<
Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!
Passa på! Sälj dina prylar på nätet Just nu GRATIS!

 

nyheter

-Kräft premiär
-orätvis reklambranch
-sprit o sex i roskilde
-Bindefeldt tipsarBilar
Just nu 62850
Båtar
Prylar


INNEHÅLL:
webb-tv
webb-radio:Finn en vän - kontaktannonser

Golfstilar Är golfen en lyxsysselsättning för samhällets bättre bemedlade eller var mans angelägenhet.
Golfboomen i Sverige som startade i slutet av 1980-talet visar inga tecken på att stagnera. Fler och fler lockas till de gröna spelfälten, trängseln på framförallt storstadbanorna är enorm. Det som en gång var en lyxsysselsättning för samhällets bättre bemedlade har blivit var mans angelägenhet. Det stora flertalet som börjar blir också snabbt väldigt bitna och ²förpestar² ständigt sin bekantskapskrets med anekdoter om sina bravader på banan. Personlighetsförändring hävdar belackarna, normalt beteende menar golfkollegorna.

För att studera denna ²personlighetsförändring² begav sig Aftonpressen till en bana i mellansverige för att kartlägga karaktärsdrag hos golfare. Är de en homogen grupp under en form av masspsykos eller finns det olika särdrag och typer bland de rutbyxade? Vi placerade oss vid den 18:e greenen och studerade inkommande spelare...

Först av allt dyker en ensam spelare upp, gående i ett frenetiskt tempo. Plötsligt stannar han upp, vänder sig om och vrålar: ²Men skynda dig då för helvete Gardis!². Fredrik Clason heter frontlöparen och över krönet dyker spelkamraterna upp en efter en. Fredrik går ut i den högra ruffen muttrandes ²Jävla gubbaslice, trots att jag inte tog i alls². Samtliga spelar in mot sista greenen och styr sedan sina steg mot det hägrande målet. Minerna varierar, den som kallas Gardis ser förnöjd ut och verkar ta det hela med ro. Dan Lindgren, spelare tre, hänger med huvudet och den siste spelaren, Andreas Clason, ser nästan gråtfärdig ut. Efter handslag till höger och vänster passerar herrarna Aftonpressen, Dan verkar missnöjd med rundan och suckar: ²Jag vet ju att jag kan så mycket bättre, varför får jag inte ut det på banan?² Andreas å sin tur kokar av ilska och på väg mot bilen brister han, med gråt i rösten, ut: ²Fy faan vad tjiligt det här är, tacka vet jag sporter där man får kämpa!!!² Fredrik garvar lite tyst, konstaterar att rundan i alla fall gick rätt fort och att han fick bra konditionsträning, och letar sedan efter sin plånbok. Det visar sig att han glömt den på taket på kiosken vid nionde hålet. Fredrik hävdar att det är Gardis fel och att han ska gå och hämta den, Gardis är dock på väg åt ett annat håll och säger till kamraterna: "Nu går jag till MIN driving range, där går det alltid bra."

Dagens andra grupp är på väg in. Fredrik Skoglund håller sig hela tiden till vänster på spelfältet och...har bara en (1) klubba med sig. En järn-4 visar det sig, och med den slår han upp sig från bunkern, med hook, puttar från fel håll samtidigt som han nynnar på Affro Tiambos senaste singel ²Wumba-bamba², släppt på undergroundbolaget ²I am Indie². Fredriks bror Daniel svingar plötsligt till...och vilken sving! Långsamt bakåt, vänster axel kliar Daniel i pannan och sedan sprattlar han till. Resultatet blir sådär, lite rök kommer ur Daniels öron, han verkar upprörd. En ohörbar kommentar fälls och Daniel svarar:²Det är för faan så man ska svinga, säger Abdel². Den tredje spelaren Mikael Höglund studerar en fågel ingående och konstaterar att det är en Bröttelsnappare. Han verkar lagom intresserad av spelet innan han fiskar upp en whiskyflaska, tar en klunk och avslutar rundan med en birdie. Gruppens siste spelare, Hans Haller, fotograferar samtidigt som han svingar, lyssnar på musik i freestyle, lyfter en hantel och har en dyktub på ryggen. "Det här blir nog min enda runda i år, har ju en hel del andra intressen som kostar pengar" säger Hans och styr stegen mot sin hyrda Kexchoklad-bil.

Slutsatsen av studien blir att golf verkar vara ett spel för alla...


Dagens tv Sök bland 52 kanaler Dagens väder Tre prognoser om dagen
Dagens horoskop Så blir din dag Dagens namn: Skicka e-kort till Linnea, Linn

Nyhetsredaktionen
Tjänstgörande redaktör:
Danne Dolme

© Aftonpressen Upp