Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!Kuvagalleria, Kisakalenteri (toistaiseksi vielä tällä sivulla)

Nimi <--> ER Taidesatu
Lempinimi <--> Illu
Synt <--> 15.9.2004 (1v, 2v = 15.1, ikääntyy 3 ensimmäistä vuotta 1v/2kk, jaa siitä eteenpäin 1v/1kk)
Rotu <--> Suomenpienhevonen

Sukupuoli <--> Ori
Säkä <--> 146cm
Rek.nro. <--> SHRo-
Väri & Merkit <--> Punarautias, tähti

Käyttö tulevaisuudessa <--> Tarkoitus olisi tähdätä jalostusoriksi,
joka kilpailee aktiivisesti niin koulu kuin estepuolellakin.
Koulutus <--> Ei vielä koulutettu.

Kasvattaja <--> Suomenhevostila Erolehto
Omistaja <-->
Paaluvuoren Kartano, ElegnaSukutaulu, neljänteen polveen asti

Kapoeira
sph, rautias, 147cm
Loiston Hallava
sh, rautias, 150cm
Hallusinaatio Muiston Kuiskaus
Rosaliini
Vauhdin Likka Armoton
Kuje-Likka
VIR MVA Ch Keinukallion Katseenvangitsija
sph, 142cm
KTK I
Viljansivun Haavekuva Haave
Tahditar
Kuujärven Emmätiä VIR MVA Ch Kulkurin Valssi KTK III
TT Kirsikka
VLR Hilpeä Hehkuttaja
sph, rautiaankimo, 146cm
Keksinmurun Hevosmuuurahainen
sh, tummanruunikko
Paaluvuoren Laavakynttilä R.I.Hirmumyrsky
Hopeakuun Lumikki
Huurteen Mesimarja Ch Ukkosmyrskyn Lupaus
Liinahaan Luonnonuni
VLR Hilpeä Neiti
sph, punarautias, 145cm
Kuujärven Hilpeä Hipsuttaja Kuujärven Leijonamieli
RHS Suomineito Kuollut
ZMS Komistuksen Pieni Prinsessa -
-


