinavian Bartending.
Den här kursen finns i Sverige och på Kos, om man vill arbeta utomlands.
Kursplan:

Under tre intensiva veckor får man en genomgående utbildning. Man övar kontinuerligt med skickliga instruktörer i Bartenderskolans lokaler. Det ingår också utlärning av andra viktiga funktioner som en bartender bör kunna. Som t.ex kassa- och kontokortsrutiner, kundkontakt, baretik, spex bakom baren och mycket mer som en professionell bartender bör kunna. Speciellt om man vill jobba utomlands.
Man får en bred kunskap inom ämnet dryckeskunskap (som innefattar bl.a vin-, öl- och spritkännedom). Man får under kursen delta i vinprovningar och liknande. Man får kunskap om ansvarsfull alkoholhantering och känna till svensk och internationell alkohollagsstiftning. För att finslipa kunskaperna får man praktisera under flera kvällar.
Utbildningen leds av en diplomerad barmästare från Svenska Bartendergillet. Kraven på lärarna är mycket höga, de måste vara högt utbildade och ha en lång arbetserfarenhet. Alla lärare har också en assistent. Danny var bl.a kursens lärare 2001. Han är flerfaldig finalist och vinnare i SM i "flairing" (showtricks-jonglering).


byhåla danny henke
eyeslineResa & boende:

Man får själv köpa en flygstol till Kos. Det rekommenderas att köpa en genom ett av de stora charterbolagen. Biljettpriserna varierar väldigt mycket under säsongen från 2 000-5 000 kr.

I kursavgiften ingår bostad från fredagen innan kursstart till sista fredagen på kursen. Det finns ett antal två-, tre- och fyra-bäddslägenheter, och kök ingår. Man kan dela lägenhet med en speciell annan kursdeltagare om man vill. Då måste man kontakta dem och säga det i god tid innan.


boende boende2 hus
eyeslineKursavgift:

Den här kursen kostar totalt 12.000 kr. Förutom boende så ingår också kursmaterial och praktik. Resa och andra kostnader betalas alltså av kursdeltagaren själv. Man får själv välja betalningssätt efter det som passar en bäst.
Anmälningsavgiften är 4000 kr och betalas inom 20 dagar efter antagningsbeskedet kommit hem. Den kan inte återbetalas om man inte har ett speciellt skäl, som t.ex sjukdom.


flaskor strand mixar
eyeslineOm Kos:

Den grekiska ön Kos är den näst största i ögruppen Tolvöarna i Egeiska havet. Största staden på ön heter Kos stad där turismen mest håller till, och där finns Scandinavian Bartending. Staden har ca 13.000 invånare men på sommaren ökar det väldigt mycket.
Kos är känt som en nöjesmetropol med bra möjligheter till bad och sol. Det regnar nästan aldrig från maj till oktober. Och värmen går upp emot +40C.
Turisterna är främst norrmän och svenskar. Men även danskar, holländare och österikare. De flesta är festsugna ungdomar i åldern 17-25.
I staden finns två bargator med många restauranger och barer. På den stora bargatan, Narukliriou street, ligger ett tjugotal barer. Öppettiderna sträcker sig till 05.00 på vardagar och 08.00 på helger.
Den lilla bargatan heter Porfiriou street. Där är stämningen också väldigt hög med stor partystämning. Det är öppet till 04.00 alla dagar i veckan.
Många ställen på Kos är svenskägda eller har svensk anknytning. Byhåla och Bockarna Bruse är till hälften ägda av Scandinavian Bartending. Där finns även Spybar och en beachbar, Grabbarna Graus, som är självklara tillhåll för svenskar.
Det finns mycket annat att göra förutom nattlivet. Sola och bada är ju självklart och det kan man göra ungefär runtom hela Kos. Man kan bl.a hyra Jet-ski, spela beachwolley, snorkla eller hoppa bungy-jump. Det finns också många olika fik, där du bl.a kan kolla din e-mail, spela biljard eller titta på satellit-TV. Man kan köpa dagsturer till de mindre öarna runt omkring Kos eller till Turkiet. Andra aktiviteter som är populära är bad och dykbåtar.


kos-turkiet kos
eyesline


Efter kursen:

Om man vill stanna kvar och arbeta där efter kursen kan man göra det. Då kan man få hjälp att söka bostad under kursens gång. Det är vanligt att man bor med andra säsongsarbetare då. Priset på boendet varierar beroende på standard och läge.
Många får efter kursen, arbete på någon av de barer som man praktiserat på eller någon annan bar i staden.


drinkar
colorlinjeplaces in the sunVill du gå den här kursen, så gå in på denna sida:

http://www.barutbildning.com/index.html

eller denna:

http://www.scandbar.comOch här är min mailadress om du undrar något:
sun
pixeli@hotmail.com

stjärnorHär kan du söka med AltaVista!