Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!
Akaattikotilot

AKAATTIKOTILOT JA KALAT


Lemmikkeinä minulla on akvaariokalojen lisäksi akaattikotiloita. Ne ovat hauskoja ja helppoja lemmikkejä, varsinkin kun olen allerginen karvaisille eläimille.

Klikkaa kuvaa niin näet sen suurempana!


SULO
Sulo ostettiin paikallisesta eläinkaupasta 20.9.2003. Sillä ei ollut silloin mitään syötävää ja se vain mökötti mullassa. Kotiin päästyään Sulo pääsi asustamaan 15 litran muoviseen terraarioon, jossa se alkoi pian kasvattaa uutta värikästä kuorta. Tällä hetkellä (2005) Sulo painaa noin 200 grammaa. Sulo on melko vaalea ja sen kuori on vihreänrusehtava. Kuvassa Sulo vasemmalla.

SIIRI
Siiri ostettiin 11.2.2004 naapurikaupungin isommasta eläinkaupasta. Samalla reissulla löytyi 60 litran akvaario, ja 25 litran pikkuakvaariosta tuli Sulon ja Siirin uusi koti. Siiri on huomattavasti tummempi kuin Sulo ja sen kuori on kokonaan tasaisen ruskea. Siiri on myös paljon vilkkaampi kuin Sulo (Siiri kuvassa oikealla). Siiri painaa noin 170 grammaa.

UUSI KOTI
25 litran lasinen akvaario muuttui siis kotiloiden asunnoksi. Näin puhtaana se ei kauan pysy.

POIKASET
Ensimmäinen pikkukotilo kuoriutui sitten 7.4.2004. Pian sen jälkeen kuoriutui lisää poikasia. Poikasten tarkka määrä selvisi vasta viikkojen päästä, kun alusmulta vaihdettiin ja poikaset etsittiin mullan seasta. Poikasia oli kuusi, loput munista eivät koskaan kuoriutuneet. Kaksi poikasista päätettiin jättää kotiin ja ne saivat nimekseen Untamo (vas.) ja Kuoriainen. Muut poikaset on myyty.

Keltabarbit ovat varmaan maailman kestävimpiä akvaariokaloja. Tässä kuvassa näkyy koko 60-litraisen akvaarion parvi. Alhaalla oikealla näkyy isoimman ja vanhimman (ollut meillä vuodesta 2001) keltabarbi Talian naama. Myös pitkulainen leväbarbi pääsi kuvaan sekä yksi tiikeribarbeista.

Kääpiökynsisammakot ovat hauskoja ja tyhmiä otuksia. Ne eivät osaa syödä pohjatabletteja, ne kyllä haistavat ne mutta eivät näe missä ne ovat ja haukkailevat tyhjää. Tätä sammakkoa syötän kädestä pitäen Tubifex-kuution paloilla. :)