Luonne.
Illu on taluttaessa mukavan rauhallinen ja nöyrä. Joissain tilanteissa, mm. kun lähellä on muita mahtailevia, viaraita oreja, saattaa Illukin ruveta hieman pörhentelemään ja isottelemaan. Jotta saisi itsestään mahdollisimman suuren kuvan levitettyä. Muuten Illu kulkee tosiaan aivan pelkällä riimulla, nätisti perässä kipsutellen. Tammojakaan ei periaatteessa noteeraa kuin, niiden kiimassa ollessaan, ja silloinkin riittää kun laittaa narun turvan ympäri tai suuhun. Päättäväisesti sitten vain eteenpäin ja avot, hyvä tulee... Taluttaessa siis oikein mukava tapaus, oriksi.
Illun tapoihin kuuluu kuitnkin kiusata hoitajaa, mitä mahdottomimmilla tavoilla hoitaessa. Kuitenkin kiinnisidottuna ollessaa, saa hoitajakin yleensä tehdä hommat rauhassa. Ja Illua kannattaakin hoitaa kokonaan kiinni sidottuna, varsinkin, jos tallissa on kiimaisia tammoja, jotka häiritsevät Illua entisestään. Antaa harjata hyvin myös pään, sekä ottaa kaviot. Suitsien ja satulan laitto onnistuu ihan hienosti, tosin irti karsinassa ollessaan, saattaa, pyöriä karkuun satulaa, silloin auttaa komentaminen suullisesti. Ainakin useinmiten. Kärrytkin saa ihan hienosti laitettua perään, ja itse valjastamisessa yleensäkkään ei ole mitään erikoista ongelma kohtaa. Suojat saa yleensä laittaa aivan nätisti paikoilleen, ja niiden pois ottamisessakaan ei ole ongelmia. Illalla ruoka-ajan lähetyessä saattaa käydä hieman entistä levottomammaksi, mutta normaaliahan tuo on. Vesiboksiin menee nätisti, ja on siellä kiltisti paikallaan, kuhan käytävällä on jotain mielenkiintoist seurailtavaa, tai sitten jos ei ole, niin sitä keksitään, ja kuvitellaan.
Ratsastettaessa Illu on todella hurmaava, joskin menohaluinen ja kuumahko. Sen tempperamenttinen askel pääse mitä parhaiten esiin kouluratsastuksen lomassa. Illulla käytetään mieluiten ihan hackamoreja, mutta joskus kun on pakko käyttää kuolaimia (mm. kisoissa, ja joskus taluttaessa, näyttelyissä), ne ovat mahdollisimman pehmeät, yleensä paksut nivelet. Niinkuin ehkä jo voi päätellä, on hevosella potenttiaalia kouluradoille, askeleiden tarmokkuuden suhteen ja esteille löytyy aimo määrä innokkuutta. Ja ei se hyppytyylikään mikään paha ole, vaikkei aivan huippuluokkaa. Hyväpuoli Illussa on se ettei, se ainakaan tähän mennessä ole pukitellut oikein ollenkaan, siis ratsastaja selässä. Vesi, ei ainakaan esteiden muodossa ole ilmaantunut mitenkään ongelmaksi, ja yllättävän hyvin ja nopeasti on tottunut myös mitä kummallisempiin pressu viritelmiinkin. Lännenratsastusta olisi ainakin hieman tarkoitus harjoittaa, niin että alkeet Illu osaisi, mutta katsoo nyt kuinka innokkaasti se mm. esteitä hyppää, ja kuinka pitkälle päästään.
Ajettaessa Illu on mukava ja helppo, joskin herkkä ja menohaluinen. Kuitenkaan ei ole kertaakaan purrut mm kuolaimeen kiinni, taikka ryöstänyt. Säikähtäessä saattaa kuitenkin juosta "päättömästi", mutta hieman juostuaan rauhoittuu kuitenkin nopeasti taas entiselleen. Ei olla koitettu mitään ravilähtöjä, vaan ennemminkin valjakko mielessä. Tosin taitaa Illu kuitenkin pysyä ihan visusti ratsupuolen hevosena. Sen verran jäykkä on heponen kärryjen edessä. Askeltakaan ei oikein löydy ravuriksi, joten ei ainakaan mahdollisen ravuri-varsan isäksi sopiva.
Kisapaikalla Illu käyttäytyy tyypillisen orimaisesti, isottelee, rehvastelee ja keimailee minkä kerkeää. Siinä onkin yltiöpäisen vaikea homma saada Illu kuuntelemaan ennen omaa suoritusta. Mutta ei sekään nyt ihan mahdottomuus ole. Ja kerran kun sen saa taas kuulolle ja kunnioittamaan, niin se kulkee oikein mukavasti, ja melkein kun unelma. Käsistä ei ole vielä ryöstäytynyt kertaakaan, ja osa syy voi olla se, että Illu on niin kovin herkkä suustaan.
Muiden oriiden kanssa Illu käytäytyy ihan siivosti, jos muut eivät nosta suurta haloota siitä. Menee mukaan jos joku hastaa riitaa, mutta muuten antaa olla, eikä itse ole haastanut riitaa ainakaan pahemmin. Tappeluissa, jos sellaiseen mukaan menee, ei anna kyllä hevillä periksi, ja tykkää olla lauman pomo, ei kuitenkaan mene haastamaan valtataistoon uutta, taikka vanhaa pomoa.
Tammojen kanssa, sekä siitoksessa, toimiessaan käyttäytyy hieman villisti, mutta kuitenkin kohteliaan arvokkaasti. Paras astutus tapa, on ehdottomasti luonnollinen, laitumella taphtuva astuminn, mieluiten tietenkin suuressa laumassa, monen tamman keskellä. Jossa ilmenee pientä kilpailua ja tiinehtyvyys prosentti on suurempi, ainakin Illun kanssa. Toimii ihan suht hyvin myös muissa astutustavasta riippumattomissa tilanteissa, joskin luonnollinen on paras, niinkuin jo mainitsin. Illu hoitaa kyllä homman tyylikkäästi, poikamaisen rajusti.


Näyttely-NJ-kisakalenteri

Päivä Paikka Luokka Tuomari Tulos Palkinnot
           
7.1.2005 Kisakeskus Hiawatha 3, s(p)h-varsat Anni    
26.12.2004 Herrgård 3, s(p)h-orivarsat Anni 5/12, LKV5 KUMA, JS (kovin nuoren oloinen)
12.10.2004 Crossroad Stud 9. s(p)h-varsat Anni 8/12 KUMA, JS (nuoren oloinen)
9.10.2004 Pientila Pilvilinna 3, s(p)h-varsat (aikuiskuvilla) Anni 5/12, LKV5 KUMA, JS
(nuoren oloinen)Alle kolmivuotiaana kisatut (15.9-15.3).

Päivä Paikka Laji Luokka Tuomari Tulos
           
           
           
9.2.2005 Metsätähti Koulu, KRJ Lk. 1 He C -- 18/35
22.12.2004 Hevostalli.net:in foorumi --> vituaalitallit Pikanäyttelyt Lk. 2 Suomenhevoset wen-yu 2/7

Arvosteluja.
otetaan vastaan...

Varusteet
Ruskea yleissatula
Ruskea koulusatula
Ruskeat suitset, normaalilla turpiksella, kullanväriset soljet
Ruskeat suitset bullbäck-turpiksella, kullanväriset soljet
Ruskeat kangasohjat
2x ruskeat kumiohjat
8x valkoiset kangaspintelit
6x valkoiset pintelipatjat
2x ruskea-valkoiset hivutussuojat takasiin

Kuvien ©
Elegna, kopiointi ehdottomasti kielletty.