Artikler

Dyreret-FAQ

Vegetarisme

Dyreforsøg

Pels

Links

Kontakt

Studerende for etisk behandling af dyr er en studenterforening ved Københavns Universitet, hvor vi yder et praktisk arbejde for at fremme dyreret.

Vi arbejder for at oplyse om og dermed stoppe menneskets undertrykkelse af dyr. Det er vores overbevisning, at denne undertrykkelse er et udtryk for en tankemåde, der på uretfærdig vis diskriminerer dyr og fratager dem deres rettigheder, blot fordi de ikke tilhører arten Homo sapiens.

Denne diskrimination har fået navnet speciesisme, og er ganske på linie med kendte begreber som racisme og sexisme, idet den bygger på den antagelse, at dyr kan behandles som objekter alene pga. den art de tilhører uden hensyn til deres evner og interesser. Ganske som man engang antog at sorte mennesker var til for at være slaver for hvide mennesker eller kvinden var skabt for at tjene manden, så mener de fleste i dag at dyrene er skabt for menneskets fornøjelse. SEBD mener, at alle levende væsener har en værdi i sig selv, og at dyrs liv og velfærd skal respekteres.

Opskrifter

Tomat-ris suppe
Fettuccine Alfonso
Dhal
Seitan stir fry 
Nordafrikansk kikærtestuvning med cous cous
Vege burgere
Kaffekage
Chokolade sorbet

Aktuelt

Download bogen Vegan- the new ethics of eating GRATIS! 

Læs Peter Singers "Dyrenes frigørelse" Gratis

Meet Your Meat -kræver RealPlayer (Se hvordan lever dyr i landbruget) 

Top forskere kræver beskatning af animalske fødevare pga. miljøbelastning  AlleAlle tænker på at ændre verden, men ingen tænker på at ændre sig selv.

-Leo Tolstoy-

          Til toppen01

Hit Counter